Criteriul National

Sunt bocancii de protectie importanti in ansamblul echipamentului de lucru?

Sunt bocancii de protectie importanti in ansamblul echipamentului de lucru?
aprilie 05
08:54 2017

Protectia la locul de munca este un aspect foarte important, astfel ca, atat angajatorul cat si angajatul trebuie sa tina cont de acest lucru. Studiile au aratat ca peste 90% dintre accidentele de munca au loc din cauza nepurtarii sau purtarii necorespunzatoare a echipamentului de protectie. Pentru a evita orice tip de accident, este esential ca acest aspect sa primeasca o atentie deosebita din partea celor implicati in procesul de munca.

Exista mai multe tipuri de articole de protectie, in functie de industria in care activeaza fiecare companie in parte, insa, intre cele mai importante amintim bocanci de protectie si casca. Acestea sunt esentiale mai ales pentru cei care lucreaza pe santier, in constructii. Este esential ca echipamentul sa fie individual si conceput in functie de dimensiunile fiecarui muncitor in parte. Elementele nu trebuie imprumutate de la unul la altul, astfel ca fiecare va veni cu propria tinuta, care sa il protejeze in caz de incidente.

Alcatuirea unui echipament de protectie

Pentru corp – la acest capitol, vizibilitatea este un aspect extrem de important pentru ca cele mai multe incidente se petrec din cauza faptului ca muncitorii nu pot fi reperati, tocmai pentru ca poarta haine care nu ii fac remarcati intr-o arie extinsa. In ceea ce priveste corpul, cand vorbim despre protectie, vorbim despre conditiile meteo nefavorabile, dar si despre termenii de avertizare, care, de cele mai multe ori, pot sa salveze viata celui care le poarta. Mainile trebuie si ele ferite, mai ales in cazul in care muncitorul intra in contact cu elemente sau substante care pot sa il afecteze. Manusile sunt imperios necesare in aceste cazuri.

Pentru cap – asa cum spuneam si mai devreme, pe santier, casca este un element destul de important, pe care fiecare muncitor trebuie sa il poarte. Chiar daca este un dispozitiv destul de incomod, in cele mai multe cazuri, el poate sa salveze viata celui care il poarta si, tocmai de aceea, este indispensabil pe santier.

Pentru picioare – sunt concepute incaltari speciale, prevazute cu bombeu metalic, care minimizeaza impactul produs de caderea unui obiect greu sau de mari dimensiuni. Pentru a afla care sunt preturile la bocancii de protectie cu bombeu metalic, este de ajuns sa faceti o scurta analiza a mediului online si a magazinelor care pun la dispozitie asemenea piese de incaltaminte. Avantajul acestor elemente este acela ca nu sunt deloc incomode si pot fi confundate foarte usor cu o pereche normala de bocanci.

Pentru ochi – ochelarii sunt indispensabili in cazuri ca acestea, mai ales pe santier, unde riscul ca un element strain sa iti intre in ochi este foarte mare. Pentru un muncitor, pierderea vederii reprezinta si finalul carierei lui in acel domeniu. Pe langa acest aspect, ochelarii ofera si o vizibilitate mult mai buna.

Pentru caile respiratorii – se aplica in cazul persoanelor care opereaza cu substante periculoase, ce pot fi inhalate cu usurinta. In cazul acestora, putem include prafurile sau substantele toxice. Pe langa masca menita sa il protejeze, angajatul care opereaza cu aceste substante este obligat sa isi faca anual controale medicale de specialitate.

Asadar, echipamentul de protectie este foarte important atunci cand vine vorba de siguranta muncii. Este mult mai simplu sa previi decat sa combati, astfel ca pentru a evita situatii neplacute si accidente la locul de munca, este bine ca, atat angajatorul, cat si angajatul sa acorde o atentie deosebita acestui aspect extrem de important.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo