Criteriul National

Subiectele zilei: Alegeri SUA: Cele 5 probleme principale; Peste 60% dintre parlamentarii PSD nu mai prind un nou mandat; Bittman: 415.000 € în cont și 10.000 €/ lună pe vremea când mergea la concerte pe bani publici – Subiectele zilei

Subiectele zilei: Alegeri SUA: Cele 5 probleme principale; Peste 60% dintre parlamentarii PSD nu mai prind un nou mandat; Bittman: 415.000 € în cont și 10.000 €/ lună pe vremea când mergea la concerte pe bani publici – Subiectele zilei
noiembrie 03
02:44 2020
Alegeri prezidențiale în Statele Unite: Cele 5 probleme principale. Opțiunea de vot depinde de modul în care alegătorii se raportează la pandemia actuală, avort și alte probleme cheie. La începutul anului, nimeni în Statele Unite nu auzise de coronavirus. Aproape 11 luni mai târziu, subiectul domină dezbaterea politică la Washington. ”Va fi probabil cea mai mare problemă pentru alegerile din 2020”, a declarat pentru DW Laura Merrifield Wilson, profesoară de științe politice la Universitatea din Indianapolis. ”Economia este un subiect cu mare greutate pentru alegătorii americani, mai ales dacă aceasta nu merge bine”, declară Wilson. Or, economia chiar nu se simte bine. Înainte de izbucnirea pandemiei, Trump a invocat recordul de trei ani cu o economie solidă și sănătoasă, scrie Deutsche Welle.
Alegeri prezidențiale în Republica Moldova: cine este „jokerul” care poate decide noul președinte. România, inexistentă. Cea mai mare surpriză a acestor alegeri este Renato Usatîi din „Partidul Nostru” cu cele 16,91%. Enorm de multe procente, ținând cont că nu are un partid parlamentar în spate. Renato Usatîi este un personaj controversat, primar la Bălți, fugit prin Rusia, revenit. Băiat care a făcut bani pe căi dubioase. E privit ca un om „din afara sistemului” și mereu imprevizibil. Partea interesantă e că el a declarat război actualului președinte, Igor Dodon, scrie Vasile Ernu pe Libertatea.
Peste 60% dintre parlamentarii PSD nu mai prind un nou mandat. Ce nume grele au rămas pe dinafară. Printre numele importante rămase pe dinafară se numără: Florin Iordache, autorul celebrei OUG 13, care l-ar fi salvat pe Liviu Dragnea de puşcărie, blocată de protestele masive din iarana anului 2017; Iulian Iancu, cunoscut ca „deputatul Gazprom“, după ce a făcut lobby intens în ultimii ani pentru compania rusească de energie; Eugen Nicolicea, unul dintre măcelarii legilor Justiţiei în era Dragnea, a fost parlamentar fără încetare din 1992, scrie Adevărul.
Bittman: 415.000 € în cont și 10.000 €/ lună pe vremea când mergea la concerte pe bani publici. Trupa Holograf a fost abonată, ani de zile, la cântări pe bani publici. Iar asta s-a reflectat în declarația de avere a lui Dan Bittman. Chiar dacă pare surprinzător, Bittman a fost nevoit, o vreme, să completeze o declarație de avere: era consilier de ministru de Finanțe. Cu acest prilej, Bittman și-a depus o declarație de avere din care aflăm că avea în cont suma de 406.347 de euro și peste 45.000 de lei, adică 11.000 de euro, dezvăluie Newsweek.
Sibiu, revoluția din spatele pozelor de Instagram.Transformarea spectaculoasă a orașului a fost generată de un eveniment cultural, titlul de Capitală Europeană a Culturii acordat în 2007, care a avut în centrul lui Festivalul de Teatru de la Sibiu. A început cu fațadele clădirilor, apoi i-au urmat oamenii și regăsirea bucuriei de a fi împreună la festivalurile care au adus o altă vibrație în oraș. Și mulți turiști, potrivit Pressone.ro.
Lunga listă a sporurilor angajaților PMB: doctorii din subordinea lui Firea, 50% în plus. Primăria București a publicat lista veniturilor salariale de care dispun angajații săi, prezenând inclusiv o lungă listă a sporurilor de care aceștia beneficiază. După patru ani de mandat al Gabrielei Firea, numărul de salariați plătiți din bugetul propriu al PMB – 17.587. Salariații PMB primesc: – Un spor de 50% pentru doctorat – Primarul general și viceprimarii primesc și ei un spor de 25%, dacă gestionează fonduri europene, potrivit Newsweek.
Cum erau văzuți moldovenii în urmă cu 200 de ani de câtre un viceconsul francez. Moldovenii erau percepuți în urmă cu peste 200 de ani drept niște persoane harnice, în timp ce muntenii, aciuați în posturi ”calde” la Curte, trândăveau. Caracterizarea aparține unui viceconsul francez care a întocmit un ”Raport privind Moldova”. Un fragment din raport a fost redat de Remus Tanasă wordpress.com pe pagina lui Facebook. „În Moldova boierii sunt mai bogați decât în Muntenia. În această din urmă regiune, toții boierii, obișnuiți să-și găsească rostul vieții în diferite slujbe date de Curte, nu se îngrijesc de moșiile lor, de satele de pe acestea, preferând viața de curteni ce stau de pomană. La Iași, mai toți boierii sunt bogați și, în loc să umble după favorurile domnitorului, mai curând le disprețuiesc, citeaxză Ziarul de Iași.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul