Criteriul National

Stefanel Gavrizi – un medic ce dobândește armonia spiritului pe ritmuri de dans grecesc !

octombrie 23
06:10 2015

 

 

DSC_3032

Trăim zile în care valorile suferă tulburări ale funcțiilor vitale… zile în care toate aceste modificări sociale ingrate amenință existența unor oameni deosebiți ce fac lucruri mari fără să-și dorească afirmarea în circul mediatic prezent. Am avut ocazia de a cunoaște un asemenea om îmbrăcat în valori morale, naționale și creștine. Numele său este Stefanel Gavrizi și are o profesie binefăcătoare.

Stefanel este medic rezident medicină de urgență și devotamentul față de oameni este dus până la sacrificarea de sine. El este unul dintre oamenii care luptă cu abnegație pentru cei aflați în suferință, ajungând să-și riște viața. Din perspectiva mea, medicii nu fac parte doar dintr-un sistem cu aplicații practice, ci sunt artiștii cei mai desăvârșiți. Deși artiștii se mulează până la perfecțiune doar pe o latură artistică, aceste persoane cu aptitudini deosebite dau dovadă de talent în toate ramurile artei. În puținul său timp liber, Stefanel se eliberează de stresul acumulat prin dans.

În octombrie 2014 s-a făcut remarcat în cadrul clubului Encanto Dance Academy, predând cursuri de dans grecesc împreună cu fratele său (Cristian Gavrizi – medic stomatolog). Astfel, prin dorința nestăpânită pentru dans, trei luni mai târziu, a luat naștere Ansamblul ASTRAS din Constanța. În prezent, acesta are în componență 11 membri: Stefanel Gavrizi (medic rezident), Cristian Gavrizi (medic stomatolog), Cristian Roșuț (tehnician dentar), Ioannis Perdikaris (student la medicină), Daniel Balfane (student la medicină), Alexandra Pingulescu (economist în comerț și marketing), Evelyn Archir (studentă la medicină), Elena Litrin (medic stomatolog), Mihaela Lascu (elevă), Nicoleta Popa-Foroglu (studentă marketing), Marina Culețu (elevă). Conceptul s-a extins și în ajutorul celor mici, luând ființă și Ansamblul Astras Junior. Acest ansamblu este coordonat de medicul Cristian Gavrizi și activează cu 11 dansatori. Cursurile de dans, atât cele pentru adulți, cât și cele pentru copii, au loc în cadrul Encanto Dance Academy, în Tomis Mall (etajul 3).

Admirația mea pentru acest medic ce se luptă în fiecare zi cu moartea se explică facil. Nu pot decât să mă aplec în fața unui om care și-a construit edificiul spiritual cu atâta dăruire, demnitate, iubire de semeni, de viață și frumos. Este dureros să privim cum dispare noțiunea de elită în contextul unei gestionări deficitare în ceea ce privește societatea actuală. Felicitări, Stefanel Gavrizi! Constanța are cu cine să se mândrească!!

by Mona Lisa

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei