Criteriul National

Subiectele zilei: Cum poate premierul Orban să rezolve elegant problema reformării CCR; CTP, despre declarațiile Patriarhului: ”Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică”; Liste cu 204 colaboratori ai Securității – Subiectele zilei

Subiectele zilei: Cum poate premierul Orban să rezolve elegant problema reformării CCR; CTP, despre declarațiile Patriarhului: ”Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică”; Liste cu 204 colaboratori ai Securității – Subiectele zilei
octombrie 29
03:05 2020
Criza Corona: Niciun ban pentru familiile de acasă! Transferurile financiare, ce asigură supravieţuirea familiilor şi sprijină economia din ţările de origine, printre care şi România, s-au redus extrem de mult tocmai acum. „Situaţia celor circa 800 de milioane de oameni care depin de aceste transferuri se va agrava. Şi stabilitatea economică din ţările de origine sărace este periclitată”, aflăm de pe site-ul Knomad. Aceste tipuri de transferuri însumează mai mult decât toate investiţiile străine directe cumulate cu ajutoarele de dezvoltare. În Europa, Germania face parte, alături de Franţa, Spania, Marea Britanie, Rusia şi Italia din grupul celor mai importante state ca sursă de venit pentru aceste transferuri. Potrivit Băncii Federale, circulaţia capitalului a crescut în mod constant de la 3,5 miliarde de euro la 5,4 miliarde de euro, scrie Deutsche Welle.
CTP, despre declarațiile Patriarhului: Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică – o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește: ascultați ce vă spun, fiindcă a interzis pelerinajul la moaștele Sf. Dimitrie în octombrie 1989, comunismul a căzut peste câteva luni. Post hoc, ergo propter hoc – după, deci, din cauza. Carevasăzică, așa o să pățească acum și guvernul la alegerile din decembrie. „Dumnezeu nu se lasă batjocorit!”, a mai cuvântat pescarul de oameni cu prostovolul…. Ștăbimea Bisericii Ortodoxe Române a fost aliata lui Ucigă-l Toaca sub comunism. Ba chiar a fost Răul însuși: satanele în sutană i-au turnat cuvios la Securitate pe credincioșii care li se mărturiseau, scrie CRistian Tudor Popescu ăntr-un editorial pe Republica.ro.
Alexandru Burghiu, finul lui Firea, ia 6.000 de euro lunar de la Termoenergetica și de la alte companii de stat. David Burghiu, directorul Termoenergetica, are numai 35 de ani şi încasează lunar circa 6.000 de euro, atâta de la fosta RADET, cât şi din alte funcţii pe care le deţine la stat. Noul primar general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat recent că îl va da afară imediat ce va prelua mandatul. David Burghiu a fost numit în martie 2018 administrator special al Radet, după care, în 2019, a preluat conducerea Companiei Municipale Termoenergetica, la propunerea Gabrielei Firea, primarul Bucureştiului care îi este șinașă de cununie, scrie Adevărul.
Liste cu 204 colaboratori ai Securității, ascunse de CNSAS 11 ani, deși desecretizate din 200. Istoricul Mădălin Hodor publica în 2018 o listă cu 200 de nume importante ale unor istorici și jurnaliști cu carieră după 1990 care au acționat ca agenți de influență ai regimului comunist. Pe listă apăreau nume precum Ioan Aurel Pop, actualul președinte al Academiei Române, jurnaliștii Cornel Nistorescu și Ion Cristoiu. Mădălin Hodor a explicat, în emisiunea Newsweek LIVE, cum a ajuns documentul la CNSAS de la Serviciul de Informații Externe (SIE), cum l-a descoperit câțiva ani mai târziu.
21 de tone de libertate. Petra Schurman are 60 de ani, o casă pe roți și o hartă pe care se uită din când în când. Vestea că o nemțoaică umblă prin România la volanul unui camion militar transformat în casă a ajuns rapid în comunitățile online de rulotiști români. De altfel, nici n-ai cum să n-o remarci atunci când ajunge la tine în oraș: camionul ei e negru, zgomotos și are 8 metri lungime. Dincolo de asta, faptul că o femeie singură, de 60 de ani, a plecat la drum în lume în mijlocul unei pandemii care ne-a limitat multora dintre noi universul la zidurile propriilor sufragerii i-a intrigat pe mulți. „Ce s-a întâmplat de m-am decis să plec așa? Nimic. E vorba doar de vârstă. Am 61 de ani. Am zis că e suficientă muncă pentru mine.”, povesteste Petra pentu Pressone.
Cum poate premierul Orban să rezolve elegant problema reformării CCR. Este vorba de dosarul Kovesi vs. Romania de la CEDO, în care Curtea Constituţională a jucat rolul primordial. Decizia de condamnare a României pentru maniera de demiterea procurorului-şef al DNA a fost pronunţată pe 5 mai 2020 şi a devenit definitivă. Conform procedurii CEDO, din acel moment Guvernul României trebuie să transmită Curţii de la Strasbourg un plan de măsuri menit a implementa decizia din 5 mai. Dar măsurile pe care Guvernul le poate transmite pot conţine fix ceea ce premierul Orban susţine că e imperios necesar: o reformare de substanţă a Curţii Constituţionale, astfel încât să nu mai vedem politruci de teapa unui Valer Dorneanu sau a altora de pe-acolo asemenea lui, potrivit Adevărul.
Iată staţiile şi traseul trenului metropolitan din Iași… de pe hârtie. Ideea punerii pe roţi a unei reţele de trenuri urbane / metropolitane este prezentă de câţiva ani în planurile de dezvoltare a Iaşului. ste vorba de viitorul tren metropolitan din Iaşi şi din zona limitrofă, de la Holboca-Cristeşti până la Podu Iloaiei şi Bârnova-Ciurea. La fel ca proiectul autostrăzii – mai avansat, ce-i drept, dar şi mai vechi – această soluţie de descongestionare a traficului revine periodic în atenţie. Însă, deşi susţinută deschis de fostul viceprimar Radu Botez, totul a rămas la nivel de idee, scrie Ziarul de Iași.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul