Criteriul National

Subiectele zilei: De ce face Germania mai bine față crizei; Cum arată cea mai modernă şcoală de la ţară unde fiecare sală de clasă are baie proprie, cu duş; Recolta de traseiști a lui Gheorghe Flutur: 11 primari suceveni au fugit de la PSD la PNL – Subiectele zilei

Subiectele zilei: De ce face Germania mai bine față crizei; Cum arată cea mai modernă şcoală de la ţară unde fiecare sală de clasă are baie proprie, cu duş; Recolta de traseiști a lui Gheorghe Flutur: 11 primari suceveni au fugit de la PSD la PNL – Subiectele zilei
septembrie 23
02:18 2020
Recolta de traseiști a lui Gheorghe Flutur: 11 primari suceveni au fugit de la PSD și ALDE și candidează din partea PNL. În timp ce, la București, Klaus Iohannis se pronunță aproape în fiecare săptămână împotriva traseismului politic, în teritoriu, liberalii continuă să primească cu sutele fugari de la PSD și ALDE. Spre exemplu, în Suceava, județ stăpânit de președintele Consiliului Județean, liberalul Gheorghe Flutur, 9 dintre cei 63 de primari pe care îi aveau pesediștii până zilele trecute s-au înscris în PNL și candidează pentru noi mandate la alegerile locale de duminică, scrie Libertatea.
De ce face Germania mai bine față crizei. Prăbuşirea economiei germane este o certitudine. Dar, spre deosebire de Franța, Italia sau Spania, unde UE preconizează o scădere de peste 10 procente a economiei pentru 2020, în Germania deficitul se va menţine sub această marjă. ”În primăvară, prăbușirea a fost mai puțin severă decât se aștepta inițial, ia recuperarea în vară a fost destul de puternică”, spune Nicola Brandt de la biroul OECD din Berlin, explicând ce se întâmplă în mediul economic din Germania. ”Perspectivele de afaceri ale companiilor sunt surprinzător de bune, iar comenzile primite cresc din nou”, spune Brandt. ”În plus, Germania este mai puțin dependentă de turism decât Franța, Italia și Spania”, scrie Deutsche Welle.
Cum arată cea mai modernă şcoală de la ţară unde fiecare sală de clasă are baie proprie, cu duş. În nordul României, localitatea Dersca, din judeţul Botoşani, se poate lăuda cu cea mai modernă şcoală din mediul rural. Reabilitate cu peste 6 milioane de lei, unităţile componente ale Şcolii Gimnaziale numărul 1 „Nicolae Iorga” sunt adaptate oricărui scenariu epidemiologic şi de siguranţă sanitară. Plină de vile şi cu multe case care valorează peste 100.000 de euro, este singura localitate din zonă care are linie directă de transport cu Italia şi Germania, străzi perfect asfaltate, scrie Adevărul.
În familie. Televiziunea lui Pandele, penalizată pentru emisiunea cu Gabriela Firea. „Această emisiune mi se pare o dovadă de servilism” – membru CNA. În familie. Televiziunea lui Pandele, penalizată pentru emisiunea cu Gabriela Firea. „Această emisiune mi se pare o dovadă de servilism” – membru CNA. ”Mă așteptam să fiți mai discreți și să nu o faceți chiar așa. Această emisiune a fost semnalată în presă și am făcut sesizare. Am sperat să nu fie chiar așa din prima. Mi se pare o dovadă de servilism.”, a declarat Dorina Rusu, membru CNA, potrivit Paginademedia.ro.
Autobuzul lui Tică. În starea de urgență multe firme de transport și-au întrerupt activitatea pe anumite rute, unde nu mai circula nimeni, iar din cauza unei ordonanțe, acestea nici nu s-au reluat. Până când, în luna august 2020, în urma unui crowdfunding de nici 24 de ore, din Roșia Montană au început să circule din nou autobuzele. Când încă din timpul campaniei de strâns semnături oamenii i-au semnalat problema cu transportul, Tică Darie, de 28 de ani, candidat independent pentru a doua oară la primăria faimoasei comune Roșia Montană, a sunat la o companie de transport din zonă să ceară o ofertă, scrie pressone.ro.
Un pedofil odios, tratat cu blândeţe de judecători, pentru sinceritate. A avut o mărturie șocantă. Pentru a nu-şi înşela nevasta plecată în străinătate, un bărbat din Maxut spune că a ales să violeze un copil de 6 ani, colegul de clasă al fiului său. În faţa judecătorilor, individul a recunoscut, nonşalant, faptele reprobabile. Pentru sinceritatea sa, a beneficiat chiar şi de o reducere de pedeapsă. Individul a scăpat cu o pedeapsă la jumătate pe cât ar fi putut primi, scrie Ziarul de Iași.
Bucureștiului vechi: Tunelul de sub Cimitirul Bellu, groapa de gunoi și legenda Văii Plângerii. Cei care au copilărit în zonă înaintea amenajării Parcului Tineretului își mai amintesc încă de zona ce cobora în spatele Cimitirului Bellu, Cociocul, numit de bătrâni și Valea Plângerii. Oricum, în perioada interbelică arăta ca o adevărată Vale a Plângerii, dacă judecăm după mulțimea crucilor care, după 1910, începuseră să acopere versantul dealului, până spre baltă, ca urmare a extinerii cimitirului Bellu. Erau mormintele celor nevoiași. Totul a început să se strice însă odată cu transformarea bălții în rampă de gunoaie a Capitalei, în 1930, printr-un contract încheiat de Uzinele Comunale București. Aici, pe Valea Plângerii, se deschidea gura întunecată a unui tunel zidit cu cărmidă veche. Tradiția locală atribuia galeria curții boierului Bellu, scrie Punct.News.
Ghid pentru viaţa la ţară. Avantaje şi dezavantaje pentru corporatiştii care pot munci de acasă. O astfel de analiză au efectuat specialiştii, după o temeinică trecere în revistă a obiceiurilor zilnice ale corporatiştilor, rutina zilnică a milioane de oameni ce stau în oraşe aglomerate şi care petrec, potrivit datelor statistice, circa 3.000 de ore pe an doar pe drum înspre sau de la serviciu către casă. 1. Primul pas e, de fapt, şi condiţia principală pentru a te putea muta la ţară: să-ţi permită job-ul să lucrezi de la distanţă. 2. Alege zona potrivită. Poate, în sfârşit, decizi să te muţi în casa bătrânească de la ţară. Dacă nu deţii astfel de proprietăţi deja, e momentul să începi să te informezi înainte de a face o achiziţie. În acest sens, îţi recomand să cauţi grupurile de Facebook “Orăşeni mutaţi la ţară”, scrie Adevărul.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul