Criteriul National

„Știința” a… ceea ce nu știm

„Știința” a… ceea ce nu știm
martie 03
11:40 2017
a
Prea mulți dintre noi ne imaginăm că știm ceea ce de fapt nu știm, și, preferăm aceasta abordare din teama de a nu fi „descoperiți ” că tocmai noi, care ne prezentam atotștiutori… nu cunoaștem acea problema. Imaginea, bat-o vina !
  Ne place confuzia dintre POSIBILITATEA de a ne informa și Informarea propriu-zisă, urmata de învățare și cunoaștere. Este o complicitate comună tacită la AUTOAMĂGIRE .
 
   Când nu existau atâtea surse de informare, oamenii vedeau esențele, dincolo de aparențe, adică de formele exterioare. O să exemplific aceasta printr-o anecdotă .
 Pe un afiș la o băcănie scria : „Oule le se vând fără carton „. Fiind întrebat un cumpărător dacă vede vreo greșeală în acest anunț , acesta răspunde : „ Greșeala e că nu e ouă ieftine „. Nu avea „Școală” , dar surprindea esențele !
 
    Astăzi , nu numai că nu corelăm informațiile aflat la îndemâna oricui, dar nu știm și nici nu vrem să învățăm să găsim cuvintele „cheie „ pentru a obține o informația corectă care va aduce rezolvarea problemei.
   Când încercăm să purtăm un dialog cu unii tineri, în dorința de a le arăta că drumul ales este fără ieșire, răspund invariabil -„Știam”! 
Ceea ce pretinde că știa , în realitate numai credea că știe . Această aroganță îl împiedecă să realizeze o muncă eficientă , izvor al unei vieți împlinite.
Echipa
 
     Ce-i de făcut ? 
 
   Să acceptăm ceea ce nu știm , să începem să căutăm și să învățăm ! Dupa învățare , să experimentăm în practică cunoștințele dobândite. Reușita experienței este singura care ne dă ATESTATUL să spunem în viitor despre o anumită problemă : „Știu rezolvarea ! „.
   Numai cu o astfel de abordare intrăm în rândul CUNOSCĂTORILOR într-un domeniu și profităm cu adevărat de informațiile oferite lejer de către lumea virtuală și de către cele de pe INTERNET.
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo