Criteriul National

Străzi asfaltate, ioc. Distracție, da. Pe bani publici. Să fie!

 Breaking News
Străzi asfaltate, ioc. Distracție, da. Pe bani publici. Să fie!
aprilie 11
20:15 2017

sedinta-medgidia

Pentru unii, administrația publică înseamnă o permanentă distracție. Nu contează cât costă chermeza, important este să fie de minimum două ori pe an și să se facă pe bani publici.

În acest timp, localitățile pe care acești aleși le conduc arată așa cum au fost preluate de către noii edili: străzi rupte, fără asfalt, neplombate, trotuare în paragină, locuințe sociale lipsă, locuințe pentru tineri lipsă, dezvoltare economică zero.


Nu contează, bairam să fie!

Așa se prezintă situația și în municipiul Medgidia, care a intrat de anul trecut pe mâna vrabiei petrecărețe. Nu este zi sau seară care să nu se lase cu o chermeză la restaurantele prietenilor, prilej cu care se fac și se desfac multe, se demit manageri, se pun noi directori, se pune la cale vânzarea unor imobile sau atribuirea unor contracte.

Și, în prostul obicei căpătat în peșteră, vrabia petrecăreață organizează chermeze. De Sfântul Nicolae și de 1 Mai. Anul trecut, de Sfântul Nicolae, a aprins beculețe închiriate, a închiriat un patinoar, a tocmit doi artiști. Totul pentru aproape 500.000 lei, adică 5 miliarde lei vechi. Bani aruncați pe lucruri închiriate.

De o lună și ceva a venit primăvara. Ba chiar acum suntem în Săptămâna Mare și te-ai aștepta ca banii publici să fie folosiți pentru primenirea orașului. Adică în reabilitarea parcurilor, spațiilor verzi, străzilor și trotuarelor. Aș! Nu veți vedea așa ceva.

strada-medgidia-1

strada-medgidia-bun
De ce? Pentru că vrabia petrecăreață este preocupată de distracție. Așa că, în 3 aprilie, a demarat o achiziție publică prin care pune la bătaie aproape 600.000 lei, la care se va adăuga TVA, (undeva peste 6 miliarde lei vechi) pentru patru zile de distracție. Concerte cu artiști importanți – Smiley, Feli Donose, cu trupe importante – Cargo, Iris, cu interpreți de muzică populară de talia lui Constantin Enceanu, Laura Lavric, Steliana Sima, etc.

http://primaria-medgidia.ro/anunturi/servicii-de-organizare-evenimente-festivalul-de-jocuri-si-reconstituiri-ale-diferitelor-perioade-istorice/

În acest timp, străzile din zona de est și din zona de nord case, adică exact arealele în care vrabia petrecăreață a luat cele mai multe voturi, arată ca după război. Asfalt ioc, trotuare în ruină, locuri de joacă nexam, spații verzi pline de gunoaie și neamenajate.

Pentru aceste lucruri care de obicei se fac primăvara, vrabia petrecăreață nu are bani. Pentru distracția de la complex Stadion unde va trânti și ditamai parcarea are alocate peste 6 miliarde lei cu TVA. Bani alocați cu acordul viceprimarului și a consilierilor social-democrați care i-au votat din prima strigare bugetul.

strada-medgidia
În acest timp, Medgidia rămâne așa cum a fost. Murdară, plină de bube, mucigaiuri și noroi, din cauza cârdășiei celor aflați la conducerea orașului.

zona-de-est-medgidia

 

Sursa foto : Arhiva personală a domnului Hristo Botev

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Hristo Botev pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo