Criteriul National

Ştiri senzaţionale despre NATO – Rusia din perioada 29 mai – 3 iunie 2016

Ştiri senzaţionale despre NATO – Rusia din perioada 29 mai – 3 iunie 2016
iunie 02
22:56 2016

STUDIUL MEDIATIC REFERITOR la conflictul Rusiei cu NATO pentru intervalul cuprins între 29 mai –3 iunie 2016

FRONT

Reprezentantul rus la NATO a declarat ca Marea Neagră nu va fi niciodată „LAC al NATO”

Această declaraţie a apărut în ziua de marți 31 Mai 2016 ora 04:50 a Moscovei în ziarul Golos – al rușilor de pretutindeni…
Începem cu Alexander Grusko care a atras atenția despre situația actuală din relațiile Rusia-NATO, precizând faptul că „tendința de înrăutățire a relațiilor încă nu s-a epuizat” şi că Marea Neagră nu va fi niciodata un lac al NATO…IAR reprezentanţii de la Bruxelles nu s-au LĂSAT IMPRESIONAŢI şi ar fi înțeles acest aspect, a susţinut domnia sa într-un interviu acordat ziarului rusesc Rossiiskaia Gazeta.

Alexander Grusko, în calitatea sa de reprezentant permanent al Rusiei la NATO a prezentat un lucru de altfel esenţial chiar despre calitatea securității europene : “care va depinde nu numai de capacitatea Rusiei de a dezamorsa tensiunile actuale în relațiile dintre NATO și Rusia, în termeni militari, ci și capacitatea Rusiei de a stabili o cooperare reală colectivă în contracararea amenințărilor comune de securitate”. În tot acest fantasmagoric scenariu, NATO ar folosi criza ucraineană, prezentând Rusia ca pe un “Mare Inamic”, iar asta pentru ca ar avea nevoie să-și justifice existența, a mai subliniat domnia sa.

HARTA

Credem că ar fi bine ca domnia sa să-şi amintească de faptul că Rusia este cea care a invadat Ucraina şi a anexat CRIMEEA, fără nic un drept de amestec în treburile interne ale Ucrainei şi mai ales că există un accord internaţional semnat la Minsk, în acest sens. Tot domniille lor de la Kremlin au ameninţat România cu “bombardament atomic”, iar localităţi din România şi Polonia sunt déjà ţinte pentru rachetele ruseşti . Nu vom mai da exemple deoarece presa internaţională este plină de astfel de afirmaţii ale mai multor oficiali ruşi de la Kremlin.

În discursul domniei sale s-a mai făcut referire şi la aspectul proiectării forţei NATO către flancul său sud-estic şi totodată la faptul că SUA ar avea acest comportament doar pentru ca doreşte să vândă armament europenilor.

Bineînţeles că această teorie nu poate sta în picioare pentru simplul motiv că este lesne de înţeles stratagema prin care se încearcă să se injecteze o informaţie diversionistă, tipică şcolii KGB-iste, care se bazează pe ceea ce ştie că este necesar ca într-o alianţă militară de orice fel este de preferat ca toţi membrii acesteia să aibe acelaşi tip de armament şi aceeaşi muniţie. Se pare ca a fost déjà informat cu privire la faptul că Ungariei tocmai ce i se făcuse o ofertă de modernizare a avioanelor din flota sa militară, care se ştie că este de origine sovietică şi datează din 1900 toamna…

MARITIM

Tot pe 31 mai 2016  s–au sărbătorit 40 de ani de la actul constitutiv al Alianţei nord-atlantice.

Tot pe 31 Mai 2016,începând cu ora 13:13 a avut loc în România programul de securitate în Regiunea Marii Negre, intitulat “’Security in the Black Sea Region: Shared Challenges, Sustainable Future”, la care domnul Daniel Ioniţă a participat in calitate de secretar de stat pentru afaceri strategice.

Acesta a evidențiat că “schimbările dramatice din ultima perioadă au accentuat importanța mizelor geostrategice din regiunea extinsă a Mării Negre care afectează, în mod evident, întregul cadru Euro-Atlantic” şi că “România este unul dintre cei mai puternici susținători ai meritelor cooperării regionale în Vecinătatea Estică a UE, în cazul Balcanilor de Vest și în regiunea extinsă a Mării Negre”, iar acest fapt nu s-ar fi putut consolida fără o implicare directă și eficientă a Statelor Unite ale Americii.”

Reprezentantul oficial al MAE a mai precizat printre altele două aspecte importante despre evoluţia relaţiei NATO –Rusia, arătând clar că “riscurile și crizele din prezent cer, în mod fundamental, să rămânem uniți și puternici, și să abordăm sistemic, pragmatic și eficient intereselor comune Euro-Atlantice”, dar şi că România pledează vehement ca să se acționeze “ pentru transformarea regiunii Mării Negre într-o zonă de deschidere, cooperare multi-dimensională și conectivitate, o adevărată punte strategică între Est și Vest”.

logo65

Ziarul german Der Zeit, în varianta sa online a publicat un articol interesant despre faptul că secretarul general al NATO, domnul  Jens Stoltenberg a avertizat în termeni clari despre pericolul rusesc afirmând că este ceva real şi serios! Astfel acesta a invitat statele membre ale Pactului nord-atlantic să fie pregătite pentru o agresiune rusească iminentă şi că trebuie să trimitem un “semnal puternic” în acest sens.

Iar pe data de 1 iunie 2016,SUA în calitate de partener, aliat şi prieten al României, s-a poziționat optimist în ceea ce priveşte viitorul acestei ţări.” Scopul nostru este consolidarea unei Românii puternice, prospere şi democratice, o Românie care să fie un aliat puternic, un partener şi un prieten al SUA”, a spus Hans Klemm.

 

Analiza din presa american a ziarului New York Times a relevat faptul că NATO se străduiește să rămână credibil în fața provocărilor Rusiei.

Summit-ul NATO de la Varșovia, urmeaza să stabilească strategia Alianței în fața Rusiei, iar Alianța ” se confruntă cu ample probleme”,a publicat cotidianul american, New York Times.

Pe lunga listă a problemelor cu care s-ar confrunta NATO în acest moment, am putea aminti primele două care par de domeniul ridicolului, iar când spunem asta chiar aşa şi credem. Analiştii de la New York Times susţin ideea referitoare la faptul că nu se găseşte o ţară care să conducă batalionul din Polonia sau cel din Ţările Baltice, iar cea de- a doua problemă constă în faptul că NATO se confruntă cu lipsa de cooperare a unor membrii ai Alianţei care nu vor să sporească bugetul pentru apărare la 2 la sută din PIB-ul naţional. Iar aceste lucruri se petrec în condiţiile în care Rusia a ameninţat lumea în repetate rânduri chiar şi cu utilizarea armelor nucleare.

ARMATA

Mai mult de atât, unele ţări membre ale Alianţei au redus chiar bugetul alocat Apărării, precum Italia şi Franţa. De asemenea, se remarcă încă un lucru ce merită a fi amintit, chiar în SUA şi care vine din partea candidatului republican la Casa Albă- Donald Trump, care arată că americanii nu mai acceptă ca USA să fie cea care plăteşte factura NATO şi că nu-i intereseaza dacă Europa vrea să îşi facă propria Alianţă,iar acest lucru ar aduce implicit la destrămarea NATO…

Luând în considerare toate acestea,punctul personal de vedere al ziarului independent de opinie şi informaţie Criteriul National este că americanii chiar au dreptate!Ei se pot apăra şi singuri împotriva unei agresiuni externe, fie ea şi din Rusia, Coreea de Nord sau Iran. Credem că europenii nu sunt încă suficient de maturi şi nici uniţi ca să  se descurce pe propriile forţe. Țările membre UE din fostul tratat de la Varşovia cunosc pe propria piele provocările reale al pericolului imperiului de la Răsărit,dar îndrăznim să credem că nu la fel se poate afirma despre ţările vest europene care au avut parte de căldura şi confortul oferit de sistemul democratic dezvoltat la umbra NATO şi implict al SUA.

Credem şi argumentăm că dacă nu ar fi fost implicate SUA după cel de-al Doilea Război Mondial, URSS-ul ar fi putut înainta către vest foarte uşor, asemeni proverbului acela care spune ca “ ar fi intrat ca-n brânză”, chiar atât de uşor. Ţările vest europene nu sunt suficient de solidare cu cele din est şi duc o politică care se confundă adesea cu lipsa de interes.

COOL

NATO a luat decizia de a plasa patru batalioane de luptă de 1.000 de soldați fiecare în țările care au graniță cu Rusia, Ambasadorul SUA la NATO a afirmat că „Statele Unite nu va conduce două batalioane. Noi vom conduce unul și vrem să îi convingem pe aliați să preia conducerea pentru celelalte trei”.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg s-a declarat încrezător că va fi găsită o a patra țară care să conducă ultimul batalion până la summitul din iulie de la Varșovia şi că ştie foarte bine de starea de spirit de la Washington şi ce părere au americanii.. Ei „ vor să vadă că europenii fac mai mult, contribuie mai mult. Aceasta a fost și mesajul meu principal în capitalele din Europa”, a mai spus secretarul general al NATO.

Reacţia presedintelui Klaus Iohannis: „Ameninţările Rusiei nu au bază reală!”

Declaraţiile recente din partea Rusiei referitoare la scutul de la Deveselu nu pot să intimideze, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, arătând că abordarea României de întărire a securităţii NATO este cea corectă.

Domnia sa a spus: „Recentele declaraţii din partea Federaţiei Ruse legate de sistemul de apărare împotriva rachetelor balistice sunt incorecte pe fond, pentru că sistemul nu are absolut nicio legătură cu Rusia. Ele nu pot să ne intimideze. Dimpotrivă, aceste ameninţări fără bază reală reconfirmă faptul că abordarea noastră, de întărire a securităţii NATO ca reacţie legitimă la atitudinea Rusiei în regiunea Mării Negre, este cea corectă”.

LUPTA 2

Preşedintele a declarat că situaţia de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre nu a evoluat într-un sens pozitiv şi că provocările curente au un spectru mai larg „cu un complex de ameninţări pe care nu le puteam anticipa cu câţiva ani în urmă şi care fac mediul de securitate imprevizibil”.

„În Est, avem de-a face cu Federaţia Rusă mai activă, mai agresivă cu vecinii săi, care încalcă normele de drept internaţional şi care, prin acţiunile sale de militarizare a spaţiului Mării Negre, inclusiv în Crimeea ilegal ocupată, a afectat grav echilibrul de securitate la Marea Neagră”, a menţionat el, subliniind că mediul de securitate din Sud este instabil şi există ameninţări la adresa securităţii energetice şi cu atacuri cibernetice.

În viziunea noastră, cele două dimensiuni ale securităţii europene, cea estică şi cea sudică, trebuie tratate sistemic, prin identificarea unor opţiuni, atât pentru creşterea securităţii şi a rezilienţei statelor europene, cât şi pentru proiectarea securităţii, democraţiei şi prosperităţii în vecinătatea noastră.

Analiza lui Traian Băsescu din data de 1 Iunie 2016:„România este ţinta unui război hibrid”

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a făcut o analiză a incidentelor privind Hexi Pharma, moartea afaceristului Dan Condrea şi acuză că autorităţile de la Moscova au ca scop demoralizarea şi demobilizarea populaţiei României prin propagandă:
1. Propaganda rusă şi-a făcut o ţintă din România, adresându-se populaţiei cu mesaje de natură a crea îngrijorare şi neîncredere legate de apartenenţa ţării la NATO şi UE;
2. O politică externă lipsită de fermitate, fără orizont şi fără obiective declarate, ce dă impresia că Statul Român poate fi împins în orice direcţie, inclusiv să facă paşi înapoi.

Considerăm ca punctul de vedere al fostului preşedinte Traian Băsescu este unul just şi realist şi chiar dacă nu suntem părtinitori ai vreunei orientări politice, vrem sa întărim faptul pe care l-a sesizat domnul Băsescu şi că noi, redactorii Criteriului National am făcut public acest aspect şi de ce să nu recunoaştem ,am combătut mediatic şi în forţă absolut toate dezinformările Kremlinului din presa românească şi internaţională, iar pentru noi este o deosebită bucurie când observăm de altfel şi din opinia dumneavostră aceste aspecte.

Cât despre arestările şi trimiterea în judecată a unor dosare de corupţie, aici nu împărtăşim aceleasi idei şi principii şi vă facem cunoscut şi dumneavoastră ( în cazul în care nu sunteţi bine sau suficient de informaţi ) că majoritatea celor urmăriţi sunt cazuri reale şi în totalitate aveau şi legături dubioase cu Moscova. Acestea pot fi în acelaşi timp şi parte a operaţiunii de de-KGB-izare a României.

Declaraţii incendiare

„Un batalion NATO este suficient în Polonia – pentru a descuraja o posibilă invazie rusească,”a declarat Antoni Macierewicz, ministrul polonez al aparării, iar asta doar ca scop defensiv, pentru că în realitate Rusia ar putea învinge forţele NATO din Polonia şi că rolul acelui batalion este de a încetini o eventuală invazie. Acest răstimp poate fi necesar pentru ca NATO să organizeze o contraofensivă, ca să recucerească teritoriul pierdut.

Ei bine stimate domn Marciewicz, vă spunem că, prin vocea şi calitatea redactorului nostru Daniel Hintergraber- om care a absolvit un serviciu militar – aveţi o mentalitate greşită şi considerăm opinia dumneavostră ca fiind o mare eroare. Scopul descurajării Rusiei nu este acela de a-i încuraja să tacă ci de a-i determina să nu atace!

LUPTA 1

.Prin măsurile impuse în scopul descurajării Rusiei de a nu invada Europa, se salvează vieţi omeneşti, logistica militară şi bunuri mobile şi imobile civile, adică rezultatul este de pierderi ZERO! Aşa cum gândiţi dumneavoastră, vă spunem cert că apar pierderi de vieţi omeneşti si materiale imposibil de calculat. Credem că este mult mai decât eficient descurajarea Rusiei prin investiţii militare şi comasare de trupe, care să fie suportate din relocarea a minim 2 % din PIB în domeniul de securitate a NATO!

Trebuie combatut un punct de vedere al celor de la Naţional ce a fost preluat chiar si de cei de la bursa.ro cu privire la invazia României de către Rusia.

Stimaţi colegi de la ziarul Național, vă înştiinţăm că cele prezentate de dumneavoastră chipurile de către preşedintele Klaus Iohannis care ar trebui să știe sunt doar nişte speculaţii. De altfel, vă citez: “că Rusia poate invada Bucureştiul în 6 ore şi că Rusia.. bla. „Bla bla este a doua cea mai mare armată a planetei”.

Ca să nu părem tendenţioşi, argumentăm şi ne exprimăm deoarece chiar vrem să ştiţi că faceţi o mare greşeală urmată de altele pe care le vom expune în cele ce urmeză!

1- Rusia este a doua cea mai mare armată a lumii, însă SUA este cea mai mare şi mai tehnologizată armată din lume. Apoi România este partenerul NATURAL al SUA. Daca nu ştiţi ce înseamnă acest aspect, vă recomandăm să mai puneţi mâna pe carte şi să vă documentaţi!

2- Daca nu aveţi pregătire militară şi de contrainformaţii,vă recomandăm să mergeţi şi să le urmaţi! Academia Militară din Bucureşti vă stă la dispoziţie cu pachete de învăţământ şi are un masterat super interesant care se intituleaza: “Gestionarea Situaţiilor de Criză în Zone de Conflict, pentru Massmedia!…”

3- Trebuie să vă mai spunem că Rusia foloseşte specialişti în dezinformare care au misiunea de a induce în “populaţia ţintă” sentimente de frică şi panică, de lipsă de încredere în organele de stat ale acelei ţări (în speţă România) cu scopul final de a destabiliza societatea.

4- Regula numărul 1 în astfel de situaţii este să verificaţi sursa de informare mediatică şi să încercaţi să găsiţi cui serveşte aceasta. NU mai preluaţi informaţii năucitoare cu “bună credinţa” de a face jurnalism de calitate pentru că nu faceţi altceva decât să folosiţi pe post de răspândaci gogoriţele serviciilor secrete ale Rusiei. În astfel de situaţii, medota de contracarare este cea de a demonstra contrariul sau să nu amplificaţi efectul acesteia prin simpla preluare informativă.

5- Începem chiar să vă suspectăm și chiar ne întrebăm dacă nu cumva sunteti plătiţi pentru aşa ceva…Vă rugăm şi vă recomandăm călduros…lăsaţi-vă de meserie că puteţi fi în vizorul SRI şi s-ar putea să suportaţi consecințele legii privind aspectul de “colaborare cu servicii de informaţii antiromâneşti” şi/sau favorizarea acestora!…

Prezentăm link-ul de pe care am gasit aceasta informaţie: http://www.bursa.ro/revista-presei-02062016-299238&s=print&sr=articol&id_articol=299238.html

SALUT
Analistul American Robert Keplan menţionează clar că metodele prin care Rusia interacţionează prin metode de spionaj în România se leagă de aspectul lansării de ştiri tendenţioase.Din acest punct de vedere dorim să reamintim aceste aspecte şi să le refacem public, pentru ca întreaga mass-medie românească să înveţe şi să se protezjeze şi de ce nu, chiar să contracareze aceste acţiuni ale Rusiei.

Analistul de politică externă al SUA susţine că Europa este manipulată de către Rusia prin simplul fapt că este dependentă energetic de gazul rusesc şi că “ cel mai bun exemplu de subversiune al Rusiei din toată Europa este Gerhardt Schroder , fost cancelar al Germaniei, care este de fapt spion rus.”
Apoi trebuiesc menţionate şi alte forme de subversiune ale ruşilor care pot fi găsite şi în România, iar acestea pot fi întâlnite după cum urmează:
“Cumpărarea mass-media prin intermediari, organizarea unor reţele de crimă organizată, cumpararea unor politicieni susceptibili la corupţie. În privinţa politicienilor, orice extremişti sunt buni, indiferent că sunt de stânga sau de dreapta, deoarece extremiştii provoacă instabilitatea politica, provoaca fărâmiţarea partidelor politice, iar cu cât scena politică e mai divizată şi mai instabilă, cu atât ţara e mai slăbită, iar cu cât o ţară e mai vulnerabilă, cu atât e mai prost văzută în Vest, în Bruxelles şi în Washington”.
“Toate aceste strategii funcţionează în favoarea Rusiei. Dacă toate astea se întâmplă simultan, se poate vorbi de un atac. Dar nu e un atac definit de Articolul 5 din tratatul NATO…”

a
Analiza STRATFOR
Mai zilele trecute analiştii de această prestigioasă instituţie au realizat o analiză serioasă pe baza căreia au emis o ipoteză colosală cu privire la dezvoltarea României şi a RUSIEI pe următorii 10 ani. Aceştia susţin că puterea economică a Rusiei se va diminua constant, iar România va deveni un factor puternic de stabilitate zonală.

Se tot vehiculeaza că Rusia ar putea ataca un stat membru NATO şi ca acesta ar fi Polonia, Ţările Baltice sau România. Trebuie să vă facem cunoscut că metoda de descurajare a NATO se bazează pe 4 batalioane de reacţie rapida în caz de invazie, fie ea şi din partea Rusiei.
Sua, Marea Britanie şi Germania au preluat déjà comanda a câte unui batalion NATO, rămânând doar să se decidă cine va prelua comanda celui de-al 4 lea batalion. Este chiar foarte posibil ca aceea sa fie Franţa, care se arată totuşi circumspectă.

batalion

Datorita conjuncturii şi relaţiei NATO – Rusia, se vehiculează ideea că vezi Doamne Rusia ar ataca Polonia, iar în acest sens sunt remarcate chiar şi publicaţii zilnice atât din presa națională a Poloniei cât şi în cea internaţională.

Ei bine, trebuie să remarcăm şi noi că din observaţiile noastre am învăţat că atunci când Rusia doreşte să atace militar undeva, ei vor crea o diversiune mediatică exact la polul diametral opus. Iar asta ca să beneficieze de elementul surpriză  inspirat din metoda “BLITZ Krieg!”

Iar tocmai din acest punct de vedere trebuie să credem că nu Polonia ar fi ţinta lor reală, ci România.

Credem asta pentru că în ultimul timp ruşii s-au arătat nemulţumiţi de prezenţa scutului antirachetă din România. Acesta este activ déjà în Romania. Nu în Polonia!…
Nu scriem asta pentru că dorim sa facem propagandă Rusiei, ci dimpotrivă că trebuie să ne luăm măsuri de precauţie şi mai serioase în acest sens. Un înalt strateg susţinea faptul că forţele de intimidare au rolul de a încetini trupele ruseşti în cazul unei invazii şi ca de-abia după ce se produce, NATO va lua decizia de contra-atac, pentru eliberarea teritoriilor de sub ocupaţie.

TANC

Ei bine, noi credem că este total greşită aceasta idée, deoarece vor apărea pierderi materiale, financiare şi de vieţi omeneşti. Astfel se pare că ar fi mult mai simplu şi mai usor, dacă s-ar investi minim de 2 % din PIB pentru o consolidare a apărării, fiind mai uşor şi necesar, să îţi iei măsuri de precauţie mai serioase, cu scopul de a preveni, comparativ cu acţiuni de a combate!

Apoi, din punct de vedere economic şi uman, este mult mai inteligent şi mai ieftin să investeşti în apărare decât să plăteşti factura unui război direct. Să nu uitam că ruşii au obiceiul de a spune că apararea cea mai bună este atacul!

Încheiem acest nou studiu strategic cu declaraţiile lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, care susţine că ” NATO este un instrument de război menit să creeze o confruntare militară, iar extinderea continuă a Alianţei Nord-Atlantice către EST este o ameninţare pentru securitatea Rusiei.”

WOW!… Aici putem afirma clar că Rusia încearcă să ne prostească pe faţă şi în mod direct şi chiar insolent, fără să ţină cont că cei care sunt arătaţi cu degetul sunt chiar domniile lor!Diferenţa între NATO şi Rusia este că alianţa din care facem şi noi parte se străduieşte să apere ceea ce ei atacă…

Domnule Peskov, vă rugăm să nu uitaţi să menţionaţi în discursurile domniei voastre că armata rusa este o armată invadatoare, iar NATO nu face altceva decât să apere ţările membre.

 

Iar, ceea ce ni se pare cel mai interesant e faptul că tocmai  distorsionarea repetată a acestor realităţi nu face decât să menţină o atmosferă tensionată, în contradicţie cu spiritul de deschidere manifestat de România şi aliaţii săi pe tema apărării antirachetă. În plus, este surprinzătoare plasarea acestui subiect în cadrul regional de securitate, în condiţiile în care, sunt binecunoscute cauzele evoluţiilor preocupante din ultimii ani în materie de securitate regională.

Mergând mai departe, pe firul logic al evenimentelor putem descoperi că ţările din Uniunea Europeana nu fac parte din teritoriul Rusiei, iar Ucraina este invadată de Rusia în două puncte strategice. Armata rusă nu are ce căuta în Crimeea si nici in Donbass!…

Atitudinea Uniunii Europene vis-à-vis de actul criminal pe care Rusia l-a executat în Ucraina este manifestat alături de aliaţii lumii democratice şi libere prin masuri economice împotriva Rusiei. Iar acest fapt ar fi trebuit să -l consideraţi ca pe un act de protest al lumii civilizate la invazia Crimeei.

tanc 2
Atât Uniunea Europeană cât şi SUA şi-au arătat dezacordul cu privire la atitudinea imperialistă şi agresivă a Federaţiei Ruse condusă de Vladimir Putin. Punctul nostru de vedere al celor de la Criteriul Naţional este unul pertinent logic şi în acord cu toate ţările membre ale UE şi SUA, iar din punct de vedere al ONU, nimeni de pe această planetă nu aplaudă sau aprobă  actul agresiv pe care ţara dumneavostră l-a comis asupra unei ţări libere şi independente. Mai este cazul să vă amintim că sunteţi semnatarii  tratatului de la Minsk?

Întreaga lume liberă se opune unanim la tendinţele expansive ale Rusiei şi credem că este momentul să terminaţi cu politica voastră de ameninţare cât nu este prea târziu! Nu ne temem de voi şi vă readucem aminte că istoria a pedepsit întodeauna “Dictatorii”, iar în final aceştia au sfârşit tragic.

S-a ajuns pra departe cu această adevărată ….ruletă rusească, de fapt un joc propagandistic, care probabil are ascunse anumite interese financiare sau nevoia de a justifica nişte investiţii militare în Federaţia Rusă. Goana după materii prime şi dorinţa arzătoare de a stăpâni pământul, lăcomia nejustificată se traduce prin aceste ameninţări. Vorba aceea, bugetul alocat acestei industrii care subţiază rezervele federale ruse trebuie cumva dat industriei. Dar, cum războiul mediatic este în plină desfăşurare, trebuia cumva să se „mănânce ” bani publici şi atunci sunt destui politicieni care se arată îngrijoraţi.

 

Rusia e ţară care practică tipul acesta de joc ca să justifice în ochii propriei populaţii că dirijează bani mulţi către înarmare. Dar niciodată în strategia de construcţie a acestui sistem nu a fost posibil și nu s-a avut în vedere un atac împotriva Federaţiei Ruse.Iar aceste lucruri le avansăm,cu atât mai mult cu cât Federaţia Rusă este secătuită de războiul din Siria!

Revenind pe firul istoriei, apelăm la acea filă în care au suferit germanii dupa cel de-al Doilea Război Mondial.Gândiţi-vă cât de stigmatizaţi au fost cetăţenii germani de dupa război, nefiind bine văzuţi de întreaga lume. Gândiţi-vă că dacă mergeţi în continuare cu “ochelari de cal” făcându-vă că nu observaţi cât de mult deranjaţi vecinii, s-ar putea ca la un moment dat ca lumea să se sature de voi şi ameninţările voastre şi să ignore frica de moarte. Opriţi-vă cât nu este prea târziu. Într-un conflict armat vor muri mulţi oameni, dar domnii care susţin din partea Rusiei această chemare, nu credem că vă aflaţi de această dată de partea buna a baricadei!

Together-Forever

Credeţi că dacă izbucneşte un război mondial, Armatele Eliberatoare se vor opri la graniţele Ucrainei? Sau ele vor înainta până la Moscova şi Sankt Petersburg?Cum credeţi că se va întâmpla?

Va spunem noi, avansând un scenariu bazat pe o logică simplă!

Rusia va fi considerată un pericol împotriva umanităţii care trebuie nimicită din temelie. Supravieţuitorii vor plăti daune de război,iar voi rusofililor veţi fi folosiţi in lagăre de muncă pentru reconstrucţia omenirii! De ce riscaţi atât de mult, pentru o amărâtă de bucată de pământ pe care nici măcar nu o meritaţi?!

Daca am fi în locul vostru am fi procedat altfel, mult mai inteligent!

AM fi arătat omenirii cât de buni suntem în orice domeniu, am fi venit cu soluţii concrete la problemele reale ale omenirii, eradicarea sărăciei, a foametei, a crizei locuinţelor, am fi militat si luptata pentru eradicarea unor maladii la nivel planetar.

rusia

Lăsaţi mândria stupidă a unei mari puteri déjà decăzute!… Lumea se schimbă, iar Soluția nu este una de tip militar ci una pacifistă!

Vedeţi-vă de ţara voastră că e mare cât un sfert de planetă. Fiţi demni de înaintaşii voştrii care au dat lumii mari oameni de cultură, savanţi de renume mondial şi opriţi-vă în a mai ameninţa vecinii! Lăsaţi popoarele să trăiască într-o lume mai bună, fără arme şi război.

Dacă aţi fi investit în crearea de noi locuri de muncă şi ridicarea nivelului de trai, dacă aţi fi promovat cultul muncii pentru întregul popor rus, nu aţi mai fi avut probleme economice.

Rusia poate fi un furnizor de bunuri de larg consum, asemeni Chinei. Sperăm că veti lua decizia înţeleaptă şi corectă…

Sursa foto : http:// google.com,www.romaniatv.net, evz.ro,mediafax.ro

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnilor Daniel Hintergraber și Daniel Mihai pentru redactarea acestui material !

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo