Criteriul National

SUA: În fața focarului Covid-19, spitalele americane sunt din nou sub presiune – International

SUA: În fața focarului Covid-19, spitalele americane sunt din nou sub presiune – International
noiembrie 12
05:45 2020
După o creștere foarte rapidă a numărului de cazuri de coronavirus timp de câteva săptămâni în Statele Unite, spitalele din mai multe regiuni sunt acum din nou sub presiune, forțând autoritățile locale să ia noi măsuri pentru a încerca să stopeze răspândirea epidemiei, potrivit AFP.

Americanii se tem astăzi de un scenariu european, în timp ce contaminarea medie depășește 100.000 de cazuri noi în fiecare zi. Aproximativ 62.000 de persoane bolnave de Covid-19 sunt în prezent spitalizate pe pământ american, potrivit Covid Tracking Project, un record, potrivit presei americane.


Situația este deosebit de îngrijorătoare în regiunea El Paso, Texas, care a depășit un milion de cazuri detectate.

Regiunea El Paso, la granița cu Mexicul, are mai mult de 1.000 de persoane spitalizate, comparativ cu puțin peste 6.000 în Texas. Spitalele sunt 40% ocupate de pacienți cu Covid-19.

„Este o perioadă foarte întunecată”, a declarat dr. Ogechika Alozie, de la Centrul Medical Del Sol din El Paso, intervievată miercuri dimineață la CNN. „Cuvântul care iese în evidență este oboseală și frustrare”.

Guvernatorul Texas, Greg Abbott, a cerut să folosească un centru medical militar pentru a găzdui alți pacienți decât cei cu Covid-19, pentru a elibera locuri. Trebuie instalate, de asemenea, camere mortuare mobile.

Decese în creștere

Situația din El Paso reflectă, de asemenea, dificultățile în implementarea măsurilor restrictive într-o țară în care guvernul federal nu a condus ferm la nivel național.

Confruntat cu izbucnirea epidemiei, cel mai înalt oficial din districtul El Paso a dispus închiderea afacerilor neesențiale la sfârșitul lunii octombrie timp de două săptămâni. O măsură contestată imediat de primarul acestui oraș de 680.000 de locuitori, precum și de procurorul de stat.

Președintele Trump, care a minimalizat în mod constant epidemia, a lăsat-o pe seama oficialilor statului, județului și orașului să gestioneze criza sănătății.

El și-a pus multe speranțe pe dezvoltarea rapidă a unui vaccin. Rezultatele pozitive ale studiilor clinice efectuate de laboratorul Pfizer indică începutul vaccinării la sfârșitul acestui an sau la începutul anului 2021.

Dar urgența este imediată. „Rapiditatea creșterii spitalizărilor pentru Covid (…) prezice o perioadă lungă și tragică de creștere a numărului de decese”, a spus fostul șef al Agenției pentru medicamente Scott Gottlieb.

„Cazurile cresc mai întâi, urmate aproximativ două săptămâni mai târziu de spitalizări, apoi aproximativ două săptămâni mai târziu de decese”, a spus medicul de Urgență din New York și profesorul Universității Columbia Craig Spencer. „Toate datele merg în direcția greșită și rapid.”

Dacă numărul deceselor înregistrate în fiecare zi este încă departe de a reveni la nivelul primăverii, Statele Unite au deplâns peste marți peste 1.500 de decese în 24 de ore.

Noi restricții

Primul val nu a scăzut niciodată în Statele Unite, dar curba de contaminare a cunoscut un total de trei creșteri notabile: o primăvară, cu epicentrul statului New York, o revenire în timpul verii, în special în sudul țării și un nou vârf de la mijlocul lunii octombrie, la nivele atinse până acum.

În Dakota de Nord și de Sud, mai mult de unul din 2.000 de rezidenți este în prezent internat în spital pentru Covid-19, potrivit Covid Tracking Project.

Guvernatorul din Dakota de Nord, Doug Burgum, a autorizat săptămâna aceasta lucrătorii din domeniul sănătății care au dat rezultate pozitive să continue să lucreze în unități dedicate virusului, pentru a face față „presiunii enorme” asupra sistemului de sănătate.

În Minnesota, guvernatorul Tim Walz a ordonat închiderea barurilor și restaurantelor la ora 22 și o limită de 10 persoane pentru orice adunare.

Restricțiile se înmulțesc și în alte părți. Mai la vest, în Utah, purtarea unei măști în public a fost obligatorie la nivel de stat. Și pe Coasta de Est din New York, unitățile licențiate (inclusiv restaurantele) vor trebui să închidă la 22:00 începând de vineri.

Președintele ales Joe Biden a pledat din nou luni pentru purtarea măștii, despre care a spus că „nu este o postură politică”. El s-a angajat să abordeze criza sănătății din prima zi în funcție, pe 20 ianuarie.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul