Criteriul National

Sunt sigure portofelele pentru Bitcoin?

decembrie 15
19:22 2017

Totul depinde de modul in care te ocupi de ele. Cheile private care sunt stocate in portofelul tau sunt singurul mod in care poti accesa datele de tranzactie stocate la o adresa bitcoin. Daca le pierzi, iti pierzi si monedele bitcoin. Prin urmare, sunt sigure prin faptul ca nimeni altcineva nu le poate accesa, daca nu le pierzi.

Sunt anonime portofelele pentru bitcoin?

Pe de o parte, monedele bitcoin sunt complet anonime. Pe de alta parte, sunt complet transparente si usor de urmarit. Datorita acestui lucru, moneda bitcoin este de obicei citata ca fiind pseudonima.

Acest fapt a avut drept rezultat aparitia unor companii ce au scopul de a urmari tranzactiile suspecte. Pentru a contracara acest lucru, au fost dezvoltate diferite idei in comunitatea bitcoin pentru a duce anonimatul si mai departe, precum adresele stealth si amestecarea monedelor.

Versiunea alpha a Dark Wallet este  un portofel de Bitcoin care a aparut in mai 2014. Creat de catre Amir Taaki si Cody Wilson, Dark Wallet a fost creat pentru a oferi noi unelte pentru intimitatea financiara, printre care se numara amestecarea monedelor si adrese stealth pentru portofele.

Portofelele si serviciile precum Dark Wallet inseamna, in cele din urma, ca folosirea monedelor Bitcoin poate fi cat de anonima iti doresti.

portofel online bitcoin

Cum imi pot securiza portofelul?

Sunt cateva metode pentru a iti face portofelul cu monede Bitcoin mai sigur.

Incriptia: Un mod de a iti proteja portofelul de ochii curiosilor este sa ii faci o incriptie cu o parola puternica. Acest lucru face ca accesarea portofelului tau sa fie un proces dificil, dar nu imposibil. Daca computerul tau este compromis de malware, hackerii iti pot afla in cele din urma parola.

Fa un back up: Daca ai cheile tale private stocate intr-un wallet, dar iti pierzi acel portofel sau devine corupt, o sa iti pierzi cheile. Crearea unui back up pentru portofelul tau iti va copia cheile private, dar este important sa faci acest lucru pentru intregul tau portofel. Unele adrese sunt folosite pentru a stoca restul de la tranzactii si s-ar putea sa nu iti apara in mod implicit.

Foloseste multisig: Numarul de servicii care suporta tranzactiile cu mai multe semnaturi este in crestere. Adresele cu mai multe semnaturi permit mai multor utilizatori sa blocheze partial o adresa cu o cheie publica. Atunci cand cineva vrea sa cheltuia o parte din monedele bitcoin, are nevoie de o parte din acesti oameni sa le semneze tranzactia in plus fata de ei insisi. Numarul necesar de semnaturi este specificat la inceput, atunci cand oamenii creaza aceasta adresa (aici gasiti cateva informatii despre multisig)

Din moment ce mai multe semnaturi sunt necesare inainte ca monedele sa poate fi cheltuite, semnaturile in plus pot veni, de exemplu, de la un partener de afaceri, de la un partener de viata sau chiar de la un dispozitiv secundar pe care il detii.

Trece-l in mediul offline

Daca nu ai incredere sa iti stochezi cheile bitcoin in mediul digital, de frica ca acestea ar putea fi furate de catre hackeri, atunci mai exista o alta optiune: “cold storage” (“stocare la rece”). Portofelele pentru cold storage iti pastreaza cheile private pentru bitcoin in mediul offline, pentru ca acestea sa nu poata fi furate de nimeni de pe internet.

Este o idee foarte buna sa folosesti cold storage pentru cea mai mare parte a averii tale bitcoin si sa transferi doar o cantitate mica la adrese bitcoin intr-un portofel “hot” cu conexiune la internet, pentru a putea cheltui. In acest mod, chiar daca iti pierzi telefonul mobil sau daca iti pierzi cheile salvate pe computerul personal, numai o parte mica a averii tale bitcoin este supusa riscurilor. Multe portofele pentru bitcoin iti ofera optiunea de cold storage. Sau poti pur si simplu sa folosesti portofele de hartie pentru stocarea in mediul offline.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Anca Maria

Anca Maria

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro