Criteriul National

„Știința” a… ceea ce nu știm

„Știința” a… ceea ce nu știm
martie 03
11:40 2017
a
Prea mulți dintre noi ne imaginăm că știm ceea ce de fapt nu știm, și, preferăm aceasta abordare din teama de a nu fi „descoperiți ” că tocmai noi, care ne prezentam atotștiutori… nu cunoaștem acea problema. Imaginea, bat-o vina !
  Ne place confuzia dintre POSIBILITATEA de a ne informa și Informarea propriu-zisă, urmata de învățare și cunoaștere. Este o complicitate comună tacită la AUTOAMĂGIRE .
 
   Când nu existau atâtea surse de informare, oamenii vedeau esențele, dincolo de aparențe, adică de formele exterioare. O să exemplific aceasta printr-o anecdotă .
 Pe un afiș la o băcănie scria : „Oule le se vând fără carton „. Fiind întrebat un cumpărător dacă vede vreo greșeală în acest anunț , acesta răspunde : „ Greșeala e că nu e ouă ieftine „. Nu avea „Școală” , dar surprindea esențele !
 
    Astăzi , nu numai că nu corelăm informațiile aflat la îndemâna oricui, dar nu știm și nici nu vrem să învățăm să găsim cuvintele „cheie „ pentru a obține o informația corectă care va aduce rezolvarea problemei.
   Când încercăm să purtăm un dialog cu unii tineri, în dorința de a le arăta că drumul ales este fără ieșire, răspund invariabil -„Știam”! 
Ceea ce pretinde că știa , în realitate numai credea că știe . Această aroganță îl împiedecă să realizeze o muncă eficientă , izvor al unei vieți împlinite.
Echipa
 
     Ce-i de făcut ? 
 
   Să acceptăm ceea ce nu știm , să începem să căutăm și să învățăm ! Dupa învățare , să experimentăm în practică cunoștințele dobândite. Reușita experienței este singura care ne dă ATESTATUL să spunem în viitor despre o anumită problemă : „Știu rezolvarea ! „.
   Numai cu o astfel de abordare intrăm în rândul CUNOSCĂTORILOR într-un domeniu și profităm cu adevărat de informațiile oferite lejer de către lumea virtuală și de către cele de pe INTERNET.
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo