Criteriul National

SUA spun că Rusia caută să recruteze „peste 60.000 de soldați”

SUA spun că Rusia caută să recruteze „peste 60.000 de soldați”
aprilie 08
22:40 2022

Statele Unite au văzut indicii că Rusia caută să recruteze „peste 60.000 de soldați” între noi recruți și mobilizarea rezerviștilor pentru a-și întări forțele de invazie, potrivit unui înalt oficial american din domeniul apărării, citat de CNN.

Recruți ruși după primirea uniformelor în MoscovaFoto: Dreamstime

Oficialul a avertizat că „rămâne de văzut” cât de mult succes va avea Rusia în atingerea acestui obiectiv, cât de multă pregătire vor primi aceste forțe sau unde vor fi trimise.

Oficialul a mai spus că SUA nu au văzut „întăriri proaspete, bine antrenate, complet înarmate” gata să întărească grupurile tactice de batalioane rusești epuizate.

În ceea ce privește capacitatea lor actuală, Rusia se află acum „sub 85% din puterea de luptă disponibilă evaluată” pe care Moscova a acumulat-o la granițe înainte de invazia Ucrainei din februarie, a declarat vineri un înalt oficial american din domeniul apărării, în timpul unei ședințe de informare cu jurnaliștii.

„Din puterea de luptă disponibilă evaluată pe care o aveau la dispoziție înainte de invazie și pe care au dispus-o împotriva Ucrainei în acest scop, estimăm că se află între 80 și 85% din ceea ce aveau”, a declarat oficialul, care ia în considerare o mulțime de factori, de la numărul de tancuri, avioane de luptă, inventarul de rachete, precum și trupele.

Oficialul nu a vrut să avanseze o cifră specifică a numărului total de soldați ruși care au fost uciși până în prezent în operațiunea din Ucraina.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul