Criteriul National

Străzi asfaltate, ioc. Distracție, da. Pe bani publici. Să fie!

 Breaking News
Străzi asfaltate, ioc. Distracție, da. Pe bani publici. Să fie!
aprilie 11
20:15 2017

sedinta-medgidia

Pentru unii, administrația publică înseamnă o permanentă distracție. Nu contează cât costă chermeza, important este să fie de minimum două ori pe an și să se facă pe bani publici.

În acest timp, localitățile pe care acești aleși le conduc arată așa cum au fost preluate de către noii edili: străzi rupte, fără asfalt, neplombate, trotuare în paragină, locuințe sociale lipsă, locuințe pentru tineri lipsă, dezvoltare economică zero.


Nu contează, bairam să fie!

Așa se prezintă situația și în municipiul Medgidia, care a intrat de anul trecut pe mâna vrabiei petrecărețe. Nu este zi sau seară care să nu se lase cu o chermeză la restaurantele prietenilor, prilej cu care se fac și se desfac multe, se demit manageri, se pun noi directori, se pune la cale vânzarea unor imobile sau atribuirea unor contracte.

Și, în prostul obicei căpătat în peșteră, vrabia petrecăreață organizează chermeze. De Sfântul Nicolae și de 1 Mai. Anul trecut, de Sfântul Nicolae, a aprins beculețe închiriate, a închiriat un patinoar, a tocmit doi artiști. Totul pentru aproape 500.000 lei, adică 5 miliarde lei vechi. Bani aruncați pe lucruri închiriate.

De o lună și ceva a venit primăvara. Ba chiar acum suntem în Săptămâna Mare și te-ai aștepta ca banii publici să fie folosiți pentru primenirea orașului. Adică în reabilitarea parcurilor, spațiilor verzi, străzilor și trotuarelor. Aș! Nu veți vedea așa ceva.

strada-medgidia-1

strada-medgidia-bun
De ce? Pentru că vrabia petrecăreață este preocupată de distracție. Așa că, în 3 aprilie, a demarat o achiziție publică prin care pune la bătaie aproape 600.000 lei, la care se va adăuga TVA, (undeva peste 6 miliarde lei vechi) pentru patru zile de distracție. Concerte cu artiști importanți – Smiley, Feli Donose, cu trupe importante – Cargo, Iris, cu interpreți de muzică populară de talia lui Constantin Enceanu, Laura Lavric, Steliana Sima, etc.

http://primaria-medgidia.ro/anunturi/servicii-de-organizare-evenimente-festivalul-de-jocuri-si-reconstituiri-ale-diferitelor-perioade-istorice/

În acest timp, străzile din zona de est și din zona de nord case, adică exact arealele în care vrabia petrecăreață a luat cele mai multe voturi, arată ca după război. Asfalt ioc, trotuare în ruină, locuri de joacă nexam, spații verzi pline de gunoaie și neamenajate.

Pentru aceste lucruri care de obicei se fac primăvara, vrabia petrecăreață nu are bani. Pentru distracția de la complex Stadion unde va trânti și ditamai parcarea are alocate peste 6 miliarde lei cu TVA. Bani alocați cu acordul viceprimarului și a consilierilor social-democrați care i-au votat din prima strigare bugetul.

strada-medgidia
În acest timp, Medgidia rămâne așa cum a fost. Murdară, plină de bube, mucigaiuri și noroi, din cauza cârdășiei celor aflați la conducerea orașului.

zona-de-est-medgidia

 

Sursa foto : Arhiva personală a domnului Hristo Botev

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Hristo Botev pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro