Criteriul National

Subiectele zilei: Calvarul celor două femei care de o săptămână dorm în șezut; Kim Yo-jong, sora liderului nord-coreean, ar putea fi un dictator mai crud decât fratele său – Subiectele zilei

Subiectele zilei: Calvarul celor două femei care de o săptămână dorm în șezut; Kim Yo-jong, sora liderului nord-coreean, ar putea fi un dictator mai crud decât fratele său – Subiectele zilei
august 26
01:15 2020
Dovada că ştabii Poliţiei au bătut palma cu Clanul Duduienilor. Imagini de la întâlnirea de taină dintre oamenii legii şi interlopi. Ofiţeri de rang înalt din Poliţia Română s-au întâlnit cu Elvis Pian şi reprezentanţii Clanului Duduianu în noaptea de 8 spre 9 august, pentru a negocia condiţiile de înmormântare a lui Emi Pian. Interlopul mort era depus de trei zile la domiciliu, nu la o capelă, aşa cum prevede legea şi, în plus, toate normele de protecţie anti-COVID-19 erau încălcate de Duduienii care îşi plângeau liderul. Imaginile confirmă versiunea relatată de Elvis Pian, fratele lui Emi Pian, care spune că s-a întâlnit în noaptea de 8 spre 9 august cu şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, cu şeful Poliţiei Sector 5, Cătălin Păştin, şi cu şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, dezvăluie Adevărul.
Calvarul celor două femei care de o săptămână dorm în șezut: „Eu nu mai rezist. N-am aer!” Calvarul celor două femei care de o săptămână dorm în șezut: „Eu nu mai rezist. N-am aer!” „Eu nu mai rezist. N-am aer”, spune una dintre paciente, conectată la o mască cu oxigen, potrivit Digi24.ro.

Criza refugiaților: Ce a reușit Germania până acum? Merkel i-a emoționat pe mulți cu propoziția ei „Vom reuși”. În străinătate, multă lume a lăudat-o. Cum arată azi integrarea migranților de atunci? În ceea ce privește găsirea unui loc de muncă, migranții sunt mult sub media populației germane. Doar jumătate din oamenii sosiți din 2013 în Germania ar avea un job, potrivit unui studiu din 2020 al Institutului pentru piața muncii și cercetare profesională. Iar trendul în general pozitiv este lovit acum parțial de pandemia de coronavirus, pentru că numeroși refugiați care lucrează sunt acum concediați, se afirmă în studiu. În ceea ce privește criminalitatea, migranții comit mai multe delicte grave de genul crimă, lovituri cauzatoare de moarte, violențe corporale grave sau viol, potrivit Deutsche Welle.
„Nu credeam într-o lume pașnică” Brent Scowcroft și lumea pe care a creat-o. Deciziile luate de Bush și Scowcroft (pe fondul invadării Kuwaitului) au reflectat modul în care înțelegeau ei relațiile internaționale și felul în care și-au imaginat era post-Război Rece. Astăzi, ne confruntăm cu o problemă de tipul „oul sau găina” – ce este mai important? Vedem cum Donald Trump, actualul președinte american, abandonează responsabilități tradiționale. A fost America atât de diferită în urmă cu trei decenii încât a adus oameni ca Scowcroft și Bush la putere pentru a-i servi interesele în acel moment? În acest caz ar trebui să ne punem centurile de siguranță – într-o Americă diferită astăzi, orice președinte american va fi tranzacțional, puțin interesat de ordinea și stabilitatea globale și mai probabil să pună la îndoială utilitatea alianței transatlantice, scrie Liviu Horovitz in revista 22.
Caz șocant la Elias: izolare fără acces la toaletă, excrementele se fac în pungă. „M-au băgat în izolare din cauza COVID-19. Până iese rezultatul testului, trebuie să stau două zile într-un salon fără toaletă. Mi se pare inuman așa ceva. Mi s-a zis să nu părăsesc salonul, dar nu am toaletă. Mi s-au adus saci, să fac în saci și să stau cu materiile fecale în salon. Este ceva inuman sa fiu forțată să folosesc saci. Mă învață infirmiera cum să folosesc saci, la început mi-am zis că o fi o glumă, dar nu e”, a povestit pacienta pentru Newsweek România.
Paradoxurile Americii. Președintele Trump are un mod de guvernare neortodox și incoerent și tinde să petreacă mai mult timp pe terenul de golf cu partenerii săi de afaceri decât împreună cu cabinetul său. Președintele preferă să conducă prin tweets, urmărite de milioane de cititori, prin care își denigrează oponenții și își exprimă spontan preferințele într-un limbaj de o dezamăgitoare simplitate. Deși este la origine un tărâm imaginat și construit de imigranți care au crezut în visul american și care au beneficiat din plin de oportunitățile sale, Statele Unite se confruntă în prezent cu un puseu naționalist și izolaționist greu de explicat pentru o țară al cărei simbol rămâne Statuia Libertății, scrie Aurelian Crăiuțu pe Contributors.ro.
Kim Yo-jong, sora liderului nord-coreean, ar putea fi un dictator mai crud decât fratele său, spun experţii. Aceasta a fost numită într-o altă funcţie-cheie. Maxell, unul din autorii planului de urgenţă al prăbuşirii regimului nord-coreean, conceput alături de Coreea de Sud în 1999, notează că pe atunci circulau teorii că Kim Jong-un „va fi mai deschis către lumea exterioară”. El a venit la putere în 2011. „Nu s-a dovedit a fi aşa. Cred că trebuie să presupunem că succesorii sunt tot mai răi”, a spus Maxwell, cercetător senior la Fundaţia pentru Apărarea Democraţiei, potrivit Adevărul.
DW: Lukașenko cu spatele la zid. În timp ce 150.000 de persoane protestau din nou pașnic la Minsk, președintele Alexandr Lukașenko s-a lăsat fotografiat cu o mitralieră în mâini. Ceea ce arată disperarea sa, crede Juri Rescheto.Alexandr Lukașenko nu poartă doar șapca de baseball și o vestă anti-glonț, ci și un Kalașnikov! O punere în scenă cinematografică, dar o greșeală fatală. Un președinte care ar fi obținut 80% din voturi la ultimul scrutin, voturi pe care s-ar baza legitimitatea sa, ar trebui de fapt să facă băi de mulțime, copleșit de aprecierea cetățenilor săi. Asta dacă ar fi primit cu adevărat 80% din voturi. În schimb, Lukașenko merge în mijlocul poporului cu un Kalașnikov în mâini, potrivit Deutsche Welle.
De ce contează Hagia Sophia. Transformarea moscheii Ayasofya în muzeu după rezoluția lui Kemal Atatürk a venit ca un armistițiu peste veacuri între lumea otomană și cea europeană. Într-o Turcie modernă am fi sperat ca această transformare să fie de durată. Într-o Turcie tolerantă, ne-am fi așteptat ca Istanbul, cu extraordinara sa moștenire pre-islamică, să joace rolul (predestinat prin poziționarea geografică) de spațiu de întâlnire între islam și creștinism. Hagia Sophia ar fi putut să devină un spațiu în care cele două religii monoteiste s-ar fi putut întâlni nu numai sub aceleași ziduri, ci într-un dialog interreligios autentic, scrie Florin George Calian pe Contributors.ro.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul