Criteriul National

Subiectele zilei: Abia inaugurat, podul Ciurel a intrat în reparații!; Răzbunarea unui primar reales: le-a luat banca şi becul de la poartă celor care nu l-au susţinut – Subiectele zilei

Subiectele zilei: Abia inaugurat, podul Ciurel a intrat în reparații!; Răzbunarea unui primar reales: le-a luat banca şi becul de la poartă celor care nu l-au susţinut – Subiectele zilei
octombrie 01
03:27 2020
Cazul Eugen Teodorovici: cum a luat un împrumut de 1,1 milioane de euro cu salariu de 1.000 de euro. În 2012, Eugen Orlando Teodorovici avea, conform CV-ului, un titlu de doctor în managementul fondurilor europene. Între timp, s-a vindecat și el de doctorat. Toate CV-urile vechi ale domnului Teodorovici au dispărut de pe site-ul ministerelor unde a lucrat și din arhive. Și declarațiile de avere vechi au dispărut. În 2007 se întâmplă o altă minune. Familia Teodorovici, oameni care au muncit toată viața la stat, care au salarii de sub 1.000 de euro pe lună, se împrumută la BCR cu 1.102.000 euro. Cu cel mai extraordinar credit posibil în 2007 la euro, asta însemna o rată minimă de mult peste 7.000 de euro pe lună, scrie Libertatea.
Răzvan Cuc a promis că dă 240.000 de euro pe un teren din Corbeanca. Trăiește din salariu. Până la 15 iunie 2020, fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc ar fi trebuit să plătească 240.000 de euro pentru un teren de 2.000 mp la Corbeanca, Ilfov. Investiția era ceva cam departe de Piatra Neamț, orașul unde Cuc se pregătea să candideze pentru poziția de primar. Cu gândul la fotoliul de primar, Cuc a semnat o promisiune bilaterală de vânzare. Cât despre bani, aici e chiar un mister: conform propriei declarații de avere, omul trăiește din salariul de parlamentar de vreo 10.000 de lei pe lună, adică vreo 25.000 de euro pe an, scrie Newsweek.
Incertitudini în sistemul judiciar din România. În afară de observațiile reluate din Mecanismul de Cooperare și Verificare, Comisia Europeană face unele legate de libertatea presei. Stârnește, astfel, îngrijorare funcționarea și independența CNA. Documentul observă absența unui cadru care să garanteze independența editorială și respectarea normelor profesionale. Transparența acționariatului trusturilor media este o altă observație, la capitolul „independența presei”, alături de publicitatea de stat care este percepută ca o interferență a administrației în politicile editoriale. Autorii documentului scot în evidență opacitatea instituțiilor statului și accesul dificil al jurnaliștilor la informații de interes public, scrie Deutsche Welle.
Răzbunarea unui primar reales: le-a luat banca şi becul de la poartă celor care nu l-au susţinut. „Au minţit că nu am făcut nimic”. Enache Aurel a câştigat alegerile locale din comuna Comana cu 85%. Primarul nu a uitat însă cine nu l-a susţinut în timpul campaniei electorale. Astfel, după alegeri şi-a trimis oamenii din primărie să ridice o bancă ampnasată în faţa casei unde locuiesc persoane care au făcut campanie pentru un contracandidat. Imaginile au fost filmate chiar de familia în cauză, potrivit Adevărul.
Abia inaugurat, podul Ciurel a intrat în reparații! Trotuarul, spart de constructor, după ce s-a constatat că autobuzele nu încap pe carosabil, în curbă. Pasajul a fost inaugurat fix cu o săptămână înainte de alegeri, pe 19 septembrie, după o investiție de 250.000.000 de lei. După nici două săptămâni, podul Ciurel a intrat în reparații. Azi, 30 septembrie, trotuarul a fost demolat de constructor, scrie Libertatea.
Un francez în campanie la țară. În comuna Ticuș, din județul Brașov, în cursa pentru postul de primar s-au înscris patru candidați. Printre ei, din partea USR PLUS, și un francez: Erwan Joliff. Fermecat de locul destul de izolat, el s-a stabilit în satul Cobor din comună în 2004. A înființat aici un serviciu de pompieri voluntari și construiește din banii lui un centru medical de permanență. Speră că lucrurile utile pe care le-a făcut pentru sat îl vor ajuta să câștige în lupta cu primarul PNL care a ajuns la trei mandate. Cei doi nu se înțeleg, potrivit pressone.ro.
Cum arăta comerțul ambulant pe străzile Capitalei interbelice / Oltenia venise la București. Cel mai pitoresc element al comerțului bucureștean interbelic l-au constituit negustorii ambulanți. În Bucureștiul de-altă dată, zorii veneau de-odată cu primii olteni. Aceștia apăreau de pe la ora cinci și jumătate, alergând grăbiţi pe caldarâmul din piatră de râu al străzilor prost pavate. Erau oltenii cu pește proaspăt, adus tocmai de la Balta Greaca (secată ulterior de comuniști și transformată în teren arabil). Strigătura lor consacrată era: “Crapu’, crăpceanu’, a venit pescaruuu’ !”. Nu trecea mult timp și apăreau și zarzavagiii, cu cobilițele grele de legume proaspete. Aeștia aveau un întreg repertoriu de strigături prin care își lăudau marfa, scrie Punct.News.
Istoria octogenarei bogate din Tg. Mureş pe care un proxenet a lăsat-o fără şapte apartamente. Un proxenet din Târgu Mureş a reuşit să păcălească o bătrânică bogată şi singură, profitând de vârsta sa înaintată şi de problemele medicale, lăsând-o fără şapte apartamente pe care femeia în vârstă de 84 de ani le deţinea în municipiu. Tânărul din Târgu Mureş avea doar 20 de ani când a reuşit să intre în graţiile bătrânei bogate, prezentându-se ca fiind un băiat orfan şi fără locuinţă, potrivit Adevărul.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul