Criteriul National

STATISTICĂ -pamflet

STATISTICĂ -pamflet
aprilie 03
18:39 2020

received_1549564815206043

În haosul în care trăim, asistăm şi la măsuri care de care mai bulversante, ca să nu zic de-a deptul haotice.
Ce să înţeleagă, de exemplu, omul de rând în legătură cu mărirea amenzii de la minimul de 100 de lei la 2000? Mă refer la acela care încă nu s-a obişnuit cu denominarea leului şi calculează totul ca înainte, în milioane. „Ce e, mă? Ne fac pe noi 2000? Haide la o berică!” Sau la un supermarket! Fiecare după nevoi.
Să ne surprindă, aşadar, că mărirea amenzii nu va avea efectul scontat? Românul e milionar, frate, nu-l fac pe el 2000 de lei! Să fim serioşi! Mai ales dacă unii (cei mai mulţi!) sunt total rupţi de Românica, iar acum vin acasă, că doar se apropie Paştele! Cum să nu ciocnească ei un ou roşu cu neamurile? Cum să rateze un cozonac, dar ce zic eu, un zăibărel?! Şi zăibărelul ştim unde duce, desigur… Distracţie, dar şi certuri, scandaluri pe nepusă masă, chit că masa e plină cu de toate.
Dar am bătut destul câmpii… Mulţumesc că m-aţi suportat!
Cum nu pricep, oare, românaşii noştri că nu e de glumă, ci că e musai să stea în casă? Care să fie cauza? Au alte mijloace de informare, superioare autorităţilor, de şi-o iau în cap, pur şi simplu, nu ţin cont de niciun avertisment, indiferent cât i-ar costa?
Oricât m-aş strădui, chiar nu-i înţeleg. Să zicem că nu au încredere în autorităţile noastre, dar nu văd, nu aud ce se întâmplă la scară mondială?
Să presupunem că ai de cumpărat ceva urgent. Mergi, domnule, la magazinul cel mai apropiat! Nu te duce la mama dracului, ca să primeşti amendă! Ce este atât de greu?
Nu ştiu ce să zic. Aflând cuantumul zilnic al amenzilor, mă cutremur. Chiar aşa de inconştienţi să fim? Şi când mă gândesc că cei care sunt amendaţi fac parte din categoria celor carantinaţi, izolaţi, chiar este de speriat. Oare, nu se gândesc că evadând din izolare sau carantină îşi expun indirect semenii? Sau o fac intenţionat, aşa, de-ai dracului?! Drept să vă spun, nu m-ar mira.
S-ar putea foarte bine ca acest lucru să se datoreze şi lipsei de comunicare, de informare, dar cine stă acum să mai despice firul în patru? Sunt amendaţi şi poate chiar rămân nedumeriţi de ce, dar vă faceţi iluzii că vor plăti vreodată această amendă? Eu în niciun caz.
Va rămâne cuantificată statistic pe undeva, desigur, ca atâtea altele, dealtfel, dar nu va fi onorată.
No comment!

Sursa foto: https://google.com 

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul