Criteriul National

Subiectele zilei: Jaful lăsat de Firea: datorii și pierderi de 40,6 milioane €, pile cu salarii de mii € ; Ce şanse are Piedone să îşi încheie noul mandat de primar cu două condamnări în palmares. – Subiectele zilei

Subiectele zilei: Jaful lăsat de Firea: datorii și pierderi de 40,6 milioane €, pile cu salarii de mii € ; Ce şanse are Piedone să îşi încheie noul mandat de primar cu două condamnări în palmares. – Subiectele zilei
septembrie 29
01:29 2020
Jaful lăsat de Firea: datorii și pierderi de 40,6 milioane €, pile cu salarii de mii € . Gabriela Firea a pierdut cursa pentru un nou mandat de primar general. Însă în urma ei au rămas 22 de companii înființate ilegal care au acumulat datorii de 30 de milioane euro și pierderi de 10,6 milioane euro. Primăria Capitalei a investit în aceste companii nu mai puțin de 818.951.730 lei, adică în jur de 168,5 milioane euro. Dar înființarea companiilor a fost declarată ilegală de trei ori de instanțele de judecată din București, scrie Newsweek.
Şomerul din Beiuş, care a candidat independent şi nu a promis nimic, a ajuns consilier local. A avut 10 afişe electorale în care a pozat în trening. Alexandru Degău a strâns 248 de voturi în postura de candidat independent pentru funcţia de primar şi 383 de persoane au votat pentru a-l trimite în Consiliul Local, trecând peste minimul de 300, câte erau necesare pentru a-şi câştiga acest drept. „Mulţumesc alegătorilor mei! Nu am să vă dezamăgesc, jur”, a transmis, luni, proaspătul consilier local. Ce spun beiuşenii despre noul lor consilier? „A avut 10 afişe. Dacă avea 20, câştiga şi Primăria, potrivit Adevărul.
SUA: O alunecare la dreapta la Curtea Supremă. Judecătoarea care a murit zilele trecute după o lungă luptă cu cancerul și-a dedicat viața sprijinirii egalității între sexe, a pledat pentru dreptul la avort, a luptat împotriva discriminării minorităților, a cerut servicii medicale garantate pentru toți și a militat pentru o politică a migrației care respectă demnitatea umană. Donald Trump a numit-o ca succesoare la Curtea Supremă pe judecătoarea de 48 de ani Amy Coney Barrett, care din multe puncte de vedere este exact opusul doamnei Ginsburg. Catolica declarată este împotriva avortului, sprijină politica migraționistă restrictivă a lui Trump și luptă împotriva unei asigurări de sănătate generale pentru toată populația americană. O decizie care va înteți și mai mult atmosfera explozivă într-o țară care nu a mai fost atât de divizată de la Războiul Civil în care tema principală era eliberarea sclavilor, potrivit Deutsche Welle.
Ce-i de înţeles când se votează în municipiu USR-Plus iar în sat un primar PSD mort. Lecţii pentru 6 decembrie. Dincolo de anecdotică, alegerile locale aveau de răspuns la două mari întrebări, decisive şi pentru parlamentarele din 6 decembrie. Prima: mai persistă în electoratul român “efectul Dragnea”, adică respingerea instinctivă a PSD ca partid toxic pentru statul de drept, în acele locuri unde votul nu poate fi controlat cu reţele teritoriale clientelare? Votul de ieri a dat răspunsul: da, efectul Dragnea încă persistă – şi încă mai mult decât au anticipat sondajele, analizele lui Vasile Dâncu sau chiar cei mai fanatici adversari ai PSD, scrie Sorin Ioniță pe Contributors.ro.
Ceea ce învățământul românesc nu are: un activist nigerian a reușit să creeze o clasă virtuală high-tech de care beneficiază deja 1.000 de elevi. Siteul de educație Școala 9 a dialogat cu Ruth Ebe, directorul de programe al organizației Slum2School, din Nigeria, care a pus la punct unul dintre cele mai performante modele de învățământ online din lume. Un studio din care profesorul își vede elevii pe ecrane imense, ca într-o sală de clasă, a fost lansat, de la începutul pandemiei în Nigeria, o țară unde jumătate dintre elevi nu merg la școală. Slum2School este un ONG care de ani de zile caută soluții virtuale pentru copiii din ghetouri, ca să participe la cursuri, scrie Libertatea.
Ce şanse are Piedone să îşi încheie noul mandat de primar cu două condamnări în palmares. Noul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost ales cu două condamnări la activ: una definitivă, cu suspendare, pentru că a favorizat firmele fiilor lui pe vremea când era edilul Sectorului 4, iar a doua, pe fond, în dosarul Colectiv. Piedone poate spera, astfel, la o decizie de achitare sau la una de rejudecare, altfel va pierde funcţia nou-câştigată, iar alegerile de la Sectorul 5 se vor repeta, scrie Adevărul.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul