Criteriul National

SUA au înregistrat peste 83.000 de cazuri de coronavirus în ultima zi. ”Următoarele luni vor fi foarte grele” – Coronavirus

SUA au înregistrat peste 83.000 de cazuri de coronavirus în ultima zi. ”Următoarele luni vor fi foarte grele” – Coronavirus
octombrie 24
08:15 2020
SUA au înregistrat vineri un nou record zilnic, fiind confirmate alte 83,010 de cazuri de coronavirus, țara luptându-se să facă față celui de-al doilea val al pandemiei.Ș eful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a avertizat că urmează luni foarte grele, iar unele țări se află pe o pantă periculoasă.

Medicii americani citați de BBC News au avertizat și ei că numărul internărilor este în creștere. Vestea bună este că numărul deceselor este în scădere ca urmare a faptului că bolnavii beneficiază de o îngrijire medicală mai bună.

Ultimul bilanț zilnic vine în contextul în care gigantul farma AstraZeneca și Johnson & Johnson au reluat testele privind vaccinul anti-Covid, după ce au primit avizul din partea autorităților de reglementare.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că țările din emisfera nordică sunt într-un punct critic. „Următoarele luni vor fi extrem de dure și unele țări sunt pe o pantă periculoasă”, a avertizat directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferință de presă.

Cum arată bilanțul total în SUA?

Potrivit autorităților americane care monitorizează situația, aproape 8,5 miioane de americani au fost infectați cu Covid-19 de la debutul pandemiei.

Bilanțul anunțat vineri depășește cu 6.000 de cazuri recordul precedent de 76.842 înregistrat pe 17 iulie. Doar în ultima săptămână, SUA au depășit pragul de 441.541 de noi infecții, cea mai mare creștere pe săptămână de la sfârșitul lunii iulie.

Numărul oamenilor care or din cauza Covid-19 a crescut constant în ultimele șase zile dar este semnificativ mai mic raportat la vârful de 2.000 de decese înregistrat în aprilie.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul