Criteriul National

SUA reia amenințările: Nord Stream 2 se ”va fi născut mort” dacă Moscova invadează Ucraina / Nuland cere implicarea Chinei – International

SUA reia amenințările: Nord Stream 2 se ”va fi născut mort” dacă Moscova invadează Ucraina / Nuland cere implicarea Chinei – International
ianuarie 28
00:24 2022

Statele Unite au declarat joi că sunt încrezătoare că Nord Stream 2, controversatul gazoduct care leagă Rusia de Germania, nu va fi activat dacă Moscova va invada Ucraina, potrivit AFP.

„Continuăm discuțiile noastre foarte puternice și clare cu aliații noștri germani și vreau să fiu clar cu voi astăzi: dacă Rusia invadează Ucraina, într-un fel sau altul, Nord Stream 2 nu va funcționa”, a declarat numărul 3 al diplomației americane, Victoria Nuland, în fața presei.

Pe baza unui compromis la care s-a ajuns vara trecută cu Washingtonul asupra acestei conducte de gaze pe care americanii nu și-au dorit-o, dar care acum este finalizată, Berlinul a afirmat că viitorul ei este sub semnul întrebării în cazul unui atac rusesc în Ucraina.

„Lucrăm la un pachet de sancțiuni puternice” cu aliații occidentali în cazul unei invazii ruse, care acoperă mai multe aspecte „inclusiv Nord Stream 2”, a declarat joi ministrul german de externe Annalena Baerbock, în fața Camerei Deputaților.

„Cred că declarațiile făcute la Berlin, inclusiv astăzi, sunt foarte, foarte puternice”, a răspuns Victoria Nuland. „Vom lucra cu Germania pentru a ne asigura că această conducta nu va merge înainte”, a adăugat ea, menționând că nu are încă certificările necesare pentru a deveni operațional.

În timp ce China tocmai a susținut public „preocupările rezonabile” ale Moscovei în criza ucraineană, Victoria Nuland i-a cerut și rivalului asiatic să-și folosească „influența” asupra Rusiei.

„Solicităm Beijingului să-și folosească influența asupra Moscovei pentru a-i împinge în diplomație, pentru că dacă există un conflict în Ucraina, nu este bine nici pentru China”, a spus ea. „Ar fi un impact semnificativ asupra economiei globale” și „asupra sectorului energetic”, a adăugat ea.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a vorbit prin telefon în ultimele ore cu ministrul chinez de externe Wang Yi.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul