Criteriul National

SUA: Rata șomajului a scăzut peste așteptări, de la 7,9% în septembrie la 6,9% în octombrie – International

SUA: Rata șomajului a scăzut peste așteptări, de la 7,9% în septembrie la 6,9% în octombrie – International
noiembrie 07
00:08 2020
Rata șomajului a scăzut mult mai mult decât se aștepta în octombrie în Statele Unite, o surpriză care sugerează că piața forței de muncă continuă să-și revină chiar dacă redresarea economică este lentă. Cu toate acestea, reapariția virusului și noile restricții riscă să oprească această mică îmbunătățire, potrivit AFP.

Rata șomajului a scăzut la 6,9% în octombrie de la 7,9% în septembrie.

Această scădere, mult mai mare decât ușoara scădere așteptată, este publicată în timp ce Statele Unite așteaptă în continuare să afle numele noului său președinte, Donald Trump sau Joe Biden, la trei zile după alegeri.

Economia SUA a creat în același timp 638.000 de locuri de muncă, puțin mai puțin decât în ​​septembrie, dar puțin mai mult decât era de așteptat, în special în sectorul timpului liber și hotelier, care suferă în special de criza economică cauzată de pandemia.

Scăderea accentuată a ratei șomajului este o surpriză, deoarece indicatorii arată că redresarea economică din Statele Unite a încetinit de la sfârșitul verii.

O treime din șomerii de lungă durată

Numărul americanilor șomeri este acum de 11,1 milioane, de două ori mai mulți decât în ​​februarie, înainte ca pandemia să închidă economiile din multe state.

Aproape o treime dintre ei sunt șomeri mult timp – mai mult de șase luni -, în creștere bruscă față de septembrie. Acest scenariu este temut de economiști, deoarece cu cât sunteți mai șomeri, cu atât este mai dificil de găsit un loc de muncă.

Cu atât mai mult cu cât multe sectoare care au angajat foarte mult, începând cu turismul, rămân afectate.

Contaminările Covid-19 sunt, de asemenea, în creștere în Statele Unite, ceea ce ridică frica de noi măsuri de izolare și, prin urmare, de noi concedieri.

Debutul iernii va limita și mai mult activitatea restaurantelor, care își reluaseră servirea, dar în principal pe terasă.

„Riscul unei încetiniri a creării de locuri de muncă este ridicat din cauza creșterii contaminării care va duce la închiderea afacerilor și pierderea locurilor de muncă”, a comentat Rubeela Farooqi, analist pentru High Frequency Economics.

De asemenea, avertizează că „scăderea creării de locuri de muncă și absența sprijinului bugetar (din partea guvernului federal) vor contribui fără îndoială la venituri și cheltuieli și vor încetini redresarea economică”.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul