Criteriul National

Statul Islamic a revendicat recentul atentat din Bagdad

Statul Islamic a revendicat recentul atentat din Bagdad
mai 01
15:49 2016

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul cu bombă care a avut loc sâmbătă în capitala irakiană Bagdad soldat cu cel puţin 21 de morţi şi peste 40 de răniţi, informează Associated Press.

attentat-Bagdad

Conform agenției Reuters care citează surse din cadrul poliției,  bilanţul victimelor acestui atac revendicat de reţeaua Stat Islamic este de 19 morţi şi 48 de răniţi.O a doua explozie ar fi avut loc în apropiere de un punct de control al miliţiei şiite din cartierul Dora al capitalei irakiene, atacul sodându-se cu moartea a două persoane şi rănirea altor trei, a mai informat poliţia. Acest al doilea atac nu a fost revendicat.

Potrivit Ministerului irakian de Interne, atacul ar fi vizat civili şiiţi care îşi făceau cumpărăturile într-o piaţă din aer liber în care erau vândute fructe, legume şi carne în cartierul Nahrawan.

Pe de altă parte, în anunţul făcut de Statul Islamic şi în declaraţiile unor oficiali locali se sublinia faptul că atentatul i-a vizat pe mai mulţi pelerini şiiţi care mergeau spre altarul sfânt Kadhimiyah din Bagdad.

Agenţia de ştiri afiliată reţetei Stat Islamic Amaq, citată de Reuters, a anunţat că un miliant a condus un camion încărcat cu trei tone de explozibil în cartierul Nahrawan din Bagdad, în apropiere unui grup de pelerini şiiţi, care se îndreptau spre altarul Kadhimiyah din Bagdad pentru a comemora opt sute de ani de la moartea imamului Moussa al-Kadhim.

Statul Islamic e responsabil pentru aproape toate de aceste tipuri de atac , neavând baze fixe la sud de Bagdad , deoarece forțele guvernamentale și milițiile aliate au lansat un atac împotriva jihadiștilor încă de la sfârșitul anului 2014.În orașele aflate încă sub controlul acestor extremiști , tensiunile interne aparent sunt în creștere dar și penuria de aprovizionare se resimte acut . Potrivit experților , luptătorii Statului Islamic vor recurge la atacurile sinucigașe împotriva civililor ca auto-proclamatul ” Califat ” să continue să-și piardă influența .

Sursa foto : www.reuters.com

Redacţia ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro