Criteriul National

Subiectele zilei: Cu ce rămâne Traian Băsescu după această candidatură. Ipotezele din care iese şifonat; O nouă schemă în industria cărnii: „Români” și „studenți” aduşi ilegal în Germania – Subiectele zilei

Subiectele zilei: Cu ce rămâne Traian Băsescu după această candidatură. Ipotezele din care iese şifonat; O nouă schemă în industria cărnii: „Români” și „studenți” aduşi ilegal în Germania – Subiectele zilei
septembrie 25
02:20 2020
O nouă schemă în industria cărnii: „Români” și „studenți” aduşi ilegal în Germania. Industria cărnii este din nou în atenţia anchetatorilor germani. Peste 800 de poliţişti au controlat miercuri birouri şi locuinţe din mai multe landuri federale. Poliţiştii au verificat sediile a două firme, care au acţionat independent, dar după un model asemănător. Astfel, companiile au reuşit să aducă în Germania forţă de muncă din Ucraina, pentru a lucra mai ales în abatoare. Mai mulți lucrători au ajuns în Germania pe baza unor documente false, care le confereau statutul de student. Astfel au putut obține dreptul la muncă. Practic oamenii ajungeau cu un alt statut în Germania şi erau apoi angajaţi pe cont propriu, ca forţă de muncă temporară (fără niciun fel de drepturi) în industria cărnii. Situaţia este cu atât mai gravă, cu cât persoanele ajunse în Germania în acest fel riscă să fie acum expulzate şi să îşi piardă dreptul la liberă circulaţie, scrie Deutsche Welle.
Cu ce rămâne Traian Băsescu după această candidatură. Ipotezele din care iese şifonat 1. Traian Băsescu câştigă alegerile şi redevine primar general. E singura situaţie în care ar fi câştigător net, dar este şi cea mai puţin probabilă. 2. Gabriela Firea câştigă un nou mandat. Pentru Traian Băsescu, miza devine găsirea vinovatului pentru eşecul Dreptei. Cum măsurători exacte nu se pot face, rămâne doar percepţia publică cea care îl va identifica. Aici se bate teoria lui Băsescu şi a PMP, că vinovaţi sunt Ludovic Orban şi Dan Barna care au refuzat o alianţă cu PMP, şi teoria lui Orban şi a lui Barna, că respingerea alianţei s-a datorat cârdăşiei PMP-Firea din ultimii 4 ani, iar vinovat e Băsescu, potrivit Adevărul.
Cine este legătura dintre Dana Budeanu, Traian Băsescu și Gabriela Firea. Fostul președinte al României a criticat-o pe Gabriela Firea, pe care a numit-o coruptă, dar a contestat și metodele sale de a face campanie electorală prin intermediul unor personaje precum Dana Budeanu. Traian Băsescu o cunoaște de mai multă vreme pe Dana Budeanu. Fashionista este foarte bună prietenă cu Elena Udrea, mâna dreaptă a fostului președinte al României, pe vremea când acesta era la Cotroceni, potrivit presei mondene. Dana Budeanu, cea care acum face campanie murdară pentru Gabriela Firea, este cea care a botezat copilul Elenei Udrea, dezvăluie Newsweek.ro.
Un candidat de pe listele lui Ponta, condamnat în SUA pentru că vindea pe eBay mașini care nu erau ale lui! Lucian-Toader Făiniș, candidat al Alianței Electorale Pro București 2020 pe poziția a patra din lista pentru Consiliul Local Sector 1, figurează cu o condamnare în Statele Unite pentru fraude informatice. Într-un articol dintr-o publicație americană apare inclusiv fotografia lui Făiniș, care, contactat de Libertatea, a susținut inițial că “nu-și explică” situația. După ce i-am trimis fotografia, candidatul a revenit asupra declarației și a admis că despre el este vorba, scrie Libertatea.
SUA, China, ONU și mizele politice gobale. Care sunt marile mize politice globale? Ecologie, multiculturalism, multilateralism, afirmă stânga apuseană. În fapt, în cauză e viitorul vestului în frunte cu SUA ca spațiu al democrației față cu tiranii gen China. Celebrarea a 75 de ani de la înființarea organizației mondiale s-a dovedit un bun prilej de recapitulare a bilanțului ONU. Despre care eminenta Nikki Haley, ex-ambasadoarea americană la Națiunile Unite știe, între altele, că e ”o organizație în care dictatorii asasini și hoți denunță America după care întind mâna și cer bani”. Fără să clipească, ONU acceptă zeflemisirea dreptului internațional, de care cu impunitate își bate joc China comunistă. Deriziunea se materializează bunăoară când, călcând în picioare și drepturile omului, și acordurile cu britanicii, Beijingul suprimă autonomia și libertățile locuitorilor din Hong Kong și-l arestează pe tânărul disident Joshua Wong, scrie Petru Iancu in Deutsche Welle.
Directoarea unei şcoli din Teleorman, înregistrată în timp ce explică cum se fură din laptele şi cornul copiilor. O anchetă a început la şcoala din Orbeasca de Sus, acolo unde directoarea şcolii, Georgeta Haită, a fost înregistrată în timp ce explica unei persoane cum se procedează pentru a lua din porţiile de corn şi lapte ale elevilor, astfel încât din cutiile cu alimente să fie sustrase destule porţii atât pentru ea, cât şi pentru cadrele didactice, scrie publicaţia Liber de Teleorman.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul