Criteriul National

Subiectele zilei: Suflarea securistică bucureșteană unită în Firea și simțiri; Partidul iartă orice păcat: PNL îl ține în brațe pe primarul care a făcut sex cu două minore traficate; A manipulat Rusia datele privind vaccinul anti-coronavirus „Sputnik V” – Subiectele zilei

Subiectele zilei: Suflarea securistică bucureșteană unită în Firea și simțiri; Partidul iartă orice păcat: PNL îl ține în brațe pe primarul care a făcut sex cu două minore traficate; A manipulat Rusia datele privind vaccinul anti-coronavirus „Sputnik V” – Subiectele zilei
septembrie 18
02:55 2020
Prostituată la 11 ani. Viaţa cruntă a fetelor fugite din centre de plasament: bătute, exploatate sexual şi aduse în pragul sinuciderii. Instanţele din Bacău au soluţionat, după mai mulţi ani de anchetă şi cercetare judecătorească, un caz revoltător de exploatare sexuală, victime fiind minore din centre de plasament. Cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 33 de ani, au fost trimişi în judecată sub acuzaţia de trafic de minori, respectiv viol şi au fost condamnaţi definitiv la pedepse cuprinse între patru ani şi cinci luni şi opt ani de închisoare. Cazul revoltător a ieşit la iveală după ce cea mai mică dintre victime, o fetiţă de 11 ani, a fost găsită de un echipaj de jandarmi pe marginea unei şosele, scrie Adevărul.
Suflarea securistică bucureșteană unită în Firea și simțiri. Moare greu securismul românesc. În disperată căutare de voturi, ca să nu piardă o primărie ce-i asigură putere, bani, influență și protecție, Gabriela Firea i-a mai dat recent securismului românesc o salvatoare gură de aer. Concomitent, a aplicat o lovitură mortală memoriei românilor, nu doar bucureștenilor. Căci i-a ridicat pe scut pe doi dintre cei mai siniștri turnători, politruci și lachei ai infamului regim ceaușist. I-a făcut cetățeni de onoare pe Dumitru Radu Popescu și pe Bălăceanu-Stolnici. Primul e ex-șeful Uniunii Scriitorilor, în epoca în care singura organizație legală a breslei poeților, eseiștilor și prozatorilor se transformase într-o oficină a celui mai ticălos cult al personalității dictatorului comunist. Dumitru Radu Popescu și-a confundat vocația cu prostituția și și-a maculat scrisul îmbinându-l profitabil cu condiția de lacheu coprofag al tiranului de Scornicești, scrie Petre iancu in Deutsche Welle.
Partidul iartă orice păcat: PNL îl ține în brațe pe primarul care a făcut sex cu două minore traficate. Cel mai puternic partid al țării susține din umbră un candidat cu grave probleme de imagine: Damian Butnariu, primarul comunei Mogoșești-Siret, din județul Iași, a recunoscut în instanță că a întreținut relații sexuale cu două fete minore, pe care un proxenet i le-a adus chiar în sediul primăriei. Butnariu nu e un simplu primar de comună. Se află la al patrulea mandat și în ultimii 16 ani a adus multe voturi pentru partid, devenind un om influent în PNL Iași: în 2016 a candidat la parlamentare și spera la un post de ministru, scrie Recorder.
„Se construiesc vile foarte urîte” – interviu cu arhitectul și designerul de interior Mugur KREISS. ”Din punctul meu de vedere, lipsa unor reguli clare la nivel oficial reprezintă cauza principală a diversității haotice care ne înconjoară. Larga varietate de produse derutează clientul neavizat – și, pînă la urmă, neghidat și necontrolat de nimeni în acțiunile lui. Dacă privești un oraș românesc de sus (în special, unul din provincie), vei avea impresia că ai în fața ochilor un paletar de tablă ondulată, în care sînt prezente culori care nu ar trebui să aibă de a face cu un acoperiș – verde sau albastru strepezitor, portocaliu sau roșu aprins. Peste tot se construiesc vile foarte urîte”, spune Kreiss in interviul acordat revistei Dilema Veche.
Roman implicat in jafuri de milioane de euro, in Germania. Banda din care facea parte a spart depozitul de corpuri delicte al Oficiului Vamal din Berlin. Un tanar roman de 27 de ani este anchetat in Germania pentru doua jafuri de proportii cu ocazia carora a fost spart depozitul de corpuri delicte al Oficiului Vamal din Berlin. La una dintre lovituri, banda de hoti din care facea parte si romanul a furat tigari confiscate si tutun de pipa in valoare de un milion de euro, potrivit ziare.com.
Doctoratul lui Alexe: șapte dovezi de plagiat cu punct și virgulă. A copiat chiar și o greșeală. Mai multe pagini din lucrarea de doctorat a ministrului Mediului, Costel Alexe, sunt plagiate dintr-un studiu și o carte apărute anterior susținerii tezei. Sursele nu apar nici la nici la note de subsol, nici în bibliografie. Într-un caz, Alexe a preluat un fragment cu tot cu o greșeală de tehnoredactare. Pagini întregi din teză provin dintr-un studiu publicat, cu cinci luni mai devreme, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană al Fundației Corona din Iași, scrie reporteris.ro.
A manipulat Rusia datele privind vaccinul anti-coronavirus „Sputnik V”? Este foarte clar cum trebuie să fie vaccinul anti-coronavirus: eficient, sigur, convenabil ca preț, disponibil rapid. Nu e de mirare stupoarea provocată la jumătatea lui august, când Rusia a anunțat producerea de urgență a vaccinului Sputnik V. Acesta a fost aprobat, deși substanța activă nu a fost testată în studii clinice, iar verificarea decisivă a siguranței vaccinului a fost pur și simplu omisă. Acum se înmulțesc și semnele că datele din jurul producerii vaccinului au fost chiar manipulate. Aproximativ 40 de cercetători din Europa, SUA, Canada, dar și din Rusia pun la îndoială într-o scrisoare deschisă validitatea datelor prezentate în septembrie în publicația de specialitate Lancet. În special dubioase sunt tiparele numerice care se repetă, marcate colorat în scrisoarea deschisă. Deși diverșii subiecți au primit versiuni diferite ale vaccinului, ei au avut în zile diferite exact aceleași valori ale anticorpilor în sânge. Lucru considerat ciudat de cercetători, potrivit Deutsche Welle.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul