Criteriul National

„Știința” a… ceea ce nu știm

„Știința” a… ceea ce nu știm
martie 03
11:40 2017
a
Prea mulți dintre noi ne imaginăm că știm ceea ce de fapt nu știm, și, preferăm aceasta abordare din teama de a nu fi „descoperiți ” că tocmai noi, care ne prezentam atotștiutori… nu cunoaștem acea problema. Imaginea, bat-o vina !
  Ne place confuzia dintre POSIBILITATEA de a ne informa și Informarea propriu-zisă, urmata de învățare și cunoaștere. Este o complicitate comună tacită la AUTOAMĂGIRE .
 
   Când nu existau atâtea surse de informare, oamenii vedeau esențele, dincolo de aparențe, adică de formele exterioare. O să exemplific aceasta printr-o anecdotă .
 Pe un afiș la o băcănie scria : „Oule le se vând fără carton „. Fiind întrebat un cumpărător dacă vede vreo greșeală în acest anunț , acesta răspunde : „ Greșeala e că nu e ouă ieftine „. Nu avea „Școală” , dar surprindea esențele !
 
    Astăzi , nu numai că nu corelăm informațiile aflat la îndemâna oricui, dar nu știm și nici nu vrem să învățăm să găsim cuvintele „cheie „ pentru a obține o informația corectă care va aduce rezolvarea problemei.
   Când încercăm să purtăm un dialog cu unii tineri, în dorința de a le arăta că drumul ales este fără ieșire, răspund invariabil -„Știam”! 
Ceea ce pretinde că știa , în realitate numai credea că știe . Această aroganță îl împiedecă să realizeze o muncă eficientă , izvor al unei vieți împlinite.
Echipa
 
     Ce-i de făcut ? 
 
   Să acceptăm ceea ce nu știm , să începem să căutăm și să învățăm ! Dupa învățare , să experimentăm în practică cunoștințele dobândite. Reușita experienței este singura care ne dă ATESTATUL să spunem în viitor despre o anumită problemă : „Știu rezolvarea ! „.
   Numai cu o astfel de abordare intrăm în rândul CUNOSCĂTORILOR într-un domeniu și profităm cu adevărat de informațiile oferite lejer de către lumea virtuală și de către cele de pe INTERNET.
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro