Criteriul National

SUA: Inregistrarea camerei de pe uniforma polițistului Derek Chauvin arată reacția sa imediat după ce Floyd a plecat într-o ambulanță – International

SUA: Inregistrarea camerei de pe uniforma polițistului Derek Chauvin arată reacția sa imediat după ce Floyd a plecat într-o ambulanță – International
aprilie 01
15:26 2021
La câteva momente după ce George Floyd a fost urcat într-o ambulanță în mai anul trecut, fostul ofițer de poliție din Minneapolis, Derek Chauvin, a fost acuzat de un martor care a asistat la imobilizarea făcută de Chauvin cu genunchiul pe gâtul lui Floyd, potrivit AFP.

„Aceasta este părerea unei persoane”, a răspuns Chauvin în timp ce urca în mașina de poliție. „A trebuit să-l controlăm pe acest tip pentru că este un tip masiv. Se pare că probabil are ceva.”, se aude polițistul pe înregistrare.

Scurta înregistrare de pe camera corporală a lui Chauvin a fost prezentată miercuri în procesul penal și este pentru prima dată când publicul a auzit perspectiva fostului ofițer în cele 10 luni de când Floyd a murit în urma procedurii de imobilizare, stârnind proteste la nivel mondial.

Charles McMillian, martorul în vârstă de 61 de ani, a mărturisit că a fost martor la arestarea lui Floyd pe 25 mai 2020 și că l-a încurajat pe Floyd să se conformeze poliției, spunând în mod repetat: „Nu poți câștiga”. În timp ce Chauvin a îngenuncheat pe gâtul lui Floyd și Floyd a strigat după ajutor, McMillian poate fi auzit în videoclip spunând polițistului să ia ”genunchiul de pe gât”.

După ce Floyd a fost luat cu salarea, McMillian a purtat o scurtă conversație cu Chauvin pentru că „ceea ce am urmărit a fost greșit”, a spus el.

Mărturia de miercuri a început cu un scurt interogatoriu al Genevievei Hansen, un pompier din Minneapolis.
Ea a depus mărturie cu o zi mai devreme că a ieșit la plimbare în ziua ei liberă în luna mai, și a dat peste Floyd care se chinuia să respire și părea inconștient sub genunchiul lui Chauvin.

Ea a încercat să îl ajute pe Floyd și a cerut în repetate rânduri poliției să verifice dacă are puls, dar ei au refuzat, lăsând-o ”să se simtă disperată și neajutorată”.

Violență „excesivă” sau o atitudine în concordanță cu pregătirea sa? Procesul polițistului acuzat de asasinarea lui George Floyd a început luni cu prezentarea a două versiuni ireconciliabile ale acestei drame care a zguduit profund America, scrie AFP.

Derek Chauvin și-a „trădat” jurământul poliției și a făcut „o utilizare excesivă și nerezonabilă a forței”, și-a început acuzarea procurorul Jerry Blackwell.

Greșit, „a făcut exact ceea ce a fost pregătit să facă în cariera sa de 19 ani” pentru a reține un suspect recalcitrant, a replicat avocatul ofițerului de poliție Eric Nelson, cerând juraților să-l achite.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul