Criteriul National

SUA: Posibilă amenințare activă la adresa unor înalți oficiali ai Pentagonului – International

SUA: Posibilă amenințare activă la adresa unor înalți oficiali ai Pentagonului – International
octombrie 30
13:50 2020
Oficialii americani au fost avertizați luna trecută cu privire la o amenințare activă la adresa celor mai înalți lideri ai Pentagonului pe solul Statelor Unite, potrivit mai multor oficiali familiari informați direct asupra subiectului, relatează NBC News.

Unii oficiali au declarat că informările sugerează că amenințarea, care rămâne activă, ar putea fi un răspuns la asasinarea din luna ianuarie a generalului iranian Qassem Soleimani deși informațiile nu au stabilit o legătură certă.

Informările au sugerat de asemenea că sunt vizați lideri militari care au fost implicați în decizia și operațiunea de ucidere a lui Soleimani, potrivit oficialilor americani chestionați de NBC News.

Rapoartele au inclus de asemenea informații despre o listă, alcătuită de adversarii SUA, cu numele liderilor militari vizați.

Secretarul apărării american, Mark Esper, a fost săptămâna aceasta într-un tur al Orientului Mijlociu și Asiei de Sud iar itinerariul său a fost mai secretizat decât de obicei, sugerând posibile îngrijorări privind securitatea.

Reporterilor care au călătorit alături de Esper nu li s-a permis să relateze despre vizitele sale în Bahrain și Israel până când acesta nu a părăsit țările respective deși secretarul apărării american a petrecut două nopți în regatul din zona Golfului.

Informările din partea FBI, CIA și a unor oficiali americani au avut loc după un incident din 22 septembrie în care a fost implicat un înalt lider de la Departamentul apărării.

Acesta a părăsit Pentagonul în seara acelei zile într-un SUV negru cu plăcuțe de înmatriculare guvernamentale condus de un membru al echipei sale de securitate când un vehicul necunoscut a început imediat să îl urmărească.

Șoferul, identificat drept cetățean iranian, se afla într-un vehicul cu numere emise de statul american Virginia și a condus în spatele mașinii guvernamentale între 8 și 11 kilometri, pe alocuri conducând agresiv, potrivit unui raport oficial al incidentului creat de Pentagon.

Oficialii din FBI și Pentagon nu s-au putut pune de acord dacă aceasta a fost o tentativă serioasă de a viza un lider al Departamentului apărării, potrivit oficialilor chestionați de NBC News, aceștia afirmând că Pentagonul a fost mai îngrijorat de incident.

Investigația FBI a concluzionat că incidentul nu face parte dintr-o amenințare mai amplă împotriva unor înalți lideri militari și că nu are legătură directă cu Iranul, potrivit oficialilor americani, aceștia neputând însă explica discrepanța între opinia Pentagonului și a FBI-ului.

Pentagonul a emis o alertă de atenționare angajaților săi după incident și a distribuit informațiile cu privire la acesta agenților federali.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul