Criteriul National

Stefanel Gavrizi – un medic ce dobândește armonia spiritului pe ritmuri de dans grecesc !

octombrie 23
06:10 2015

 

 

DSC_3032

Trăim zile în care valorile suferă tulburări ale funcțiilor vitale… zile în care toate aceste modificări sociale ingrate amenință existența unor oameni deosebiți ce fac lucruri mari fără să-și dorească afirmarea în circul mediatic prezent. Am avut ocazia de a cunoaște un asemenea om îmbrăcat în valori morale, naționale și creștine. Numele său este Stefanel Gavrizi și are o profesie binefăcătoare.

Stefanel este medic rezident medicină de urgență și devotamentul față de oameni este dus până la sacrificarea de sine. El este unul dintre oamenii care luptă cu abnegație pentru cei aflați în suferință, ajungând să-și riște viața. Din perspectiva mea, medicii nu fac parte doar dintr-un sistem cu aplicații practice, ci sunt artiștii cei mai desăvârșiți. Deși artiștii se mulează până la perfecțiune doar pe o latură artistică, aceste persoane cu aptitudini deosebite dau dovadă de talent în toate ramurile artei. În puținul său timp liber, Stefanel se eliberează de stresul acumulat prin dans.

În octombrie 2014 s-a făcut remarcat în cadrul clubului Encanto Dance Academy, predând cursuri de dans grecesc împreună cu fratele său (Cristian Gavrizi – medic stomatolog). Astfel, prin dorința nestăpânită pentru dans, trei luni mai târziu, a luat naștere Ansamblul ASTRAS din Constanța. În prezent, acesta are în componență 11 membri: Stefanel Gavrizi (medic rezident), Cristian Gavrizi (medic stomatolog), Cristian Roșuț (tehnician dentar), Ioannis Perdikaris (student la medicină), Daniel Balfane (student la medicină), Alexandra Pingulescu (economist în comerț și marketing), Evelyn Archir (studentă la medicină), Elena Litrin (medic stomatolog), Mihaela Lascu (elevă), Nicoleta Popa-Foroglu (studentă marketing), Marina Culețu (elevă). Conceptul s-a extins și în ajutorul celor mici, luând ființă și Ansamblul Astras Junior. Acest ansamblu este coordonat de medicul Cristian Gavrizi și activează cu 11 dansatori. Cursurile de dans, atât cele pentru adulți, cât și cele pentru copii, au loc în cadrul Encanto Dance Academy, în Tomis Mall (etajul 3).

Admirația mea pentru acest medic ce se luptă în fiecare zi cu moartea se explică facil. Nu pot decât să mă aplec în fața unui om care și-a construit edificiul spiritual cu atâta dăruire, demnitate, iubire de semeni, de viață și frumos. Este dureros să privim cum dispare noțiunea de elită în contextul unei gestionări deficitare în ceea ce privește societatea actuală. Felicitări, Stefanel Gavrizi! Constanța are cu cine să se mândrească!!

by Mona Lisa

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo