Criteriul National

Stomatologia digitala, cea mai eficienta varianta pentru refacerea zambetului

Stomatologia digitala, cea mai eficienta varianta pentru refacerea zambetului
martie 11
14:55 2019

Dintre toate domeniile medicale, stomatologia pare ca a evoluat cel mai mult. Daca ai o problema dentara, indiferent de gravitatea ei, cu siguranta se poate gasi o solutie care sa iti redea atat sanatatea cavitatii bucale, cat si zambetul.

Printre cele mai populare solutii din ultimii ani se numara si ideea de stomatologie digitala. Foarte costisitoare la inceput, stomatologia digitala a inceput sa fie din ce in ce mai accesibila, reusind sa genereze o multime de avantaje:

  • Tratamente extrem de precise;
  • Posibilitatea de a prezice cu exactitate rezultatul final;
  • Radiografii cu un nivel scazut de radiatii;
  • Reconstructii dentare realizate intr-un timp extrem de scurt. Unele proceduri de reconstructie, chiar si atunci cand vine vorba despre reconstructia totala, au ajuns sa fie facute chiar si in 24 de ore;
  • Rata esecului este aproape zero. Interventiile care se bazeaza pe stomatologie digitala sunt cele mai sigure dintre toate interventiile stomatologice.

Ce reprezinta, de fapt, stomatologia digitala?

Este un domeniu al stomatologiei care se bazeaza foarte mult pe tehnologie. Inca din prima sedinta, pacientul poate sa primeasca solutii complexe de tratament si o idee cat mai clara asupra reultatului, prin configurarea digitala a zambetului. Practic, este cea mai buna solutie pentru cei care isi doresc rezultate cu adevarat personalitate si lipsa unor surprize neplacute.

Merita investitia in astfel de proceduri?

Cu siguranta, da! Este adevarat ca stomatologia clasica poate si ea sa fie destul de eficienta, insa prin stomatologia digitala, procedurile complexe pot fi realizate mult mai usor, cu rezultate incredibile. Unul dintre rezultate, spre exemplu, este cel al unor dinti identici cu cei naturali, realizati prin sistemul CAD-CAM. Practic, tehncianul dentar nu mai face manual dintii, bazandu-se pe precizie computerizata.

Tot prin stomatologie digitala pot fi realizate si implanturi, pot fi rezolvate diverse afectiuni dentare si chiar boli grave, cum ar fi cele parodontale.

Stomatologia digitala este perfecta inclusiv pentru cei care se tem de dentist, deoarece foloseste laserul pentru tratamente si reuseste sa elimine orice tip de durere. Chiar si zgomotoasa freza este eliminata din proces, confortul pacientului fiind unul superior.

 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei