Criteriul National

Statuia lui Ovidiu, martora actului secund din Rock Nights

Statuia lui Ovidiu, martora actului secund din Rock Nights
august 05
17:44 2019

114_0833

ONE! Festival, cel mai mare festival al muzicii românești, și-a desfășurat, duminică seara, un nou episod. Din capul locului, trebuie să vă reamintesc faptul că, timp de patru weekend-uri, Piața Ovidiu din Constanța se va transforma în cel mai fierbinte loc de pe litoralul românesc, iubitorii muzicii putând gusta show-uri live și muzică pentru toate gusturile. Astfel, vinerile sunt rezervate celor care vor Magic Sunsets, sâmbetele sunt pentru Kiss Energy, iar duminicile se vor transforma în Rock Nights.

114_0839

Fiind organizat de către Rock FM și Primăria Constanța, evenimentul intitulat ONE! Festival // Rock Nights // Weekend 2 a adunat, duminică, 04.08.2019, între 8 PM – 11 PM, în Piața Ovidiu Centrul Vechi, o MARE de oameni. Bineînțeles, intrarea a fost gratuită.

114_0841

În deschidere, au cântat cei de la Timpuri Noi, începând în forță cu hard rock-ul și încheind cu piese considerabil mai liniștite, piese interesante și pozitive care m-au dus cu gândul la genul reggae (Sunshine Reggae, ceva de genul…). Chitaristul, solistul vocal și compozitorul Dan Iliescu, care în plus este și fondatorul trupei Timpuri Noi, s-a adresat, la un moment dat, celor prezenți, dând dovadă odată în plus de modestie: “Vă mulțumim că ne aplaudați! Să nu plecați! Urmează trupe mult mai bune decât noi…”

114_0843

114_0844

Deși părea mișcat, poetul Ovidiu a rămas… statuie!

Sub privirile poetului Ovidiu, care părea a contempla asupra celor văzute și mai ales auzite, au urmat alte nume de prestigiu pe scena rock-ul românesc. Este vorba despre Cargo și Vama, care au crescut adrenalina celor prezenți într-un număr atât de MARE în Piața Ovidiu.
Așadar, fanii se pot declara satisfăcuți, fiindcă rock-ul a fost la înățime și în acest weekend. Vă mărturisesc că și eu aștept cu nerăbdare un nou episod (al treilea) Rock Nights la malul Mării Negre.
Toate cele bune și de folos!
Pe curând!

114_0859

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Marian Nedelea

Marian Nedelea

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul