Criteriul National

Sunt bocancii de protectie importanti in ansamblul echipamentului de lucru?

Sunt bocancii de protectie importanti in ansamblul echipamentului de lucru?
aprilie 05
08:54 2017

Protectia la locul de munca este un aspect foarte important, astfel ca, atat angajatorul cat si angajatul trebuie sa tina cont de acest lucru. Studiile au aratat ca peste 90% dintre accidentele de munca au loc din cauza nepurtarii sau purtarii necorespunzatoare a echipamentului de protectie. Pentru a evita orice tip de accident, este esential ca acest aspect sa primeasca o atentie deosebita din partea celor implicati in procesul de munca.

Exista mai multe tipuri de articole de protectie, in functie de industria in care activeaza fiecare companie in parte, insa, intre cele mai importante amintim bocanci de protectie si casca. Acestea sunt esentiale mai ales pentru cei care lucreaza pe santier, in constructii. Este esential ca echipamentul sa fie individual si conceput in functie de dimensiunile fiecarui muncitor in parte. Elementele nu trebuie imprumutate de la unul la altul, astfel ca fiecare va veni cu propria tinuta, care sa il protejeze in caz de incidente.

Alcatuirea unui echipament de protectie

Pentru corp – la acest capitol, vizibilitatea este un aspect extrem de important pentru ca cele mai multe incidente se petrec din cauza faptului ca muncitorii nu pot fi reperati, tocmai pentru ca poarta haine care nu ii fac remarcati intr-o arie extinsa. In ceea ce priveste corpul, cand vorbim despre protectie, vorbim despre conditiile meteo nefavorabile, dar si despre termenii de avertizare, care, de cele mai multe ori, pot sa salveze viata celui care le poarta. Mainile trebuie si ele ferite, mai ales in cazul in care muncitorul intra in contact cu elemente sau substante care pot sa il afecteze. Manusile sunt imperios necesare in aceste cazuri.

Pentru cap – asa cum spuneam si mai devreme, pe santier, casca este un element destul de important, pe care fiecare muncitor trebuie sa il poarte. Chiar daca este un dispozitiv destul de incomod, in cele mai multe cazuri, el poate sa salveze viata celui care il poarta si, tocmai de aceea, este indispensabil pe santier.

Pentru picioare – sunt concepute incaltari speciale, prevazute cu bombeu metalic, care minimizeaza impactul produs de caderea unui obiect greu sau de mari dimensiuni. Pentru a afla care sunt preturile la bocancii de protectie cu bombeu metalic, este de ajuns sa faceti o scurta analiza a mediului online si a magazinelor care pun la dispozitie asemenea piese de incaltaminte. Avantajul acestor elemente este acela ca nu sunt deloc incomode si pot fi confundate foarte usor cu o pereche normala de bocanci.

Pentru ochi – ochelarii sunt indispensabili in cazuri ca acestea, mai ales pe santier, unde riscul ca un element strain sa iti intre in ochi este foarte mare. Pentru un muncitor, pierderea vederii reprezinta si finalul carierei lui in acel domeniu. Pe langa acest aspect, ochelarii ofera si o vizibilitate mult mai buna.

Pentru caile respiratorii – se aplica in cazul persoanelor care opereaza cu substante periculoase, ce pot fi inhalate cu usurinta. In cazul acestora, putem include prafurile sau substantele toxice. Pe langa masca menita sa il protejeze, angajatul care opereaza cu aceste substante este obligat sa isi faca anual controale medicale de specialitate.

Asadar, echipamentul de protectie este foarte important atunci cand vine vorba de siguranta muncii. Este mult mai simplu sa previi decat sa combati, astfel ca pentru a evita situatii neplacute si accidente la locul de munca, este bine ca, atat angajatorul, cat si angajatul sa acorde o atentie deosebita acestui aspect extrem de important.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo