Criteriul National

SUA: Numeroși foști oficiali republicani discută despre formarea unui partid anti-Trump – International

SUA: Numeroși foști oficiali republicani discută despre formarea unui partid anti-Trump – International
februarie 11
15:09 2021
Numeroși foști oficiali republicani poartă discuții pentru a fonda un partid politic care să se distanțeze de susținătorii fostului președinte Donald Trump, relatează The Hill.

Peste 120 de persoane au participat la un apel video cu privire la acest subiect vinerea trecută, printre aceștia numărându-se foști oficiali ai Casei Albe din timpul mandatelor lui Trump și Ronald Reagan, foști membri ai administrațiilor ambilor președinți Bush și foști congresmeni republicani.

Evan McMullin, fostul director de politici al Conferinței Republicanilor din Camera Reprezentanților, a declarat pentru Reuters că a fost unul dintre organizatorii apelului cu foștii oficiali care se tem că o parte importantă a Partidului Republican se teme să îi țină piept lui Trump.

„Porțiuni mari din Partidul Republican se radicalizează și amenință democrația americană”, a declarat McMullin pentru Reuters, adăugând că „partidul trebuie să își reia angajamentul față de adevăr, rațiune și idealurile fondatoare sau în mod clar va fi nevoie de ceva nou”.

Foștii oficiali au discutat atât despre lansarea unor candidați propri precum și de susținerea unor candidați de centru-dreapta, indiferent dacă sunt republicani, democrați sau independenți.

Reuters a notat că oficialii au fost șocați că o parte semnificativă a actualilor legiuitori republicani au încercat să conteste certificarea alegerilor prezidențiale la doar câteva ore după după luarea cu asalt a Capitoliului de către insurecționiștii pro-Trump.

Majoritatea senatorilor republicani au declarat de asemenea că nu vor vota pentru condamnarea fostului președinte în procesul din Senat în care este acuzat că a incitat protestatarii.

Jason Miller, actualul purtător de cuvânt al lui Donald Trump, a declarat pentru Reuters cu privire la apelul video că:

„Acești ratați au părăsit Partidul Republican când au votat pentru Joe Biden”.

Pe același subiect:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul