Criteriul National

Stefanel Gavrizi – un medic ce dobândește armonia spiritului pe ritmuri de dans grecesc !

octombrie 23
06:10 2015

 

 

DSC_3032

Trăim zile în care valorile suferă tulburări ale funcțiilor vitale… zile în care toate aceste modificări sociale ingrate amenință existența unor oameni deosebiți ce fac lucruri mari fără să-și dorească afirmarea în circul mediatic prezent. Am avut ocazia de a cunoaște un asemenea om îmbrăcat în valori morale, naționale și creștine. Numele său este Stefanel Gavrizi și are o profesie binefăcătoare.

Stefanel este medic rezident medicină de urgență și devotamentul față de oameni este dus până la sacrificarea de sine. El este unul dintre oamenii care luptă cu abnegație pentru cei aflați în suferință, ajungând să-și riște viața. Din perspectiva mea, medicii nu fac parte doar dintr-un sistem cu aplicații practice, ci sunt artiștii cei mai desăvârșiți. Deși artiștii se mulează până la perfecțiune doar pe o latură artistică, aceste persoane cu aptitudini deosebite dau dovadă de talent în toate ramurile artei. În puținul său timp liber, Stefanel se eliberează de stresul acumulat prin dans.

În octombrie 2014 s-a făcut remarcat în cadrul clubului Encanto Dance Academy, predând cursuri de dans grecesc împreună cu fratele său (Cristian Gavrizi – medic stomatolog). Astfel, prin dorința nestăpânită pentru dans, trei luni mai târziu, a luat naștere Ansamblul ASTRAS din Constanța. În prezent, acesta are în componență 11 membri: Stefanel Gavrizi (medic rezident), Cristian Gavrizi (medic stomatolog), Cristian Roșuț (tehnician dentar), Ioannis Perdikaris (student la medicină), Daniel Balfane (student la medicină), Alexandra Pingulescu (economist în comerț și marketing), Evelyn Archir (studentă la medicină), Elena Litrin (medic stomatolog), Mihaela Lascu (elevă), Nicoleta Popa-Foroglu (studentă marketing), Marina Culețu (elevă). Conceptul s-a extins și în ajutorul celor mici, luând ființă și Ansamblul Astras Junior. Acest ansamblu este coordonat de medicul Cristian Gavrizi și activează cu 11 dansatori. Cursurile de dans, atât cele pentru adulți, cât și cele pentru copii, au loc în cadrul Encanto Dance Academy, în Tomis Mall (etajul 3).

Admirația mea pentru acest medic ce se luptă în fiecare zi cu moartea se explică facil. Nu pot decât să mă aplec în fața unui om care și-a construit edificiul spiritual cu atâta dăruire, demnitate, iubire de semeni, de viață și frumos. Este dureros să privim cum dispare noțiunea de elită în contextul unei gestionări deficitare în ceea ce privește societatea actuală. Felicitări, Stefanel Gavrizi! Constanța are cu cine să se mândrească!!

by Mona Lisa

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro