Criteriul National

Străzi asfaltate, ioc. Distracție, da. Pe bani publici. Să fie!

 Breaking News
Străzi asfaltate, ioc. Distracție, da. Pe bani publici. Să fie!
aprilie 11
20:15 2017

sedinta-medgidia

Pentru unii, administrația publică înseamnă o permanentă distracție. Nu contează cât costă chermeza, important este să fie de minimum două ori pe an și să se facă pe bani publici.

În acest timp, localitățile pe care acești aleși le conduc arată așa cum au fost preluate de către noii edili: străzi rupte, fără asfalt, neplombate, trotuare în paragină, locuințe sociale lipsă, locuințe pentru tineri lipsă, dezvoltare economică zero.


Nu contează, bairam să fie!

Așa se prezintă situația și în municipiul Medgidia, care a intrat de anul trecut pe mâna vrabiei petrecărețe. Nu este zi sau seară care să nu se lase cu o chermeză la restaurantele prietenilor, prilej cu care se fac și se desfac multe, se demit manageri, se pun noi directori, se pune la cale vânzarea unor imobile sau atribuirea unor contracte.

Și, în prostul obicei căpătat în peșteră, vrabia petrecăreață organizează chermeze. De Sfântul Nicolae și de 1 Mai. Anul trecut, de Sfântul Nicolae, a aprins beculețe închiriate, a închiriat un patinoar, a tocmit doi artiști. Totul pentru aproape 500.000 lei, adică 5 miliarde lei vechi. Bani aruncați pe lucruri închiriate.

De o lună și ceva a venit primăvara. Ba chiar acum suntem în Săptămâna Mare și te-ai aștepta ca banii publici să fie folosiți pentru primenirea orașului. Adică în reabilitarea parcurilor, spațiilor verzi, străzilor și trotuarelor. Aș! Nu veți vedea așa ceva.

strada-medgidia-1

strada-medgidia-bun
De ce? Pentru că vrabia petrecăreață este preocupată de distracție. Așa că, în 3 aprilie, a demarat o achiziție publică prin care pune la bătaie aproape 600.000 lei, la care se va adăuga TVA, (undeva peste 6 miliarde lei vechi) pentru patru zile de distracție. Concerte cu artiști importanți – Smiley, Feli Donose, cu trupe importante – Cargo, Iris, cu interpreți de muzică populară de talia lui Constantin Enceanu, Laura Lavric, Steliana Sima, etc.

http://primaria-medgidia.ro/anunturi/servicii-de-organizare-evenimente-festivalul-de-jocuri-si-reconstituiri-ale-diferitelor-perioade-istorice/

În acest timp, străzile din zona de est și din zona de nord case, adică exact arealele în care vrabia petrecăreață a luat cele mai multe voturi, arată ca după război. Asfalt ioc, trotuare în ruină, locuri de joacă nexam, spații verzi pline de gunoaie și neamenajate.

Pentru aceste lucruri care de obicei se fac primăvara, vrabia petrecăreață nu are bani. Pentru distracția de la complex Stadion unde va trânti și ditamai parcarea are alocate peste 6 miliarde lei cu TVA. Bani alocați cu acordul viceprimarului și a consilierilor social-democrați care i-au votat din prima strigare bugetul.

strada-medgidia
În acest timp, Medgidia rămâne așa cum a fost. Murdară, plină de bube, mucigaiuri și noroi, din cauza cârdășiei celor aflați la conducerea orașului.

zona-de-est-medgidia

 

Sursa foto : Arhiva personală a domnului Hristo Botev

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Hristo Botev pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo