Criteriul National

Subiectele zilei: Imagini cu iadul urbanistic din Chişinău: bordeie specifice satelor se lipesc de blocurile vechi; Patriarhul Daniel a stat într-un hotel de 5 stele, cu tot alaiul, apoi a făcut apel la credincioşi pentru donaţii; – Subiectele zilei

Subiectele zilei: Imagini cu iadul urbanistic din Chişinău: bordeie specifice satelor se lipesc de blocurile vechi; Patriarhul Daniel a stat într-un hotel de 5 stele, cu tot alaiul, apoi a făcut apel la credincioşi pentru donaţii; – Subiectele zilei
septembrie 22
01:50 2020
Patriarhul Daniel, vizită de protocol în Bihor. A stat într-un hotel de 5 stele, cu tot alaiul, apoi a făcut apel la credincioşi pentru donaţii. Prezenţi la sfârşitul săptămânii trecute în Bihor la sfinţirea Catedralei Ortodoxe din Oradea şi a noii biserici de la Mănăstirea Izbuc din comuna Cărpinet, Patriarhul BOR Preafericitul Daniel şi suita de 20 de episcopi care l-a însoţit au fost cazaţi la Lotus Therm SPA & Luxury Resort, hotelul de 5 stele din Băile Felix. A doua zi, după ce a înnoptat într-un hotel de 5 stele, Patriarhul Daniel a sfinţit noua Catedrală ortodoxă din Oradea unde, în faţa publicului, a făcut apel la donaţii, potrivit Adevărul.
Imagini cu iadul urbanistic din Chişinău: bordeie specifice satelor se lipesc de blocurile vechi, în timp ce monumente pier ca să lase locul unor blocuri-mamut. ”Cartierele de lux” din capitala Republicii Moldova au ceva din drama care se întâmplă și în România, povestește scriitorul Vasile Ernu. În Chișinău se distruge mult, dar se şi construiește. Da, se construiește, dar de o manieră atât de agresivă, că ceea ce se construiește e mai degrabă o formă de distrugere structurală. Blocurile încep să capete tot soiul de anexe: un balcon în plus, o cameră construită anexă la bloc şi o grădină îngrădită în spatele blocului. Citeşte întreaga ştire: Imagini cu iadul urbanistic din Chişinău: bordeie specifice satelor se lipesc de blocurile vechi, în timp ce monumente pier ca să lase locul unor blocuri-mamut, potrivit Libertatea.
Europa: Cum putem evita un al doilea lockdown? Nu doar în sudul Europei consecinţele unor restricţii drastice anti-Covid ar fi catastrofale. Şi în Germania, experţii avertizează faţă de posibile falimente în masă. „O cincime dintre companii îşi consideră deja existenţa ameninţată de coronavirus”, subliniază preşedintele asociaţiei IMM-urilor din Germania, Mario Ohoven. Deşi numărul noilor infectări cu coronavirus creşte şi în Germania, nu se întrevede revenirea la restricţiile dure din primăvară. Imperativul momentului, în această toamnă, este „responsabilitatea individuală”, a declarat, la începutul lunii, ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn. „Şi dacă reuşim acest lucru, atunci cred că nu va fi nevoie să discutăm despre lockdown”, a mai spus Spahn. Va fi nevoie, însă, a mai arătat ministrul Sănătăţii, de intervenţii consecvente, în focarele regionale de infecţie, scrie Deutsche Welle.
Clubul de Sifonat Metodic București. Marele mister bucureștean: cum poate arăta așa de rău un oraș atât de bogat? Cum poate el avea o infrastructură atât de precară? Însă primăria a decis să le dea bucureștenilor ceea ce ei nu au cerut niciodată: un club omnisport construit de la zero, cu începere din 2007 – CSM București. Pe cine a consultat Primăria Municipiului București când a înființat această structură sportivă proprie? Ați ghicit: pe nimeni! În București, erau deja cinci cluburi sportive care câștigaseră Cupa Campionilor Europeni la jocuri sportive: Dinamo București (handbal, rugby, volei masculin), Steaua (fotbal, handbal masculin), Rapid (volei masculin), Grivița (rugby), Știința (handbal feminin), potrivit pressone.ro.
România înapoiată: reflecții la început de toamnă electorală. Locuiesc într-un sat situat la mai puțin de 10 km de Sibiu, practic într-o fundătură mărginită de dealuri și păduri. Ai putea spune, la prima vedere, că se întrunesc toate condițiile pentru o viață tihnită la țară, cu aer curat și fără noxe. Ei bine, vă înșelați. Nu iau în calcul mașinile, drujbele și motocoasele. Sunt alte aspecte ce ne împiedică să ne bucurăm de visul serenității. Spre deosebire de alte localități rurale, cetățenii din satul nostru care încă mai folosesc căruțe sunt săraci și câștigă un ban colectând fier vechi. Această activitate presupune drumul zilnic la Sibiu și patrularea cartierelor de case, deși este interzisă intrarea în oraș cu căruțe. Într-o dimineață, la o oră de vârf, pe Calea Șurii Mici în zona serpentinelor era un convoi de mașini de aproape un kilometru format în urma unui șir de patru căruțe, scrie Silviu Tatu pe Contributors.ro.
Cum a scăpat, de două ori, fostul senator Gigi Chiru, cercetat pentru o mită de 1,5 milioane de euro şi cum a reuşit să „împacheteze” şpaga. Procurorii DNA au clasat dosarul în care fostul senator PDL Gigi Chiru era luat în vizor pentru o mită de 1,5 milioane de euro, faptă care ar fi fost comisă în 2010, pe vremea când acesta era inspector-şef al Inspectoratului Teritorial în Construcţii Sud-Est Constanţa. Elveţianul spune că i-ar fi dat mită lui Gigi Chiru, totul deghizat într-un contract de împrumut. Mai exact, iubita lui Gigi Chiru a acceptat în fals să îl împrumute pe afaceristul elveţian cu suma de 1,5 milioane de euro, iar acesta urma să i-o dea înapoi în mai multe tranşe, ca mita să nu „bată la ochi”. Versiunea lui Gigi Chiru e că elveţianul chiar a luat de la ei 1,5 milioane de euro şi nu i-a mai dat înapoi niciodată, potrivit Adevărul.
Propaganda chineză: Filmuleț ce prezintă un atac simulat asupra bazei aeriene SUA de pe insula Guam. Forțele aeriene din Chinei au lansat un videoclip propagandistic care arată bombardierele H-6 cu capacitate nucleară care efectuează un atac simulat asupra a ceea ce pare a fi baza Andersen a forțelor aeriene din SUA aflată pe insula Guam din Pacific, potrivit Reuters. La jumătatea drumului, un pilot apasă un buton și pierde o rachetă pe o pistă de pe litoral fără nume, potrivit Punct.News.
Miza scandalului care întoarce pe dos suflarea progresistă. Înlocuirea unei defuncte judecătoare liberale a Curții Supreme americane a întors pe dos nu doar SUA, ci și suflarea progresistă globală. Ce efecte ar avea rapida numire și aprobare a unei noi judecătoare conservatoare? Ca să evite consolidarea conservatoare a Curții Supreme printr-o procedură de numire care durează, în medie, 80 de zile, știut fiind că actualul șef al statului american va rămâne la butoane încă 100 de zile, stânga democrată mai are, totuși, o ultimă speranță. E șantajul politic la adresa unor senatori republicani care, tineri încă, doresc să se vadă realeși ca reprezentanți ai unor state cu schimbătoare majorități de dreapta sau de stânga. Timorați de radicalismul progresist manifestat în protestele maraton generate de moartea lui George Floyd în custodia poliției, sau mânați de ura inspirată de Donald Trump, unii dintre ei ar putea bascula și trece cu arme și bagaje în tabăra democrată. Doar trei republicani traseiști ar fi suficienți ca să blocheze validarea, scrie Deutsche Welle.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul