Criteriul National

Studiu: Tehnologia moderna in locuinta | Cum te ajuta si de ce sa optezi pentru ea

Studiu: Tehnologia moderna in locuinta | Cum te ajuta si de ce sa optezi pentru ea
iunie 25
11:08 2019

home control

Stiai ca exista multi romani care utilizeaza diverse aparaturi pentru a-si organiza cum trebuie traiul cotidian? 81% dintre romani considera ca tehnologia este vitala si ca nu-si pot imagina cum ar fi sa traiasca fara ea. 60% dintre ei sunt de parere ca aceasta le poate fi de folos in casa si nu ezita sa-si cumpere tot ceea ce apare pe piata de profil. 

Afla cateva dintre dispozitivele care nu lipsesc astazi din casele romanilor:

  • Multe gospodine adora sa aiba camara foarte bine organizata, in asa fel incat sa poata sa descopere imediat tot ceea ce le trebuie la un anumit moment dat. De exemplu, poate fi ciudat pentru unii, dar perfect normal pentru altii, sa gaseasca intr-o casa un aparat de aplicare a unor etichete utile pentru a identifica usor borcanele de gem, conservele sau alte lucruri pe care le tine orice persoana in camara sa;
  • Tot mai multi dintre romani au inceput sa inteleaga care sunt beneficiile panourilor solare si sa se bucure de avantajele pe care le aduce folosirea acestora in viata casnica. Acestea capteaza energia solara si o transforma in energie termica si totul gratuit. In societatea de astazi, cand exista o politica globala de incurajare a populatiei de a folosi sisteme neconventionale de incalzire si energie electrica, se vede cu ochiul liber avantajele acestor dispozitive pentru casa omului;
  • 77% dintre romani recunosc ca folosesc tehnologia in sanatate sub diferite forme. Acest lucru inseamna ca au control mult mai bun asupra bolii de care sufera, sunt mai putin stresati si simt ca reusesc, intr-un fel sau altul, sa se trateze mai bine. Dintre acestea pot fi amintite urmatoarele produse: tensiometre, termometre, glucometre, pompe, aspiratoare nazale, kituri de testare a sangelui si a urinei etc.;

Camera supravehgere interior

  • Securitatea casei este esentiala pentru fiecare roman, mai ales atunci cand este nevoit sa plece de acasa si sa lase locuinta nesupravegheata. In ultima vreme, sistemele de supraveghere video au ajuns sa fie mult mai usor de cumparat de majoritatea, asa ca pot fi observate cu ochiul liber camere la multe dintre casele romanesti, chiar si in mediul rural;
  • O idee interesanta, cea de casa inteligenta, a ajuns astazi sa fie accesibila, multi dintre oameni dotandu-si locuintele cu sisteme de automatizare, ce se pot controla de la distanta. Acestea reusesc sa creasca nivelul de confort al proprietarului si al celorlalti membri ai familiei si chiar sa economiseasca energie, sa schimbe lumina ambientala, sa prepare o ceasca de cafea la o anumita ora, sa aprinda lumina, sa traga draperiile, sa porneasca sistemul de incalzire si tot asa.

In concluzie, studiul a demonstrat faptul ca multi romani sunt incantati de tehnologia utila casei, achizitionand tot mai multe echipamente de gen: becuri smart, prize inteligente, electrocasnice smart, sisteme de termoficare inteligente, diverse kit-uri etc.

 

surse foto: shutterstock.com

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Raluca Ionescu

Raluca Ionescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul