Criteriul National

Subiectele zilei: Cum functiona frica de Dragnea in Teleorman: Oricui i se putea găsi un nod in papura si putea fi dat afara de la serviciu; Cum sunt puşi în libertate hoţii şi spărgătorii: şpilul „înţelegerii“ cu victima; Ramona Mănescu promite Chișinăului sprijin în soluționarea diferendului transnistrean – Subiectele zilei

Subiectele zilei: Cum functiona frica de Dragnea in Teleorman: Oricui i se putea găsi un nod in papura si putea fi dat afara de la serviciu; Cum sunt puşi în libertate hoţii şi spărgătorii: şpilul „înţelegerii“ cu victima; Ramona Mănescu promite Chișinăului sprijin în soluționarea diferendului transnistrean – Subiectele zilei
octombrie 10
05:45 2019
Ramona Mănescu promite Chișinăului sprijin în soluționarea diferendului transnistrean. Aflată la Chișinău în prima sa vizită oficială, în calitate de ministru de Externe al României, Ramona Mănescu a declarat că România este gata să ofere Moldovei „asistență și expertiză” în acest sens. Nu a precizat însă, ce ar putea conține „asistența și expertiza” românească în soluționarea acestui conflict moldo-rus, care mocnește de 27 de ani. Potrivit șefului diplomației române, reglementarea diferendului transnistrean „este de o relevanță majoră pentru România”, acesta urmând a fi soluționat, în opinia Ramonei Mănescu, „cu respectarea integrității și suveranității Republicii Moldova, dar mai ales cu respectarea vectorului pro-european” al Moldovei, scrie DW.
Acuzații grave: Un pacient a murit după o intervenție banală. Ar fi fost făcută de o infirmieră, într-o toaletă. Un bărbat îi acuză pe medicii spitalului orășenesc din Horezu că sunt vinovaţi de moartea tatălui său. Bărbatul de 69 de ani a ajuns pe picioarele lui la spital și după o banală clismă, a fost transferat în șoc septic la spitalul județean din Râmnicu Vâlcea, unde a murit. Poliția, procurorii și colegiul medicilor fac verificări în acest caz. Oamenii spun că intervenția la spitalul din Horezu i-a fost făcută de către o infirmieră, într-o toaletă, și nicidecum într-un cabinet. Ei cer ca cei care l-au trimis prea târziu la Râmnicu Vâlcea să răspundă pentru neglijența lor. Au depus plângere penală la poliție, ajutați de un reprezentant al unui ONG ce reprezintă drepturile pacienților, potrivit Digi24.
Cum funcționa frica de Dragnea in Teleorman: Oricui i se putea găsi un nod în papura si putea fi dat afară de la serviciu. Declarațiile mai multor martori si ale unor inculpați, printre care mărturiile celor două secretare PSD angajate fictiv la Protecția Copilului Teleroman sau a Floarei Alesu, fosta șefă a instituției, au fost probe-cheie avute în vedere de completul de 5 judecători de la Înalta Curte care l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani si 6 luni de închisoare. In primul rand, magistrații au reținut ca avocații lui Liviu Dragnea nu au contestat faptul că cele două secretare, Anisa Stoica si Adriana Botorogeanu, erau angajate în cadrul DGASPC Teleorman. Totodată, instanța de apel a reținut faptul că, în cadrul organizației PSD Teleorman, nu existau fonduri pentru plata unor drepturi salariale corespunzătoare activităților desfășurate de Stoica si Botorogeanu, relatează Ziare.com.
Cum sunt puşi în libertate hoţii şi spărgătorii: şpilul „înţelegerii“ cu victima. Introdusă în urmă cu şase ani în Codul penal, posibilitatea de înţelegere a hoţilor cu victimele lor are ca efect imediat reducerea cu două treimi a numărului borfaşilor care ajung la închisoare, dar aduce şi o consecinţă colaterală, traumatizarea repetată a victimelor acestor infracţiuni şi cheltuirea în zadar a banilor publici. De exemplu, după depunerea plângerii victimele se trezesc că au toată ziua în faţa porţii indivizi dubioşi care inspiră frică. Sunt supuse unor presiuni fantastice. Pe bună dreptate, după o perioadă de timp, victimele hoţilor se panichează şi este momentul în care apar indivizi relativ cunoscuţi care trasmit că ar fi mai bine să se împace cu hoţul. Mesajul este transmis repetat de mai multe persoane până îşi face efectul. Totuşi, dacă plângerea nu este retrasă, se trece la nivelul doi, la ameninţări mai făţişe, notează Adevărul.
Pomana Vioricăi Dăncilă. Neamțul a primit fonduri de 2,5 ori mai mari decât Iașul. 520 de milioane de lei la Neamţ, pe un singur proiect, puţin peste 200 de milioane pentru 11 proiecte din tot judeţul Iaşi. Unde se duc banii Iaşului? Sumele alocate spre Iaşi par mărunţiş pe lângă feudele consacrate ale PSD. După jumătatea de miliard virată către CJ Neamţ, urmează 172 de milioane de lei pentru extinderea reţelei de canalizare, mărirea capacităţii staţiei de epurare ş a celei de tratare a apei, extinderea reţelei de alimentare cu apă potabilă şi forarea de puţuri în zona Snagovului. În municipiul Buzău se duc 150 de milioane de lei pentru infrastructura de transport, şi, tot în Buzău, la Poşta Câlnău, vor fi cheltuite 117 milioane pe sistemele de furnizare a apei şi canalizare, conform Ziarul de Iași.
Efectele reformei asupra CSM: reprezentanții societății civile au rang de demnitari, cu venituri de 6 ori mai mari și personal propriu. Reprezentanții societății civile din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Victor Alistar și Romeu Chelariu, după ce s-au trezit demnitari în urma modificării legii care reglementează activitatea CSM de către Comisia Iordache și-au angajat șefi de cabinet și consilieri. După ce le-au crescut veniturile de câteva ori. Deși participă doar la ședințele de plen, cei doi au fost primii care au profitat de modificările legislative și de privilegiile votate de politicieni. Cei doi reprezentanți ai societății civile trimiși în CSM de Senat sunt asimilați membrilor plini care sunt magistrați, însă doar în ceea ce privește veniturile salariale, nu și din perspectiva obligațiilor, se arată în articolul România Liberă.
Primăria sectorului 1 vrea să cumpere biciclete de 13.000 de euro bucata. Consiliul Local al Sectorului 1 a votat marţi un proiect prin care vrea să investească 5 milioane de euro în 390 de biciclete de închiriat în sistem bike-sharing. Potrivit comunităţii Optar.ro, care promovează transportul alternativ în România, proiectul înseamnă o cheltuială de 13.000 de euro pentru o bicicletă achiziţionată pentru închiriere. Lăsând la o parte ilegalitățile (nu respectă PMUD, s-a votat fără dezbatere, în București nu există nici măcar 10 km de piste, studiul de fezabilitate are date eronate care încerca să justifice proiectul etc) și prețul de 13.000 euro/bicicletă, ar trebui să mai știți ceva. În București există cel puțin 7 (șapte) sisteme de închiriere de biciclete și trotinete. Primăria Sectorului 1 a închis un alt sistem de închiriere biciclete pe care îl administra: La Pedale, scrie News Week.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul