Criteriul National

SUA: Parcare transformată într-un loc de îngrijire alternativă / Trump și mesajul fake răspândit – International

SUA: Parcare transformată într-un loc de îngrijire alternativă / Trump și mesajul fake răspândit – International
decembrie 18
01:50 2020

Pentru a face față afluxului de pacienți cu Covid-19, Renown Health Hospital din Reno, Nevada (vest), a transformat două etaje ale unei parcări acoperite din apropiere într-o unitate de îngrijire special destinată pacienților cu simptome moderate ale bolii, potrivit AFP.

Scopul? Pentru a oferi acestor pacienți și îngrijitorilor care le îngrijesc un mediu sigur și acces direct la infrastructura spitalului (laborator, farmacie, catering etc.), oferind în același timp paturi în unitatea de terapie intensivă pentru cazurile cele mai vulnerabile.

„Locul de îngrijire alternativă” a fost amenajat în doar zece zile în aprilie anul trecut de companii specializate, care au echipat cele două etaje ale parcării cu podele, electricitate, apă și rețele de ventilație care îndeplinesc standardele și oferă facilitati sanitare.

Locul, cu o capacitate totală de peste 1.400 de paturi separate unul de celălalt prin rânduri de ecrane imaculate, a fost inaugurat pe 12 noiembrie de către conducerea spitalului pentru a anticipa noul focar de pandemie care afectează vestul Statelor Unite.

În ziua de deschidere, un medic al spitalului a postat un selfie pe Twitter unde am putut vedea în spatele lui paturi încă pliate și în ambalaj de plastic. O imagine preluată de un alt cont care susținea în mod greșit că este un „spital fals” care „nu a văzut niciodată un singur pacient”, sugerând că pandemia era doar o „înșelătorie”.

Președintele Donald Trump a retransmis acest mesaj critic către cei 88 de milioane de abonați ai săi, împreună cu comentariul „în Nevada, și rezultatele alegerilor sunt false”, ca de obicei stârnind dezbateri aprinse.

De miercuri, Centrul Medical Renown Health alternativ primise 350 de pacienți de la înființare și 24 de pacienți erau tratați acolo, potrivit conducerii spitalului.

Potrivit autorităților din Nevada, aproape 200.000 de cazuri de coronavirus au fost identificate în stat de la începutul pandemiei, ucigând în total 2.673 de persoane.

Cu aproximativ 87 de cazuri noi la 100.000 de rezidenți în ultimele șapte zile, Nevada are una dintre cele mai mari rate de infecție din Statele Unite (6 din 50).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul