Criteriul National

Subiectele zilei: Un artist ieșean de 37 de ani a murit din cauza Covid-19. Plămânii i-au fost afectați în proporție de 95%; Candidatul manciurian și alegerile americane – Subiectele zilei

Subiectele zilei: Un artist ieșean de 37 de ani a murit din cauza Covid-19. Plămânii i-au fost afectați în proporție de 95%; Candidatul manciurian și alegerile americane – Subiectele zilei
octombrie 30
03:39 2020
Candidatul manciurian și alegerile americane. Criticat veșnic pentru că minte, Trump a rostit puțin înainte de alegeri un adevăr contestabil, în fapt însă profund. Unul tulburător și despre scrutin și despre ce va mai bântui Occidentul multă vreme după el. Pe ultima sută de metri, cu doar câteva zile înaintea rundei finale a unui decisiv test electoral, politic și social, care este actualul scrutin prezidențial, asiduu înjuratul Trump a rostit-o virtual: ”NU candidez împotriva lui Joe Biden, ci împotriva presei radicale de stânga, a Giganților Tehnologici, a jalnicei mlaștini din Washington. Nu au pentru voi decât dispreț. Ieșiți și votați…”, a opinat șeful statului american. Cât adevăr e în afirmațiile lui? Valorea și cantitatea de adevăr ale oricărei metafore sunt mereu discutabile. Aserțiunea lui Trump nu face excepție, scrie Petre M. Iancu în Deutsche Welle.
Un artist ieșean de 37 de ani a murit din cauza Covid-19. Plămânii i-au fost afectați în proporție de 95% în doar câteva zile. Un artist ieșean de 37 de ani a murit din cauza Covid-19. Plămânii i-au fost afectați în proporție de 95%. Medicii din secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași spun că, atunci când a fost internat, plămânii îi erau afectați în proporție de 75%, iar în doar câteva zile afectarea plumonară a ajuns la 95%, potrivit Presshub.ro.
Trei medici infectați cu coronavirus au plecat din spitalul din Târgu Jiu. Acum sunt căutați de poliție. Trei cadre medicale infectate cu coronavirus, internate la secția de boli infecțioase a spitalului județean din Târgu Jiu, au plecat din spital. Este vorba despre trei medici, printre care un pneumolog și un medic de terapie intensivă, care sunt căutați acum de poliție. Inspectorii DSP au anunțat poliția după ce au constatat că cei 3 nu sunt în spital. Toți erau internați de câteva zile, potrivit Digi24.ro.
Cum a ajuns Ionuț Cristache să se tutuiască în dialogul cu șeful PSD, Marcel Ciolacu! Spălat pe creier de știri, depilat în nas la TVR. Miercuri seara (28 octombrie) i-am văzut la “România9” (TVR 1) pe Ionuț Cristache, Mircea Dinescu, Ion Cristoiu și Marcel Ciolacu. Au dezbătut prestația lui Klaus Iohannis la conferința de presă din timpul zilei. N-am aflat nimic. Trec și peste incapacitatea vedetei Ionuț Cristache de a lega un dialog coerent cu invitații… Ceea ce m-a ținut lipit de emisiune a fost aerul de mahala care umpluse studioul televiziunii publice, scrie Petru Barbu in Libertatea.
Hodor: Mulți lucrători din spionajul lui Ceaușescu au încă funcții importante în România. Foarte multe persoane care au colaborat cu DIE au fost în continuare folosite și după 1990 și unii dintre ei încă sunt vectori. Au funcții importante sau sunt folosiți încă de Serviciu”, a menționat Mădălin Hodor. De asemenea, nu sunt încă publice, la 30 de ani de la căderea comunismului, nici dosarele din arhiva așa numitei unității anti-KGB, un departament al contraspionajului românesc care viza toate țările comuniste,. „Bucăți din arhiva unității anti-KGB sunt la Jandarmeria Română. Dar nu știu de ce mai este acolo. A fost o operațiune inteligentă făcută de cei care au preluat puterea după 1990 și de securiști, spuen Hodor pentru Newsweek.
Cristian Tudor Popescu: BOR răspunde prin purtătorul său de cuvânt cu un jet lung și noroios de vorbe de ocară, sudălmi, afuriseli, sictir, drăcuieli, pe scurt, bapeamătii. Textul meu, critic, conține întrebări, fapte, raționament. Fiecare cuvânt este sprijinit pe argumente. Producțiunea vorbitorului BOR mă face să mă gândesc la prestația purtătoarei de cuvânt a fostei primar, creatura de la televizor care se ocupa cu bălăcărirea adversarilor acesteia, crie CTP pe Republica.
Economia Bulgariei nu va rezista unei a doua închideri. Economia Bulgariei nu va rezista unei a doua închideri în același an, avertizează Camera de Comerț a Bulgariei (CCB). Aceasta insistă asupra introducerii unei perioade repetitive de două săptămâni, la sfârșitul căreia ar trebui făcută o reevaluare a măsurilor de atenuare a pandemiei, pentru fi clară eficacitatea și impactul acesteia. CCB avertizează că întreprinderile și lucrătorii vor fi puși într-o situație foarte dificilă în cazul unei a doua închideri, inclusiv din cauza expirării moratoriului la plata împrumuturilor bancare pentru multe companii, precum și a imposibilității ca șomerii să folosească din nou o despăgubire adecvată de la Institutul Național de Asigurări, scrie Rador care citează Duma.bg.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul