Criteriul National

Succesul ne conduce starea de bine?

Succesul ne conduce starea de bine?
august 30
09:25 2017

Un lucru atat de „vanat” de catre noi toti, succesul s-a dovedit in unele situatii un obiectiv greu de indeplinist, mai ales daca nu beneficiem de toate resursele necesare. Pornind de la alegerile relativ simple, succes se datoreaza in primul rand modului in care gestionam situatiile, cum analizam anumite oportunitati si cat de bine ne-am fixat obiectivele. Investitia in propria persoana incepe o data cu grija pe care o acordam unui porgram bine definit, in care sa evoluam in mod constant, precum si in modul de gandire al fiecaruia.

Veniturile ne influenteaza in mare parte, atat in relatiile cu ceilalti, cat si in felul nostru de a fi. Stilul de viata din ce in ce mai ridicat al oamenilor determina alegerea unor lucruri mult mai atent, in detaliu, astfel incat beneficiile sa fie maxime. Piata de munca ofera un nivel de trai stabil si competent, insa depinde de domeniul pe care il alegem. Un job on domeniul videochatului este alegerea persoanelor tinere, majoritatea de sex feminin, tocmai datorita faptului ca succesul este garantat si direct relationat cu modul in care ne comportam.

Nivelul de trai si siguranta zilei de maine, posibilitatea realizarii unor planuri pe termen mediu si lung sunt aspecte care contribuie la fericirea oamenilor, imediat dupa ce acestia si-au indeplinit telurile propuse. Scopurile si idealurile sunt cele care ne ghideaza pe parcursul intregii vieti, asa ca fiecare dintre noi isi stabileste un obiectiv principal, cum ar fi construirea unei cariere sau gasirea job-ului care sa ofere satisfactia necesara.

Starea de bine este generata in mare parte de succes, realizari si indepliniri pe care oamenii reusesc sa le atinga. Echilibrul intre aspectul relational, financiar si fizic sunt stari care influenteaza moul de a gandi si a actiona. Un loc de munca intr-un domeniu bine platit sau chiar posibilitatea de a avea propriul venit dintr-o afacere cresc stima de sine si increderea cu care ne adresam celorlalti.

Avantajele oferte de catre succes sunt numeroase, in momentul in care atingem un anumit prag al satisfactiei, se schimba modul de a aprecia anumite lucruri, pana si cele mai nesemnificative devin importante, mai ales ca timpul nu mai este atat de presant si ne putem bucura de fiecare realizare, indiferent de cat de mica este aceasta. Lucrul esential intr-o buna dezvoltare si cunoasterea succesului este determinat in mare parte de perseverenta si dedicare pentru obiectivele stabilite si indeplinirea acestora.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo