Criteriul National

SUA: Arhiepiscopul de New Orleans a dispus arderea unui altar profanat de un act sexual „demonic” comis de preotul paroh – International

SUA: Arhiepiscopul de New Orleans a dispus arderea unui altar profanat de un act sexual „demonic” comis de preotul paroh – International
octombrie 12
11:04 2020
Un preot din Louisiana surprins în timp ce se filma într-un act sexual cu două femei pe altarul bisericii a fost repudiat de Arhiepiscopul de New Orleans, acesta catalogând acțiunile bărbatului drept „demonice”, relatează Business Insider.

Arhiepiscopul Gregory Aymond a anunțat că a ordonat ca altarul să fie „înlăturat și ars” și că preotul catolic Travis Clark nu va mai sluji niciodată într-o parohie a Bisericii Catolice, afirmând despre comportamentul lui Clark că este „deplorabil” și „demonic” în cadrul unui videoclip postat vineri pe canalul de Youtube al arhiepiscopiei.

„Sunt înfuriat de acțiunile sale. Când detaliile au devenit clare am înlăturat și ars altarul. Voi sfinți un alt altar mâine”, a mai precizat Aymond, potrivit Catholic News Agency.

Clark a fost arestat în 30 septembrie alături de două femei dominatrix, „Ladi Vi” și „Împărăteasa Ming”, în biserica romano-catolică Sfântul Pentru din Pearl River. Cei trei au fost surprinși de către un trecător care a observat că luminile bisericii sunt aprinse la o oră mai târzie decât cea obișnuită.

Mai multe camere de filmat și lumini de scenă au fost montate în jurul altarului, potrivit relatărilor presei local. Clark a fost arestat pentru obscenitate publică, o infracțiune în statul Louisiana care poate aduce o condamnare de până la trei ani în închisoare.

„Ladi Vi”, una din cele două dominatrix implicate în actul sexual, a postat pe Twitter sâmbătă că toate părțile implicate au fost adulți care și-au dat consimțământul.

„Înțeleg că multe persoane ar putea fi supărate de situație dar asta nu o face ilegală sau infracțională în niciun fel. Aș implora persoanele care vor să emită judecăți să își direcționeze energiile în altă parte”, a scris aceasta, adăugând că este „regretabil” că este prezentată lumii ca o infractoare.

Travis Clark a fost hirotonit în 2013 și a devenit preot paroh al bisericii Sfântul Pentru din Pearl River în 2019.

Săptămâna trecută, un fost preot al aceleiași bisericii, Pat Wattigny, i-a relatat arhiepiscopului Aymond că a trimis mesaje nepotrivite unui elev al liceului local, unde acesta era capelan, și a abuzat sexual un minor potrivit NOLA.com.

„Ceea ce s-a întâmplat cu privire la Patt Wattigny și Travis Clark este inacceptabil. Este păcătos și nu poate fi tolerat”, a mai declarat arhiepiscopul Aymond în mesajul video, adăugând că „să fiu cât se poate de clar: ambii au fost înlăturați imediat din parohie imediat și nu vor mai sluji niciodată într-o parohie catolică”.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul