Criteriul National

Subiectele zilei: Cum se promovează Gabriela Firea la televiziunea făcută de soțul Pandele pe banii cetățenilor din Voluntari; Salarii din TVR. Doina Gradea, șefa TVR, venituri mai mari decât Iohannis. Cât a câștigat Mircea Radu – Subiectele zilei

Subiectele zilei: Cum se promovează Gabriela Firea la televiziunea făcută de soțul Pandele pe banii cetățenilor din Voluntari; Salarii din TVR. Doina Gradea, șefa TVR, venituri mai mari decât Iohannis. Cât a câștigat Mircea Radu – Subiectele zilei
august 19
01:34 2020
Cum se promovează Gabriela Firea la televiziunea făcută de soțul Pandele pe banii cetățenilor din Voluntari. Televiziunea Metropola TV, deținută de Primăria Voluntari condusă de Florentin Pandele, a difuzat, luni seara, un interviu cu primarul Gabriela Firea, soția edilului din Voluntari. Astfel, bucureștenii și ilfovenii, deopotrivă, au avut ocazia să afle că primarul Firea mergea la treabă în starea de urgență, când ceilalți, adică românii, erau un ”șoricel ascuns sub canapeaua din sufragerie”. Postul a fost finanțat, până acum, cu un milion de lei, potrivit relatărilor din presă – bani proveniți din bugetul municipalității, potrivit Libertatea.
Homo sovieticus din Belarus și Rusia la răscruce. Vestul își face iluzii dacă crede că Rusia nu va interveni să oprească democratizarea Rusiei Albe. Tiranii slabi sunt cei mai periculoși, dar și în mare pericol când se clatină. Solidaritatea poate învinge represiunea. Pentru un homo sovieticus, de felul celor doi dinozauri comuniști, finalul vine urmând des același tipar. Încurajate de slăbiciunea afișată de tătucul lor într-un moment deosebit de greu, popoarele pe care le oprimă fără să le înrobească total se văd însuflețite de o speranță de rapidă ameliorare și eliberare și se revoltă. Sentimentul puterii revoluționarilor crește exponențial în spectacolul și experiența cufundării în oceanul mulțimii alcătuite din masele ieșite în stradă. Ceea ce silește represiunea să fie cu atât mai dură și sângeroasă în tentativa ei de a opri revolta, scrie Petre Iancu în Deutsche Welle.
Salarii din TVR. Doina Gradea, șefa TVR, venituri mai mari decât Iohannis. Cât a câștigat Mircea Radu. Cel mai mare scor este atins chiar de șefa instituției, Doina Gradea. Aceasta a raportat un venit anual, încasat de la TVR, de 50.000 de euro (245.169 de lei). Astfel, media lunară a fost de 4.200 de euro (aproximativ 20.000 de lei), conform declarației de avere. La acești bani se mai adaugă și tichete de masă (2.100 de lei, anual) și vouchere de vacanță (1.450 de lei). Aflăm, din documentele depuse de Mircea Radu, cât a încasat acesta pentru proiectul Down the Road, în care au fost implicați opt tineri cu sindrom Down. Au fost difuzate opt ediții, la finalul anului trecut, iar pentru acestea Mircea Radu a încasat 13.000 de euro (aproximativ 64.000 de lei), dezvăluie paginademedia.ro.
Brazilia. Un grup de extremişti de dreapta a blocat intrarea spitalului unde urma să avorteze o fetiţă de 10 ani, victimă a unui viol. Un grup de extremişti de dreapta a publicat pe reţele sociale numele unei fetiţe de 10 ani din Brazilia, victima unui viol, încercând să împiedice procedura de avort. Fetiţa a obţinut dreptul de a avorta după ce a mărturisit că a fost abuzată de un unchi, dar spitalul din oraşul său din statul Espírito Santo a refuzat să efectueze procedura. Activiştii anti-avort, între care s-au aflat şi politicieni au blocat intrarea în spital şi au făcut comentarii abuzive la adresa personalului medical şi al fetiţei, potrivit Adevărul.
Așa se lucrează pe Sebeș-Turda lotul 1, tronson construit de italienii de la Pizzarotti! Cei câțiva muncitori treziți la realitate doar atunci când observă că sunt filmați, împing fără nicio tragere de inimă câteva pietre cu o roabă din stânga în dreapta. Pe acest punct de lucru ce presupune ridicarea unui zid de pământ armat pe o lungime de 200 de metri se ”lucrează” din ianuarie 2020 și abia dacă a ajuns la 30%. În ritmul actual, nu va fi finalizat nici în 2021, deși un constructor competent ar duce la bun sfârșit lucrarea respectivă în câteva săptămâni, scrie Asociația Pro Infrastructură pe pagina sa de Facebook.
Guvernul alocă de șase ori mai mulți bani pentru biserici înainte de alegeri. În primele șapte luni și jumătate, Secretariatul de Stat pentru Culte (SSC) a sprijinit financiar lăcașuri de cult cu aproximativ 20 de milioane de lei. La rectificarea bugetară de zilele trecute, Guvernul a alocat o sumă de șase ori mai mare: 124,8 milioane de lei. Anul acesta, Catedrala Mântuirii Neamului a fost finanțată de către Secretariatul de Stat pentru Culte (SSC) cu suma de 10.304.000 de lei, potrivit Newsweek.
Un oficial Facebook pentru Paginademedia. Rețete în publicitate. Pe cine să „țintești”? Pe cel care percutează la reclame scurte sau pe amatorul de spoturi lungi? Adam Nowakowski (Creative Agency Partner CEE la Facebook) pleacă cu explicațiile sale de la o campanie The Economist: seria de afișe roșii, care combină doar trei elemente – fundalul roșu, literele albe și o promisiune de promovare prin citire. „Media expunerii la reclame este de 6,9 secunde pe TV, 2,2 secunde în presă și 1,7 secunde în cazul panourilor publicitare, revistelor și social media. Nu sunt durate lungi și de aceea trebuie explicat de ce sunt de ajuns”, este una dintre premisele de la care pleacă Nowakowski, potrivit paginademedia.ro.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul