Criteriul National

Subiectele zilei: Foști șefi din PMB ajung parlamentari. Vezi ce salarii uriașe încasau de la bucureșteni; Pensiile speciale ale parlamentarilor: cum se poate renunța; Fiul unui primar PNL a fost numit director la Ape în Sibiu – Subiectele zilei

Subiectele zilei: Foști șefi din PMB ajung parlamentari. Vezi ce salarii uriașe încasau de la bucureșteni; Pensiile speciale ale parlamentarilor: cum se poate renunța; Fiul unui primar PNL a fost numit director la Ape în Sibiu – Subiectele zilei
noiembrie 28
02:57 2020
Metabolismul indus al „României profunde“. Vom fi din nou la mîna „României profunde“. La mîna primarilor și a preoților, cei mai eficienți agenți electorali mai ales în situațiile de criză cum este aceasta prin care trecem. Alegerile generale din 6 decembrie vor fi influențate într-o mare măsură de pandemia provocată de coronavirus. Scenarita și neîncrederea în măsurile luate de guvernul Orban și de președintele Iohannis care a decretat în perioada aprilie-mai starea de urgență, situația deplorabilă a sistemului medical, pusă fără discernămînt doar în seama actualei guvernări, desfășurarea cursurilor online, închiderea piețelor, restricționarea populării bisericilor precum și perspectiva unui Crăciun cu mai puțini cîrnați și sarmale, toate acestea au săpat și sapă adînc în măruntaiele „României profunde“. Adică a majorității conaționalilor cu drept de vot, scrie Deutsche Welle.
Foști șefi din PMB ajung parlamentari. Vezi ce salarii uriașe încasau de la bucureșteni. Alexandru Burghiu a fost director la Termoenergetica, structura care ar trebui să le asigure bucureștenilor apa caldă și căldură. Furnizarea acestor utilități a fost un eșec al administrației Firea, iar compania a reușit ca, în nici doi ani, să acumuleze datorii de sute de milioane de lei. Acum, Burghiu candidează în Ilfov, pentru PSD, pe o poziție eligibilă pentru Camera Deputaților. Din declarația sa de avere, reiese că bucureștenii i-au plătit peste 300.000 de lei, anul trecut: 104.000 de lei de la Radet, 96.000 de lei de la Termoenergetica, 65.000 de lei participarea în comisia care se ocupă de vânzarea spațiilor comerciale și 43.000 de lei de la compania municipală de parcuri și grădini. La aceste venituri, se mai adaugă 37.000 de lei, indemnizația de la Metrorex, dezvăluie Newsweek.
Un caz „Ianculescu” și în orașul lui Iohannis. Fiul unui primar PNL a fost numit director la Ape în Sibiu. George Călin a fost numit recent director la Sistemul de Gospodărire a Apelor Sibiu. Fără experiență în domeniu, el este fiul primarului PNL din Gura Râului, Gheorghe Călin. Și al doilea băiat al primarului a primit un post la stat, director de producție la Drumuri și Poduri S.A. Sibiu, scrie publicația Sibiu Independent. El deține o licență în turism și, potrivt sibiuindependent.ro, este coproprietar al unei cafenele în incinta Aeroportului Internațional Sibiu, citează Libertatea.
Pensiile speciale ale parlamentarilor: cum se poate renunța, de fapt, la ele? Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, spune că problema este foarte simplă: dacă prin lege s-a adus modificarea, prin abrogarea legii se poate găsi rezolvarea. „Două lucruri se întâmplă mereu la schimbarea puterii în România: se redeschide dosarul Revoluției, acela de acum 30 de ani, și se discută despre anularea pensiilor speciale pentru parlamentari. Problema s-ar putea rezolva foarte simplu: prin abrogarea acelui text de lege, este singura metodă. Dar m-au sunat foști parlamentari să întrebe – dacă se abrogă așa, noi mai putem primi mai departe, cei care am primit deja? Nu, că nu mai ai niciun text de lege în baza căruia să mai obții asta.”, scrie Pressone.ro.
CTP: Mă ofer să fiu vaccinat şi filmat, să vadă telespectatorii dacă putrezesc. „Mă ofer voluntar să fiu vaccinat în primă linie. Să fiu filmat. Şi apoi să vin periodic la televiziune, să vadă telespectatorii dacă mi se umflă ochi, dacă încep să putrezesc, să înverzesc”, a declarat CTP la Digi24. „Nu poţi să lupţi cu nişte oameni care spun că «se aude că accest vaccin te îmbolnăveşte». Au citit ei că în vaccinul ăsta sunt nişte cipuri cu picioruşe şi îţi intră în sânge. Zic că ne schimbă ADN-ul. Da ştiu ce e ADN-ul? Ce e acidul dezoxiribonucleic? Nu ştiu!”, a precizat CTP, potrivit Adevărul.
„Scepticismul poate să-i transforme în listele acelea negre”. Un medic anestezist român din așa-numita „prima linie” povestește despre noile provocări ale meseriei în epoca SARS-CoV-2, despre pacienți, boala necunoscută și coronascepticii care le știu pe toate. „Pandemia este dinamică. În situații de urgență, lucrurile devin mai laxe și vor avea și puncte slabe”. Doctorul Tomescu vede și bunăvoință, și implicare. Are convingerea că legislația va fi îndreptată. Până la urmă, e veche de un deceniu și jumătate, nu se mai poate lucra în 2020 după o lege din 2006. Până una-alta, e nevoie de personal acum „se caută voluntariate, se caută rezidenți care au drept de liberă practică supravegheați de un medic specialist. Toată lumea caută o formulă să ne protejeze, dar e important să protejeze și actul medical și să-i ofere siguranță pacientului. Armonizarea tuturor acestor lucruri e foarte dificilă”, scrie Deutsche Welle.
Raoul Trifan, primul pe listele USR-PLUS pentru Senat, Timiș, recunoaște că n-a terminat facultatea. “Da, nu am terminat facultatea, și nici nu am susținut că aș fi absolvit-o (…) Nu mi-am început prezentările cu această informație pentru că nimeni nu procedează așa, dar am fost tot timpul transparent și onest vizavi de cine sunt și ce experiență am în spate“, a scris Trifan. Mărturisirea sa a apărut abia după ce, pe rețelele sociale, au apărut discuții despre un candidat USR-PLUS care nu are facultate, scrie Newsweek.
Shiro Ishii, savantul japonez din iad / Unitatea 731 și una dintre cele mai mari mușamalizări din istorie. După ocuparea Manciuriei, partea de nord a Chinei, în 1931, de către Japonia, Shiro Ishii a fost însărcinat să facă un laborator care să creeze și să studieze efectele armelor biologice. Laboratorul purta numele ‘Unitatea 731’. Shiro Ishii a văzut în asta o oportunitate de a-și pune în practică vechile idei legate de arme biologice. Li s-a acordat un buget uriaș, pe care Ishii l-a folosit pentru a achiziționa echipamente de ultimă generație pentru acele vremuri. Era un complex uriaș, construit după modelul lagărelor naziste. Subiecții erau supuși la operații fără anestezie, li se injectau bacterii care conțineau boli incurabile, erau supși la temperaturi mult sub limita înghețului, totul pentru a vedea cum se comportă corpul uman în diverse condiții, scrie Punct.News.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul