Criteriul National

Subiectele zilei: Câte voturi a strâns PSD pentru moţiunea de cenzură. Guvernul Orban atârnă de un fir de aţă; Membru al clanului Pian, numit în conducerea uneia dintre cele mai respectate instituții de stat din România – Subiectele zilei

Subiectele zilei: Câte voturi a strâns PSD pentru moţiunea de cenzură. Guvernul Orban atârnă de un fir de aţă; Membru al clanului Pian, numit în conducerea uneia dintre cele mai respectate instituții de stat din România – Subiectele zilei
august 29
03:11 2020
Membru al clanului Pian, numit în conducerea uneia dintre cele mai respectate instituții de stat din România! Unul dintre membrii clanului Pian a primit un loc în consiliul de administrație al Romfilatelia. Silviu Mototolea este vărul văduvei lui Emi Pian, al cărei nume de familie a fost preluat fostul lider interlop, asasinat de curând, după ce a fost dat în urmărire în străinătate. Silviu Mototolea a intrat în familia temuților Duduieni încă de acum ani buni, de când verișoara lui primară s-a căsătorot cu Florin Duduianu, zis Emi, fiul del mare al celebrului Nicolae Duduianu, zis Pian, dezvăluie Gândul.

Cum plănuiesc profesorii să-şi salveze posturile, lăsând elevi repetenţi: „Mai e ţiganul X… Nu putem merge la nesfârşit cu fantome“. Pentru că nu mai sunt suficienţi elevi ca să formeze clase de sine stătătoare, multe şcoli s-au închis, iar altele stau cu „sabia lui Damocles” deasupra capului. O filmare despre cum se negociază repetenţia unor elevi, doar pentru a fi salvate posturile unor profesori, a fost postată pe Facebook. Filmarea a fost realizată în urmă cu doi ani, dar abia vineri, 28 august a fost postată pe Facebook, reuşind să facă rapid mii de vizualizări, potrivit Adevărul.

DW: America între realități și narațiunile despre ea. Când o țară dinamică, mare și puternică ajunge la performanțe cu totul ieșite din comun și nu mai prea are adversari externi care s-o înspăimânte din cale afară, începe să se lupte, adesea, cu ea însăși. Așa e, nu de azi de ieri, superputerea. Așa este și lupta în mare măsură irațională, care o sfâșie interior, parcă mai crunt decât oricând. Alocuțiunea rostită de Donald Trump pe peluza din fața Casei Albe a prelungit și întărit polarizarea națiunii și principalele mesaje ale celor patru zile ale Convenției Naționale Republicane, replicile date challengerului democrat, Biden, fiind în parte dure, la obiect și de efect, scrie Petre M. Iancu în Deutsche Welle.

Vecinii de pe lac. Familia primarului Făgădău, proprietară în mijlocul prietenilor lui Mazăre, Strutinsky și Constantinescu. 7,6 hectare de pe malul Lacului Siutghiol au ajuns la mai mulți prieteni sau parteneri de afaceri ai lui Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și Sorin Strutinsky. A fost posibil cu ajutorul unei retrocedări făcute de Mazăre și a două titluri de proprietate semnate de fostul prefect Gheorghe Martin, fondatorul firmei de salubrizare Polaris. Trei dintre intermediarii zecilor de tranzacții prinse în minuțioasa inginerie imobiliară de pe Lacul Siutghiol au fost condamnați definitiv în Dosarul Retrocedărilor, unde judecătorii au constatat că în Constanța ”a funcționat o veritabilă organizație de tip mafiot”. Astăzi, printre proprietarii parcelelor de pe lac se numără una dintre avocatele lui Radu Mazăre, un asociat al lui Elan Schwartzenberg, dezvăluie info-sud-est.ro.

Câte voturi a strâns PSD pentru moţiunea de cenzură. Guvernul Orban atârnă de un fir de aţă. PSD – împreună cu sateliţii ALDE, ProRomânia şi PPUSL – numără 232 de voturi, cu unul singur sub limita majorităţii. În cazul în care nimeni din tabără PSD nu va trăda, votul care va înclina decisiv balanţa ar putea veni de la minorităţile naţionale sau de la parlamentarii neafiliaţi. Pe de altă parte, surse politice susţin pentru Adevărul că PNL negociază cu mai mulţi parlamentari PSD salvarea Guvernului Orban.

Streinu Cercel, care zicea că virusul nu ajunge în România, premiat de Firea pentru lupta anti-COVID.
Primarul Gabriela Firea a acordat diploma de cetățean de onoare al muncipiului București mai multor medici. Streinu Cercel a alternat sceptisicmul cu anunțurile apocaliptice legate de violența virusului. În februarie a spus că „acest virus este de 10 ori mai slab decât virusul gripal. Streinu Cercel ne-a asigurat că epidemia de coronavirus nu poate ajunge în România deoarece nu va ieși din China, potrivit Newsweek.

Jurnalistul Sebastian Oancea, de la Realitatea Plus, a fost bătut de agenţii de la Secţia 10 de poliţie, în centrul vechi al Capitalei, încătuşat şi dus la secţie, anunţă Realitatea de Cluj. Poliţiştii afirmă că jurnalistul ar fi refuzat să se legitimeze, dar Oancea susține că s-a legitimat, că le-a dat buletinul, dar că l-a cerut după un sfert d eora înapoi ca să poată pleca acasă. Jurnalistul fusese amendat pentru că a încălcat normele anti-Covid la un restaurant, fapt pe care și-l asumă. ”A venit din spate, nu mi-am dat seama când mi-a pus cătuşele la mâini. M-a izbit cu capul şi cu genunchii de asfalt. M-a urcat în maşina de poliţie, flancat de doi poliţişti, care în tot timpul drumului până la Secţia 10 mi-au dat pumni, m-au dat cu capul de banchetă.”, povesteaste Oancea, potrivit Epoch Times.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul