Criteriul National

SUA: Camera Reprezentanților a aprobat un ajutor de 25 mld. dolari pentru Poștă, în plină polemică privind votul prin corespondență – International

SUA: Camera Reprezentanților a aprobat un ajutor de 25 mld. dolari pentru Poștă, în plină polemică privind votul prin corespondență – International
august 23
09:00 2020
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite a votat sâmbătă un proiect de lege care prevede un ajutor de 25 de miliarde de dolari pentru serviciul de poştă american (USPS) şi oprirea unor controversate reforme operaţionale care, potrivit democraţilor, ameninţă votul prin corespondenţă pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, notează AFP, preluată de Agerpres.

Textul, adoptat cu 257 de voturi pentru, în majoritate din partea democraţilor (şi 150 împotrivă), are puţine şanse să treacă de Senat, aflat sub controlul republicanilor. Potrivit liderului acestora, Mitch McConnell, este vorba despre o „lovitură partizană”.

Preşedintele american, Donald Trump, denunţă de mai multe săptămâni un vast recurs la votul prin corespondenţă, afirmând insistent că există riscul de fraudă cu ocazia scrutinului de la 3 noiembrie. Opozanţii săi îl acuză că în realitate doreşte să împiedice o modalitate de vot ce ar putea fi favorabilă adversarului său democrat, Joe Biden.

Directorul general al USPS, Louis DeJoy, un apropiat al lui Donald Trump şi un important donator al campaniei sale prezidenţiale, a respins vineri acuzaţiile de sabotaj. Astfel de acuzaţii sunt „scandaloase”, a afirmat el în faţa Comisiei senatoriale pentru securitate internă.

Louis DeJoy desfăşoară de la instalarea sa în funcţie în primăvară o serie de reforme menite să redreseze traiectoria financiară a acestui serviciu public serios deficitar, care au avut ca efect prelungirea timpului de distribuţie a corespondenţei, potrivit declaraţiei unui responsabil sindical.

Or, votul prin corespondenţă urmează să fie folosit pe scară largă pentru alegerile prezidenţiale pentru a reduce riscurile legate de pandemia de COVID-19, care a lovit puternic Statele Unite.

Louis DeJoy a anunţat vineri suspendarea reformelor acuzate de democraţi că încetinesc intenţionat distribuirea şi colectarea corespondenţei, dar aceasta nu a descurajat-o pe preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, să lanseze un apel colegilor săi pentru a-şi scurta vacanţa estivală şi a veni să voteze un ajutor de urgenţă pentru USPS.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul