Criteriul National

Sucveranul pontif se declară solidar cauzei „fraților migranți musulmani”

Sucveranul pontif se declară solidar cauzei „fraților migranți musulmani”
februarie 08
14:23 2017

„Să ne rugăm pentru toți migranții exploatați și umiliți! Să ne rugăm într-un mod special pentru frații noștri Rohingya, care sunt vânaţi şi torturaţi! Nu sunt creștini, sunt frații și surorile noastre”. 

pope

 De asemenea, papa Francis a emis o critică usturătoare față de atrocitățile făcute împotriva minorității Rohingya din Myanmar.Rohingya este un grup etnic musulman, care se află în nordul statului Rakhine din Burma, la granița cu Bangladesh, și nu este recunoscută ca o minoritate din Burma (Myanmar).

Astăzi, în cursul zilei de miercuri 8 februarie a declarat că au fost torturați și uciși, pur și simplu pentru că au vrut să trăiască în cultura și credința musulmană. Remarcile Papei făcute unei audiențe numeroase au urmat raportului efectuat încă de săptămâna trecută de către Organizația Națiunilor Unite, care a declarat că forțele de securitate din nordul țării au efectuat asasinate în masă, violuri în grup și au ars sate.

„Ei au suferit de ani de zile, ei au fost torturați, uciși pur și simplu pentru că au vrut să trăiască cultura și credința lor musulmană”, a spus Papa. „Ei au fost aruncați afară din Myanmar, s-a mutat dintr-un loc în altul pentru că nimeni nu i-va vrut. Dar ei sunt oameni buni, oameni pașnici. Ei nu sunt creștini. Ei sunt oameni buni. Ei sunt frații și surorile noastre „, a completat Papa Francisc.Apoi a cerut celor prezenţi în aula Paul al VI-lea să se roage și a început să spună pe Tatăl Nostru cu voce tare.

După ce raportul a fost emis din ziua de vineri, prin vocea comisarului ONU pentru Drepturile Omului- Zeid Ra’ad al-Hussein a declarat liderul din Myanmar, Aung San Suu Kyi  care a promis să investigheze acuzațiile. Myanmar este o țară în mai mare parte cu orientare religioasă budistă.

Inițial, autoritățile au negat aproape toate acuzațiile de încălcare a drepturilor omului împotriva musulmanilor din nord. Papa este de așteptat să viziteze țările vecine precum Bangladesh în cursul acestui an.

Martorii au citat în raportul ONU și au depus mărturie pentru „uciderea sugarilor, a copiiilor mici, a adolescenților, a femeilor și bătrânilor; au deschis focul la oamenii care fugeau, au ars sate întregi și au făcut nenumărate acte de violențe , au promovat distrugerea intenționată a produselor alimentare și a surselor de hrană „.

Aproximativ un milion al acestei comunități de Rohingya se confruntă cu discriminarea oficială și socială în statul Myanmar (de asemenea, cunoscut sub numele de Burma) în care budismul e religia oficială . Cei mai mulți nu au cetățenie și sunt considerați ca fiind imigranți ilegali provenind din Bangladesh, chiar și atunci când familiile lor au trăit în țară timp de mai multe generații. Violențele care au debutat încă din anul 2012 i-au forțat pe mulți să fugă din casele lor, și mai mult de 100.000 încă mai trăiesc în taberele de refugiați, în condiții dintre cele mai mizere.

Reamintesc faptul că guvernul din Birmania restricționează sever accesul liberei circulații în și dinspre statul în care persecuția e îndreptată cître minoritatea Rohingya . De aceea, rezultă că este dificil să se verifice orice rapoarte care ies din regiune.

Numai că ONU a realizat un raport în care minorității Rohingya i-a fost refuzate accesul la învățământul universitar și, începând cu 2013, datorită unei politici dușmănoase, familiilor li s-a impus o politică de restricționare a perpetuării a cel puțin doi copii, supranumind comunitatea ca fiind „cea mai oprimată de pe Pământ”.

Sursa foto bdnews24.com

Sinteză realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo