Criteriul National

Știai că…? Cele 3 criterii importante care te ajută în alegerea unui laptop durabil

Știai că…? Cele 3 criterii importante care te ajută în alegerea unui laptop durabil
martie 20
13:41 2019

laptop pe birou

Există o serie de criterii pe care trebuie să le iei în considerare atunci când vorbim de alegerea calculatorului.

Ce fel de laptop ar trebui să cumperi, nu este o întrebare cu un răspuns clar. Indiferent de categoria de preț, există pur și simplu prea multe tipuri diferite de laptopuri pe care le poți alege. Pentru ca acesta sa indeplineasca toate criteriile si conditiile care il fac cel mai potrivit pentru tine, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte importante.

Iată mai jos care sunt cele mai importante criterii pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vorbim de alegerea laptopului potrivit pentru noi:

  1. Calitatea ecranului

Dacă vă doriți sau este nevoie să petreceți ore întregi în fața laptopului, probabil că veți dori să vă asigurați că aveți un ecran ușor de utilizat și de manevrat.

Pentru început, va trebui să vă gândiți dacă doriți ca laptopul să aibă un touchscreen. În zilele noastre, ecranele de tip touchscreens sunt destul de întâlnite și îți pot ușura munca. Ecranele lucioase duc la reflecții, care sunt negative cu siguranță dacă jucați jocuri, urmăriți conținut sau editați imagini și conținut video. Din aceste motive, poate doriți să luați în considerare un laptop care nu are un touchscreen. Aici vei găsi acumulator pentru laptop Hp la prețuri rezonabile și alte accesorii si device-uri pentru laptop-ul tau.

  1. Dimensiunea

Când vine vorba de laptopuri, dimensiunea contează.

În funcție de ceea ce intenționați să faceți cu următorul laptop, veți dori să vă asigurați că alegeți dimensiunea potrivită pentru voi. Dimensiunea nu este ca RAM sau ROM-ul unui laptop, nu îl puteți actualiza mai târziu, așadar alege cu înțelepciune.

Dimensiunile laptopurilor tind să înceapă la 11,6 inch și să ajungă până la 17,3 inch. Cele mai multe branduri și OEM-uri precum HP, Dell, ASUS și Acer au tendința de a oferi trei dimensiuni de afișare – 13,3-inch, 15,6-inch și 17,3-inch. Cu toate acestea, unii furnizori nu vând laptopuri care se încadrează în afara acestor dimensiuni, inclusiv 11,6 inch, 12,5 inch și 14 inch.

Prin contrast, notebook-urile au tendința de a oferi o bună combinație de putere și portabilitate. Dacă vă uitați la notebook-uri, un mod pentru a începe este Dell XPS 13 și HP Envy x360.

Aici regăsești o scurtă istorie a dimensiunii laptopurilor.

  1. CPU

Este greu să treci peste oricare dintre CPU-urile bazate pe Core Intel când cumperi un laptop nou. Gândiți-vă la Core i3, Core i5 și Core i7. Un procesor Intel Core oferă cea mai bună performanță atunci când vine vorba de sarcini multitasking și multimedia. Notebook-urile bazate pe i3 se găsesc, în general, în sistemele entry-level, în timp ce Core i5 reprezintă majoritatea computerelor de bază.

Toate aceste informații îți vor ușura munca în alegerea unui laptop potrivit pentru tipul de activități și pentru nevoile fiecăruia dintre noi.

Laptopul este unul dintre cele mai utilizate forme de comunicare folosite de oamenii din zilele noastre și este modalitatea perfectă de a lucra eficient în orice loc.

 

Sursă foto: www.shutterstock.com

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Raluca Ionescu

Raluca Ionescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul