Criteriul National

Subiectele zilei: Cercetător: Raportările false de Covid, artificiul „din pix“ pentru amânarea măsurilor necesare; Gata cu romantismul transatlantic! – Subiectele zilei

Subiectele zilei: Cercetător: Raportările false de Covid, artificiul „din pix“ pentru amânarea măsurilor necesare; Gata cu romantismul transatlantic! – Subiectele zilei
noiembrie 06
02:29 2020
DW: Gata cu romantismul transatlantic! În calitate de europeni tindem să idealizăm SUA, să le considerăm un partener. Ar trebui să abandonăm rapid această optică, indiferent cine va fi următorul preşedinte american, consideră Alexandra von Nahmen. În timp ce voturile încă se mai numără, preşedintele în funcţie vorbeşte deja despre o fraudă la urne. Politicieni europeni avertizează cu privire la o periculoasă criză constituţională. Mulţi nu pot înţelege că există încă americani care s-au decis să-l realeagă pe Donald Trump. Europa este deziluzionată, chiar un pic jignită. A căzut pe gânduri. Familiarul partener transatlantic ne-a devenit străin în ultimii patru ani. Am fi preferat să fim scutiţi de palpitantul spectacol electoral din SUA. Berlinul, Parisul sau Madridul şi-ar fi dorit reîntoarcerea la o formă de normalitate oarecare, restabilirea, cât mai urgentă, a încrederii pierdute, potrivit Deutsche Welle.
Cercetător: Raportările false, artificiul „din pix“ în spatele căruia se amână măsuri necesare în lupta anti-COVID 19. Cercetătorul Octavian Jurma a explicat creşterea accelerată a infectărilor în multe zone ale ţării. „Pur şi simplu a fost ascunsă situaţia, s-au cosmetizat cifrele. Cumva, autorităţile cred că dacă raportează numere mari asta se reflectă prost asupra reputaţiei lor, ca pe vremuri, când se legau merele în copaci când trecea Ceauşescu, să vadă lumea că sunt recolte. În Sibiu se scot inclusiv internările din spitale ca fiind cazuri în focare. Asta a dus la această situaţie, era perfect predictibil din luna august când a început să se manifeste acest fenomen, până în luna octombrie, când a apărut circul ăsta în jurul indicatorilor.”, citează Adevărul.
Cum au zdrobit sovieticii Revoluția maghiară din 1956. Era o zi de duminică, dar la orele 5 dimineața, premierul Imre Naghy anunța la radio, gâtuit de emoție, că țara sa este atacată de Armata Roșie. El făcea apel către Occident, pentru a fi sprijinit… În ziua de 4 noiembrie 1956, armata sovietică declanșa ampla operațiune de ocupare a Budapestei, zdrobind revoluția maghiară începută la 23 octombrie. Până în 1953, regimul comunist din Ungaria se remarcase prin măsurile deosebit de represive, după model sovietic. După 1949, peste 40.000 de oameni fuseseră arestați și aruncați în pușcării, în timp ce alți 13.000 fuseseră deportați provincie, scrie Punct.News.
Am cunoscut câțiva milionari români din top 50. Am găsit niște oameni rudimentari, primitivi, pasionați numai și numai de bani. Nu am observat ca bunăstarea materială să-i fi făcut mai buni, mai generoși, mai înțelepți decât restul oamenilor, din contra. Am fost interesat să văd cam ce calități i-au adus în poziția asta. În niciun caz școala. Calitățile lor erau exact cele pe care oamenii le detestă și le denumesc imorale dacă nu chiar ilegale, minciuna, hoția, șantajul, escrocheria etc. Toate cu un singur scop, banii, cât mai mulți bani. La astea se adaugă înfumurarea, tupeul, aroganța, ignoranța, obrăznicia. Discuțiile lor sunt numai despre averea lor, citim pe Repubica.
De ce Islamismul este un pericol real şi în Germania. Potrivit ministrului german de Interne, autorităţile estimează că în ţară există 615 islamişti periculoşi, din care 217 deţin cetăţenia germană iar 119 au, pe lângă cetăţenia germană, şi o a doua cetăţenie. De aceea, Seehofer crede că ideea de a soluţiona această problemă cu ajutorul retragerii dreptului de şedere în Germania, aşa cum solicită formaţiunea populistă de dreapta, AFD, este practic imposibilă… Pe lângă expulzări şi procese penale s-au mai cerut, între altele, interzicerea unor asociaţii şi măsuri preventive. Între acestea, influenţarea formării imamilor şi a orelor de religie islamică în şcoli, scrie Deutsche Welle.
Marea epidemie de ciumă din 1348. Urmări neașteptate. În 1344, Hoarda de Aur asediază orașul port Caffa, din peninsula Crimeea, aflat sub conducere genoveză. Timp de trei ani genovezii vor rezista asediului. În 1347 însă, o dată cu noi trupe mongole, va apărea și ciuma. Martori ai asediului afirmă că mongolii au aruncat cadavre ale propriilor soldați răpuși de molimă, cu catapulte, în oraș… Ce anume a curmat epidemia de ciumă? În primul rând, norocul a făcut ca, meteorologic vorbind, să urmeze câteva ierni lungi și friguroase… După 1353, când epidemia s-a stins de la sine, Europa a fost pe deplin schimbată. Societatea europeană a fost și ea, la rândul ei, complet schimbată, scrie Punct.News.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul