Criteriul National

SUA au zburat vineri cu bombardiere B-52 peste România și flancul estic al NATO / Exerciții comune

SUA au zburat vineri cu bombardiere B-52 peste România și flancul estic al NATO / Exerciții comune
martie 05
05:28 2022

Statele Unite au zburat vineri cu bombardiere B-52 Stratofortress deasupra flancului estic al NATO, făcând exerciții comune cu armatele germane și române în semn de unitate, în timp ce invazia rusă a Ucrainei intră în al doilea weekend, potrivit CNN.

MiG 21 românesc alaturi de un B-52Foto: MApN

Cele mai mari bombardiere strategice din Forțele Aeriene ale SUA au decolat de la RAF Fairford, o stație a Forțelor Aeriene Regale din Anglia, și au efectuat antrenamente de sprijin aerian apropiat și misiuni de integrare, potrivit unui comunicat al Forțelor Aeriene SUA din Europa.

B-52-urile au zburat apoi în România, unde au desfășurat un antrenament de sprijin aerian mai apropiat ca parte a misiunilor grupului de lucru pentru bombardiere (BTF).

Zborul deasupra spațiului aerian românesc a apropiat bombardierele de marginea țărilor NATO, adiacent spațiului aerian ucrainean, unde aviația rusă încearcă să stabilească supremația aeriană.

„Rotațiile BTF ne oferă o oportunitate critică de a ne integra și de a ne antrena cu aliații și partenerii noștri, mai ales în această perioadă dificilă”, a declarat generalul Jeff Harrigian, comandantul Forțelor Aeriene ale Statelor Unite în Europa, al Forțelor Aeriene din Africa și al Comandamentului Aerien Aliat al NATO.

„Pregătirea împreună asigură că puterea defensivă a NATO rămâne de neegalat”, a spus el.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul