Criteriul National

Sunt bocancii de protectie importanti in ansamblul echipamentului de lucru?

Sunt bocancii de protectie importanti in ansamblul echipamentului de lucru?
aprilie 05
08:54 2017

Protectia la locul de munca este un aspect foarte important, astfel ca, atat angajatorul cat si angajatul trebuie sa tina cont de acest lucru. Studiile au aratat ca peste 90% dintre accidentele de munca au loc din cauza nepurtarii sau purtarii necorespunzatoare a echipamentului de protectie. Pentru a evita orice tip de accident, este esential ca acest aspect sa primeasca o atentie deosebita din partea celor implicati in procesul de munca.

Exista mai multe tipuri de articole de protectie, in functie de industria in care activeaza fiecare companie in parte, insa, intre cele mai importante amintim bocanci de protectie si casca. Acestea sunt esentiale mai ales pentru cei care lucreaza pe santier, in constructii. Este esential ca echipamentul sa fie individual si conceput in functie de dimensiunile fiecarui muncitor in parte. Elementele nu trebuie imprumutate de la unul la altul, astfel ca fiecare va veni cu propria tinuta, care sa il protejeze in caz de incidente.

Alcatuirea unui echipament de protectie

Pentru corp – la acest capitol, vizibilitatea este un aspect extrem de important pentru ca cele mai multe incidente se petrec din cauza faptului ca muncitorii nu pot fi reperati, tocmai pentru ca poarta haine care nu ii fac remarcati intr-o arie extinsa. In ceea ce priveste corpul, cand vorbim despre protectie, vorbim despre conditiile meteo nefavorabile, dar si despre termenii de avertizare, care, de cele mai multe ori, pot sa salveze viata celui care le poarta. Mainile trebuie si ele ferite, mai ales in cazul in care muncitorul intra in contact cu elemente sau substante care pot sa il afecteze. Manusile sunt imperios necesare in aceste cazuri.

Pentru cap – asa cum spuneam si mai devreme, pe santier, casca este un element destul de important, pe care fiecare muncitor trebuie sa il poarte. Chiar daca este un dispozitiv destul de incomod, in cele mai multe cazuri, el poate sa salveze viata celui care il poarta si, tocmai de aceea, este indispensabil pe santier.

Pentru picioare – sunt concepute incaltari speciale, prevazute cu bombeu metalic, care minimizeaza impactul produs de caderea unui obiect greu sau de mari dimensiuni. Pentru a afla care sunt preturile la bocancii de protectie cu bombeu metalic, este de ajuns sa faceti o scurta analiza a mediului online si a magazinelor care pun la dispozitie asemenea piese de incaltaminte. Avantajul acestor elemente este acela ca nu sunt deloc incomode si pot fi confundate foarte usor cu o pereche normala de bocanci.

Pentru ochi – ochelarii sunt indispensabili in cazuri ca acestea, mai ales pe santier, unde riscul ca un element strain sa iti intre in ochi este foarte mare. Pentru un muncitor, pierderea vederii reprezinta si finalul carierei lui in acel domeniu. Pe langa acest aspect, ochelarii ofera si o vizibilitate mult mai buna.

Pentru caile respiratorii – se aplica in cazul persoanelor care opereaza cu substante periculoase, ce pot fi inhalate cu usurinta. In cazul acestora, putem include prafurile sau substantele toxice. Pe langa masca menita sa il protejeze, angajatul care opereaza cu aceste substante este obligat sa isi faca anual controale medicale de specialitate.

Asadar, echipamentul de protectie este foarte important atunci cand vine vorba de siguranta muncii. Este mult mai simplu sa previi decat sa combati, astfel ca pentru a evita situatii neplacute si accidente la locul de munca, este bine ca, atat angajatorul, cat si angajatul sa acorde o atentie deosebita acestui aspect extrem de important.

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro