Criteriul National

SUA: Un copil cu autism a fost grav rănit fiind împușcat de un ofițer de poliție – International

SUA: Un copil cu autism a fost grav rănit fiind împușcat de un ofițer de poliție – International
septembrie 09
00:53 2020
Un copil cu autism a fost grav rănit de un ofițer de poliție din Salt Lake City, un caz care a alimentat controversa privind abuzurile poliției din Statele Unite, scrie AFP.

Linden Cameron, în vârstă de 13 ani, suferea un atac de panică și furie, iar mama lui, Golda Barton, a sunat la 911 pentru a cere ajutor în vederea spitalizării.

„Le-am spus că nu este înarmat, doar se enervează și începe să țipe, este un copil, are nevoie de atenție”, a declarat ea pentru canalul local KUTV.

Când au sosit polițiștii din, adolescentul a fugit. Un ofițer de poliție care îl urmărea l-a împușcat apoi de mai multe ori.

„În timpul unei urmăriri scurte, un ofițer a tras cu arma și l-a doborât”, a declarat polițistul Keith Horrocks într-o conferință de presă. Tânărul suferă de leziuni la umăr, intestine, vezică și glezne.

„Este un copil mic, de ce nu l-ai doborât pur și simplu la pământ?”, a declarat mama lui, cu lacrimi în ochi.

Conform versiunii poliției, Linden Cameron a fost suspectat că ar fi „amenințat oamenii cu o armă”. Dar, potrivit ofițerului Horrocks, nu s-a găsit nici o urmă de armă „în acest stadiu” la fața locului.

Într-o țară cufundată într-o mișcare istorică împotriva violenței poliției, cazul lui Linden Cameron a stârnit agitația organizațiilor locale de apărare a persoanelor cu dizabilități.

„Poliția a fost chemată în ajutor, dar în schimb s-au făcut mai multe daune”, a declarat asociația Neurodiverse Utah.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul