Criteriul National

SUA: Black Lives Matter solicită o întrunire cu Joe Biden și Kamala Harris: „Oamenii negri au câștigat aceste alegeri. Vrem ceva pentru votul nostru” – International

SUA: Black Lives Matter solicită o întrunire cu Joe Biden și Kamala Harris: „Oamenii negri au câștigat aceste alegeri. Vrem ceva pentru votul nostru” – International
noiembrie 10
13:57 2020
Patrisse Cullors, unul dintre liderii mișcării Black Lives Matter, a trimis o scrisoare președintelui ales Joe Biden și Kamalei Harris pentru a-i felicita pentru victoria la alegerile prezidențiale și solicita o întâlnire cu cei doi, scrie Newsweek.

Întâlnirea solicitată de co-fondatoarea BLM este pentru a „discuta despre așteptările pe care le avem pentru administrația dumneavoastră și despre angajamentele care trebuie luate față de oamenii negri”.

Notând că afro-americanii au jucat un rol vital în obținerea victoriei echipei democrate, ea le-a cerut lui Biden și Harris să facă o prioritate de vârf „o agendă bine gândită, bazată pe comunitate, cu resurse complete, care să abordeze provocările specifice cu care se confruntă oamenii negri”.

Cullors a spus că Black Lives Matter vrea să fie „implicată activ” în activitatea de planificare și stabilire a politicilor a echipei de tranziție Biden-Harris.

„Fără sprijinul răsunător al oamenilor de culoare, am fi împovărați cu un rezultat electoral foarte diferit”, a scris Cullors.

„Pe scurt, oamenii negri au câștigat aceste alegeri”, a mai notat aceasta, adăugând că „Black Lives Matter, alături de organizațiile conduse de negri din întreaga națiune, a investit mult în aceste alegeri…Vrem ceva pentru votul nostru. Vrem să fim ascultați și ca agenda noastră să primească prioritate”.

Potrivit sondajelor, 87% dintre alegătorii afro-americani au votat cu democrații Biden-Harris, în timp ce doar 12% și-au exprimat opțiunea pentru echipa republicană Trump-Pence.

Voturile lor au fost cruciale în câștigarea statelor disputate („swing states) – Wisconsin, Michigan și Pennsylvania – care au asigurat cele 270 de voturi în Colegiului Electoral necesare pentru a câștiga Casa Albă.

În scrisoarea sa, Cullors a menționat că oamenii negri sunt „cei mai consecvenți și de încredere alegători ai democraților” și „trăiesc cu adevărat în criză într-o națiune care a fost construită pe baza subjugării noastre”.

„Eliberarea imediată a Negrilor”

Cullors a amintit că atât Biden cât și Harris au discutat despre abordarea rasismului sistemic ca fiind esențial pentru campaniile lor electorale și și-au exprimat regretul privind pozițiile lor anterioare în chestiuni ce afectează persoanele de culoare.

Ambii candidați democrați au mulțumit comunității afro-americane în discursurile de victorie de sâmbătă seara,

Femeile negre sunt „coloana vertebrală a democrației noastre”, a spus Kamala Harris.

Aceasta va fi prima femeie, precum și prima persoană de culoare și prima persoană cu origini indiene, care ocupa funcția de vicepreședinte al Statelor Unite.

Harris a mai remarcat într-o referință subtilă la adresele BLM ce au avut loc anul acestacă americanii „au mărșăluit și s-au organizat pentru egalitate și dreptate, pentru viețile noastre și pentru planeta noastră. Și apoi, ați votat. Ați transmis un mesaj clar”.

„Comunitatea afro-americană s-a ridicat din nou pentru mine”, a spus și președintele ales Joe Biden în discursul său, adăugând că „mereu îmi țin spatele și eu pe-al lor”.

Site-ul oficial al echipei Biden-Harris a enumerat echitatea rasială drept una dintre cele patru priorități ale sale și a subliniat modurile în care administrația lor intenționează să combată rasismul sistemic din SUA.

Dar Cullors le-a transmis celor doi în scrisoarea sa:

„Cel mai bun mod de a vă asigura că remediați greșelile din trecut și căutați un viitor mai corect pentru negri – și, prin extensie, pentru toți oamenii – este să vă luați direcția de la organizatorii negri de la firul ierbi care au fost implicați în această muncă de decenii, cu o moștenire care se întinde până la prima sosire a africanilor sclavi”.

„Așteptăm cu nerăbdare să ne întâlnim cu dvs., pentru a începe munca imediată de eliberare a Negrilor”, a concluzionat co-fondatoarea Black Lives Matter.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul