Criteriul National

Sunt sigure portofelele pentru Bitcoin?

decembrie 15
19:22 2017

Totul depinde de modul in care te ocupi de ele. Cheile private care sunt stocate in portofelul tau sunt singurul mod in care poti accesa datele de tranzactie stocate la o adresa bitcoin. Daca le pierzi, iti pierzi si monedele bitcoin. Prin urmare, sunt sigure prin faptul ca nimeni altcineva nu le poate accesa, daca nu le pierzi.

Sunt anonime portofelele pentru bitcoin?

Pe de o parte, monedele bitcoin sunt complet anonime. Pe de alta parte, sunt complet transparente si usor de urmarit. Datorita acestui lucru, moneda bitcoin este de obicei citata ca fiind pseudonima.

Acest fapt a avut drept rezultat aparitia unor companii ce au scopul de a urmari tranzactiile suspecte. Pentru a contracara acest lucru, au fost dezvoltate diferite idei in comunitatea bitcoin pentru a duce anonimatul si mai departe, precum adresele stealth si amestecarea monedelor.

Versiunea alpha a Dark Wallet este  un portofel de Bitcoin care a aparut in mai 2014. Creat de catre Amir Taaki si Cody Wilson, Dark Wallet a fost creat pentru a oferi noi unelte pentru intimitatea financiara, printre care se numara amestecarea monedelor si adrese stealth pentru portofele.

Portofelele si serviciile precum Dark Wallet inseamna, in cele din urma, ca folosirea monedelor Bitcoin poate fi cat de anonima iti doresti.

portofel online bitcoin

Cum imi pot securiza portofelul?

Sunt cateva metode pentru a iti face portofelul cu monede Bitcoin mai sigur.

Incriptia: Un mod de a iti proteja portofelul de ochii curiosilor este sa ii faci o incriptie cu o parola puternica. Acest lucru face ca accesarea portofelului tau sa fie un proces dificil, dar nu imposibil. Daca computerul tau este compromis de malware, hackerii iti pot afla in cele din urma parola.

Fa un back up: Daca ai cheile tale private stocate intr-un wallet, dar iti pierzi acel portofel sau devine corupt, o sa iti pierzi cheile. Crearea unui back up pentru portofelul tau iti va copia cheile private, dar este important sa faci acest lucru pentru intregul tau portofel. Unele adrese sunt folosite pentru a stoca restul de la tranzactii si s-ar putea sa nu iti apara in mod implicit.

Foloseste multisig: Numarul de servicii care suporta tranzactiile cu mai multe semnaturi este in crestere. Adresele cu mai multe semnaturi permit mai multor utilizatori sa blocheze partial o adresa cu o cheie publica. Atunci cand cineva vrea sa cheltuia o parte din monedele bitcoin, are nevoie de o parte din acesti oameni sa le semneze tranzactia in plus fata de ei insisi. Numarul necesar de semnaturi este specificat la inceput, atunci cand oamenii creaza aceasta adresa (aici gasiti cateva informatii despre multisig)

Din moment ce mai multe semnaturi sunt necesare inainte ca monedele sa poate fi cheltuite, semnaturile in plus pot veni, de exemplu, de la un partener de afaceri, de la un partener de viata sau chiar de la un dispozitiv secundar pe care il detii.

Trece-l in mediul offline

Daca nu ai incredere sa iti stochezi cheile bitcoin in mediul digital, de frica ca acestea ar putea fi furate de catre hackeri, atunci mai exista o alta optiune: “cold storage” (“stocare la rece”). Portofelele pentru cold storage iti pastreaza cheile private pentru bitcoin in mediul offline, pentru ca acestea sa nu poata fi furate de nimeni de pe internet.

Este o idee foarte buna sa folosesti cold storage pentru cea mai mare parte a averii tale bitcoin si sa transferi doar o cantitate mica la adrese bitcoin intr-un portofel “hot” cu conexiune la internet, pentru a putea cheltui. In acest mod, chiar daca iti pierzi telefonul mobil sau daca iti pierzi cheile salvate pe computerul personal, numai o parte mica a averii tale bitcoin este supusa riscurilor. Multe portofele pentru bitcoin iti ofera optiunea de cold storage. Sau poti pur si simplu sa folosesti portofele de hartie pentru stocarea in mediul offline.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Anca Maria

Anca Maria

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu