Criteriul National

Supermarketurile din Romania ar putea sa fie obligate printr-o lege sa doneze in scop caritabil alimentele nevandute!

mai 24
14:07 2015

 

Supermarketurile din Romania ar putea sa fie obligate printr-o lege sa doneze in scop caritabil alimentele nevandute!

alimente

Acest lucru se intampla in alte tari iar pe data de 21 mai in Franta o decizie favorabila in acest sens  a fost votată unanim de catre parlamentari.

Astfel, sub noua legislaţie, toate lanţurile de mari supermarketuri din Franta vor fi obligate să doneze catre  organizaţiile caritabile :azile de batrani, casele de copii, adaposturi pentru nevoiasi, cantinele sociale , institutiile de invatamant ce ofera o masa calda obligatoriu, familiile cu posibilitati materiale reduse, asociatie de proprietari etc   Produsele alimentare vizate sunt cele apropiate de termenul de garanţie, care vor fi oferite în scopuri caritabile, dar şi cele deja expirate, ce vor fi folosite pentru hrănirea animalelor.

Avand in vedere ca in Romania o buna parte din salariul se duce mai mult pe mancare ,iar milioane de oameni  si in special cei remunerati cu salarii mici, veniturile nu le ajung  nici macar pentru a acoperi nevoile de baza atunci ,parlamentari Romanii trebuie sa adopta o astfel de lege

Pana atunci Guvernul Romania ar putea sa gandeasca sa adopte aceasta lege chiar si in regim de urgenta!

De ce credeti ca până acum supermarketurile nu donează în scop caritabil alimentele nevândute?

Se poate intampla sa exista o serie de motive despre care nu le putem sti!Din aceste motive voi face referire doar la urmatorul aspect !

Statisticile spun ca zilnic sunt aruncate tone de alimente la gunoi  iar martori oculari confirma faptul ca pentru a fi sigur  ca oamenii nevoiasi nu le vor folosi ca hrana ,ei toarna clor peste ele dupa ce le arunca in tomberoane

De ce credeti ca procedeaza asa ?

Ei pleca de la premisa ca daca nu ar arunca astfel de substante chimice peste alimente sau nu le ar distruge  ei ar avea o vanzare cu aproximativ o tona mai putin  deoarece ei considera ca cei care ar avea acces la acea tona de alimente nu ar mai veni sa cumpere pentru o anumita perioada si in felul acest avea o vanzare cu mult mai mica si ca atare un profit relativ mai mic

Cum puteti vedea ei prefera sa vada milioane de oameni flamanzi si sute de altii cautand prin gunoaie si sa nu faca acte de caritate de frica ca sa  nu le scada profitul!

 

Sursa foto : alba24.ro

 

 

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo