Criteriul National

Sunteti in cautarea unei locuinte? Iata care sunt cele 5 aspecte la care sa va uitati!

Sunteti in cautarea unei locuinte? Iata care sunt cele 5 aspecte la care sa va uitati!
mai 10
17:48 2018

Cautarea unei noi locuinte in care sa va mutati alaturi de familie nu este niciodata usoara, intrucat este necesar sa aveti in vedere nevoile de acum si din viitor ale tuturor membrilor. Piata imobiliara din Romania este, insa, in crestere, iar optiunile sunt nenumarate. Fie ca alegeti sa cumparati un apartament cu ajutorul programului Prima Casa ori aveti suma necesara in cash, bugetul va permite sa alegeti apartamente mai vechi in centrul orasului sau locuinte recent construite la periferie.hornbach casa

Oricare ar fi alegerea dumneavoastra, sunt cateva conditii la care nu trebuie sa renuntati atunci cand alegeti unde veti locui pentru urmatorii zeci de ani. Nu este loc de compromisuri in momentul in care faceti alegeri pe termen lung, iar bugetul si preferintele dumneavoastra vor confirma acest lucru atunci cand va veti regasi in fata luarii unei astfel de decizii. In situatia in care optati pentru un apartament nou, la gri, alb sau la cheie, aveti ocazia de a selecta personal finisajele, de a decide asupra amenajarii interioare si chiar asupra mobilierului si dotarilor din intreaga locuinta. In oricare dintre aceste situatii, aveti in vedere cateva aspecte esentiale.

Aflati totul despre cele 5 elemente importante ce trebuie luate in considerare atunci cand cumparati o locuinta:

1. Atunci cand va orientati catre apartamente mai vechi, asigurati-va ca acestea sunt izolate termic. Cu toate ca au fost demarate o serie de proiecte in acest sens, multi proprietari au refuzat la acel moment sa beneficieze de aceasta ocazie. Acest aspect conteaza cu atat mai mult cu cat apartamentul este situat la etaje inalte sau, din contra, la parter. Izolarea termica pastreaza atat racoarea pe timpul verii, cat si caldura la interior, iarna, reducand semnificativ costurile de intretinere.

hornbach parchet  2. In casa, aveti grija ca finisajele sa fie corect si curat realizate, daca nu vreti sa va confruntati cu probleme in scurt timp. Daca aveti ocazia sa le alegeti personal, orientate-va catre cele mai practice si rentabile optiuni. Puteti alege, de exemplu, parchet laminat pentru camere, gresie si faianta in culori neutre pentru bucatarie, si culori reci pentru peretii baii, ca sa va puteti relaxa in liniste. Optati pentru corpuri de iluminat eficiente si adaptate spatiilor in care sunt montate si instalati, totodata, suficiente prize in fiecare incapere, ca sa evitati folosirea prelungitoarelor.

3. Obiectele sanitare se numara printre cele mai costisitoare elemente dintr-o casa. Din acest motiv, trebuie sa verificati calitatea si starea lor de functionare atunci cand cumparati sau le montati personal in noua casa. Profitati de aceasta ocazie ca sa inlocuiti ceea ce nu va place sau sa negociati pretul locuintei, daca obiectele sanitare sunt invechite, uzate excesiv si inestetice.

4. Intrucat va poate da peste cap bugetul, asigurati-va ca ferestrele intregii case sunt noi si functionale. O singura fereastra ce trebuie schimbata inseamna un dezastru in intreaga casa, motiv pentru care la chornbach fereastraumpararea unui apartament, verificati daca exista defectiuni sau lipsuri la ferestre, daca acestea sunt de calitate sau implica noi renovari. Izolarea termica a blocului poate deveni inutila daca ferestrele apartamentului sunt vechi si nefunctionale, motiv pentru care trebuie sa stabiliti, alaturi de vanzator, daca acest aspect implica noi cheltuieli.

5. Existenta unei boxe sau a unui beci al blocului, ca spatiu adiacent, este importanta, deoarece va poate oferi un loc suplimentar de depozitare. Verificati daca acesta este la comun cu altele sau construit separat de ale vecinilor, pentru a aprecia siguranta lucrurilor pe care urmeaza sa le pastrati aici. Desigur, in aceasta privinta se pot face compromisuri, insa acest spatiu reprezinta un avantaj considerabil pe care trebuie sa il aveti in vedere.

Iata, asadar, tot ce trebuie sa stiti despre aspectele la care nu trebuie sa renuntati atunci cand sunteti in cautarea unei noi case. Daca unele elemente pot fi schimbate de dumneavoastra imediat sau in timp, fara a afecta semnificativ bugetul, altele nu pot fi schimbate ori se vor dovedi a fi investitii mult prea costisitoare pentru a va scuti de griji.

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Raluca Ionescu

Raluca Ionescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul