Criteriul National

SUA: Trump pune capăt instructajelor anti-rasism din administraţie – International

SUA: Trump pune capăt instructajelor anti-rasism din administraţie – International
septembrie 06
04:41 2020
Preşedintele SUA Donald Trump a ordonat desfiinţarea instructajelor contra rasismului din administraţia federală, despre care spune că sunt o „propagandă de divizare şi anti-americană”, a anunţat Casa Albă.

Acest anunţ intervine cu opt săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale americane, în plină campanie electorală marcată de tensiuni puternice între cele două tabere pe tema rasismului, notează AFP și Agerpres.

„Potrivit unor informaţii de presă, angajaţilor administraţiei li s-a cerut să participe la o instruire unde li se spune că „practic toate persoanele albe contribuie la rasism”, unde li se cere să spună că „beneficiază de pe urma rasismului””, a afirmat Casa Albă într-un comunicat.

„În unele cazuri, aceste instruiri au mers atât de departe încât să afirme că rasismul îşi are rădăcinile în convingerea că America este o ţară a oportunităţilor sau că locurile de muncă ar trebui acordate persoanelor celor mai calificate”, adaugă textul preşedinţiei.

Administraţia prezidenţială a primit ordin „să asigure că agenţiile federale încetează să mai folosească dolarii contribuabililor pentru a finanţa aceste şedinţe de propagandă de divizare şi anti-americane”, se adaugă în comunicat.

O mişcare de protest fără precedent împotriva rasismului şi violenţelor poliţiei a început în Statele Unite după moartea afro-americanului George Floyd sub genunchiul unui poliţist alb din Minneapolis la sfârşitul lunii mai.

Donald Trump citează în mod regulat demonstraţiile anti-rasiste, care uneori degenerează în ciocniri cu poliţia, ca exemplu pentru a agita spectrul unei Americi în foc şi sânge, la mila „şnapanilor” de extremă stânga şi a altor „terorişti din interior” în cazul victoriei adversarului său democrat Joe Biden, notează AFP.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul