Criteriul National

Subiectele zilei: Cine este, ce face, cum gândește și cât câștigă Olguța Totolici, soția lui Dan Barna; Stenograme – Nadia, în gura Ceaușeștilor.; Curiosul caz al celor cinci pagini false „Digi24″ – Subiectele zilei

Subiectele zilei: Cine este, ce face, cum gândește și cât câștigă Olguța Totolici, soția lui Dan Barna; Stenograme – Nadia, în gura Ceaușeștilor.; Curiosul caz al celor cinci pagini false „Digi24″ – Subiectele zilei
octombrie 05
06:17 2019
Omul care luptă solitar cu malefica mafie a lemnului din Bucovina: „De 3 ani, stau cu ochii în cameră şi derulez 24 din 24“. Peste 12 milioane de metri cubi de lemn dispar anual în mod ilegal din pădurile României, arată datele statistice publicate de jurnaliştii de la Recorder. Metodele folosite de hoţi sunt tot mai rafinate şi mai greu de depistat. Printre cei care luptă intens în Suceava cu mafia lemnului se află un localnic pe nume Tiberiu Boşutar, relatează Adevărul.
Pe urmele hoților de lemn: cum funcționează sistemul de șpăgi care decimează pădurile României. Amploarea tăierilor ilegale din ultimele trei decenii este estimată la 270 de milioane de metri cubi, o cifră atât de mare, că pare imposibil de cuprins cu mintea umană. Imaginați-vă o coloană de camioane încărcate cu lemn furat și așezate bară la bară de-a lungul granițelor României. Înmulțiți lungimea acestei coloane de 26 de ori și veți avea dimensiunea reală a cantității de lemn care a fost furată din pădurile României din 1990 până astăzi, conform Recorder.
Stenograme – Nadia, în gura Ceaușeștilor. Tovarășii nu se puneau de acord dacă Nadia merita sau nu Ordinul Muncii Clasa I. Pentru medalii, Nadia a primit 100.000 de lei. Infim, dacă ne gândim că un autoturism Dacia era 70.000 de lei, iar salariul mediu era 2.700 de lei. Și pe atunci performanța se cântărea în funcție de „caii“ de sub capotă: unii au primit o Skoda, alții o Dacia 1300, notează Newsweek.ro

Unde e greșeala? UE, Grecia, Turcia și refugiații. UE și Turcia se angajaseră să împiedice împreună migrația pe mare spre Grecia. Acordul greșit aplicat atrage însă suprapopularea taberelor și chiar moartea unor refugiați. O analiză de Bernd Riegert. Cei care sunt acum îngroziți de situația din tabără de refugiați Moria, de pe insula Lesbos, sunt fie ignoranți, fie ipocriți. Situația mizeră a refugiaților de pe insula de la Egee este rezultatul mai multor ani de pasivitate. Politica europeană, guvernul grec, mulți dintre noi am privit forțat în altă parte. Ne-am mulțumit să credem că „deal”-ul dintre Turcia și UE funcționează, scrie Deutsche Welle.

Românii reprezintă peste 50% din locuitorii Europei de Est care sunt victime ale traficului de persoane în Marea Britanie. Ambasadorul Marii Britanii în România, Andrew Noble, a afirmat azi, într-o conferință la București că una din prioritățile sale este strâns legată de traficul de persoane și de sclavia modernă. 1 din 2 oameni din Europa Centrală și de Est traficați în Marea Britanie sunt români, conform datelor oficiale ale Mecanismului Național de Identificare și Referire a victimelor traficului de persoane în Marea Britanie, potrivit Libertatea.

Cine este, ce face, cum gândește și cât câștigă Olguța Totolici, soția lui Dan Barna. Despre soția lui Dan Barna opinia publică a aflat relativ recent, în momentul în care candidatul la președinție și-a făcut publică averea, iar în dreptul soției câștigurile erau „ascunse”, ca urmare a unei clauze de confidențialitate semnate cu firma la care aceasta lucrează. Cuplul se numește Barna – Totolici, pentru că ea și-a păstrat numele de familie. Sunt corporatiști, vorbesc corect românește, citesc, călătoresc, au ieșit în stradă din cauza tragediei Colectiv și a Ordonanței 13, relatează Republica.

Curiosul caz al celor cinci pagini false „Digi24″. “Bine ați venit pe pagina oficială de Facebook Digi24.ro. Readucem în prim plan știrile relevante, imparțiale și prezentate cu acuratețe“, anunță o pagină de Facebook care imită pagina oficială a Digi24 România și are un singur like. Au fost preluate datele de identificare precum sigla televiziunii, header-ul paginii oficiale și descrierile companiei, din pagina oficială, relatează PressOne.

Între viață și moarte. Istorii ale salvării în timpul Holocaustului. Se spune că abia în vremuri tragice și de cumpănă, când pericolele amenință integritatea fizică și confortul sufletesc, se vede din ce sunt făcuți oamenii cu adevărat. La Muzeul Țăranului Român s-a deschis „Între viață și moarte, Istorii ale salvării în timpul Holocaustului”, expoziția itinerantă de fotografii și documente organizată de European Network Remembrance and Solidarity, Silent Heroes și Dolin – Muzeul de istorie al evreilor polonezi. La ediția din România a contribuit și Institutul Elie Wiesel, scrie Radio Europa Liberă.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul