Criteriul National

Subiectele zilei: ”Vela a urlat la Vasilescu: Ne vede toată Europa! Stau cu mortul în casă de o săptămână”; Averea uriașă a lui Mitică Dragomir: 3 pensii de la stat în valoarea de 206.400 de lei – Subiectele zilei

Subiectele zilei: ”Vela a urlat la Vasilescu: Ne vede toată Europa! Stau cu mortul în casă de o săptămână”; Averea uriașă a lui Mitică Dragomir: 3 pensii de la stat în valoarea de 206.400 de lei – Subiectele zilei
septembrie 03
02:08 2020
”Vela a urlat la Vasilescu: Ne vede toată Europa! Stau cu mortul în casă de o săptămână”, explică ofițeri din Poliție ce a stat la baza întâlnirii urgente cu interlopii. Demisia lui Liviu Vasilescu îi lasă neatinși pe ministrul Vela și pe secretarul de stat Despescu. Conform mărturiilor din MAI, ei au știut tot și au încercat, în ultimele două săptămâni, să construiască o poveste. ”Cum nu le-a ieșit, a picat doar Vasilescu”, spun ofițeri din IGPR. Ei au povestit că Vasilescu a decis să meargă personal la întrevederea cu Duduienii după ce a purtat o discuție aprinsă cu Marcel Vela, potrivit Libertatea.
Procesul Charlie Hebdo: Cine răspunde la întrebările victimelor? Charlie Hebdo publică în continuare, dar adresa este secretă și redacția beneficiază permanent de protecția poliției. Revista primește în continuare regulat amenințări cu moartea. Redactorul-șef Gérard Biard se plânge în dialog cu DW că Internetul ar fi pus și mai tare sub presiune libertatea presei. „De îndată ce postezi un comentariu critic pe rețelele sociale, oamenii se simt lezați”, a remarcat el. „Ne insultă și ne amenință. Dar satira și caricaturile nu ar trebui să deranjeze. Ar trebui să stimuleze gândirea liberă. Această cultură a satirei se pierde tot mai mult.” Din cei 30 de membri ai redacției Charlie Hebdo, cam jumătate sunt nou-veniți. Unii jurnaliști și desenatori au părăsit revista după atentate – de exemplu Zineb El Rhazoui, scrie Deutsche Welle.
Cine e ultimul transfer PNL de la PSD: Ode închinate lui Dragnea, ironii despre Orban şi soţ liberal. Roxana Paţurcă, exclusă din PSD pentru că a trădat la moţiunea de cenzură, a trecut la PNL chiar a doua zi. În urmă cu trei ani, Paţurcă îi închina ode lui Liviu Dragnea, pe care îl numea „Şef” cu majusculă. Soţul Roxanei Paţurcă e primar PNL în Călăraşi. Împreună formează o familie liberală întemeiată pe traseism politic şi oportunism. Roxana Paţurcă încă n-a apucat să şteargă de pe Facebook poza cu chermeza de la ziua premierului Ludovic Orban, noul său „Şef”, care apărea fumând şi cu berea în faţă în Palatul Victoria, scrie Adevărul.
Averea uriașă a triplului pensionar special Mitică Dragomir, ex-pușcăriaș, azi, candidat PSD. Deși are o avere impresionantă, fostul pușcăriaș Dumitru Dragomir încasează de la stat trei pensii în valoarea de 206.400 de lei. Dragomir nu se deranjează să precizeze de unde provin cele trei pensii. În afară de pensie, Dumitru Dragomir, poreclit “Corleone“, precizează că, în mai 2020, a vândut către o societate comercială neprecizată o vilă, pentru care a încasat 3,9 milioane de euro. La altă rubrică din declarația de avere apare o altă vânzare, tot o vilă, din Voluntari, pentru care a obținut 110.000 de euro, potrivit Newsweek.ro.
Orbán închide Ungaria pentru toată lumea… cu excepția aliaților săi din Grupul de la Vişegrad. În timp ce străinilor nerezidenți nu li se mai permite accesul în țară începând cu 1 septembrie, pentru a conține al doilea val de coronavirus, guvernul îi lasă totuşi să intre în Ungaria pe unii cehi, slovaci și polonezi care prezintă un test Covid negativ, nu mai vechi de cinci zile. Totuşi, este vorba despre un „tratament de favoare de neînțeles, având în vedere creșterea considerabilă a cazurilor în regiune”, scrie Courriere International.
Un vaccin cu administrare nazală s-a dovedit eficient contra COVID-19 la testarea pe șoareci. De ce ar fi mai bun decât serul injectabil. Vaccinul a fost creat prin introducerea proteinelor spike de pe membrana coronavirusului – acesta este mecanismul biochimic care îi permite să ne infecteze celulele – într-un adenovirus, tipul de patogen responsabil pentru răceală. Acest virus a fost modificat pentru a îi reduce capacitatea de infectare, devenind aproape complet inofensiv, scrie Libertatea.
Redactorul-şef al emisiunii ungare de televiziune 168 de ore a fost demis din cauza unei fotografii care îi înfăţişează pe Viktor Orbán şi familia sa. Conform informaţiei publicate de Media1, miercuri a fost demis redactorul-şef Péter Rózsa, care a permis apariţia în publicaţie a unei fotografii înfăţişându-l pe Viktor Orbán cu familia sa şi cu un copil minor. Potrivit motivării, „ copiii trebuie să fie protejaţi indiferent de rolul pe care îl joacă părinţii lor în viaţa publică şi nu trebuie folosiţi în mesaje cu conţinut politic, transformându-i în ţinte ale urii.”, potrivit site-ul maghiar 24.hu.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul