Criteriul National

Superstitii legate de purtarea verighetelor

Superstitii legate de purtarea verighetelor
martie 10
10:59 2017

Toti le poarta, insa putini stiu care este cu adevarat povestea acestor bijuterii impresionante, care ni se alatura in lunga si frumoasa calatorie a casatoriei. Ati ghicit! Este vorba despre verigheta, simbolul suprem al iubirii si comuniunii dintre doi oameni care aleg sa paseasca impreuna pe drumul infloritor al vietii si sa se bucure unul de celalalt.

Istoria verighetelor

Povestea lor dateaza inca din secolul I, cand primele bijuterii de acest fel erau realizate din fier, pentru ca acestea sa fie rezistente si durabile. Metalele pretioase pentru realizarea verighetelor sunt descoperite ceva mai tarziu, abia in anul 860. Obiceiul a luat nastere din traditia conform careia, la cununie, mirele trebuia sa demonstreze faptul ca reuseste sa o sprijine financiar pe mireasa lui, iar cum altfel putea sa demonstreze acest lucru decat printr-o bijuterie realizata din materiale pretioase.

Regasim termenul marcat si in Biblie, sub numele de „inel prevazut cu sigiliu”. Biserica anglicana este cea care a stabilit purtarea acestui inel deosebit pe degetul inelar de la mana stanga. Obiceiul din zilele noastre il regaseste pe preot, care, impreuna cu nasii poarta verigheta pe mana dreapta a mirilor, dupa care fac trecerea catre mana stanga pentru a simboliza pasul facut de la logodna catre casatorie.

Un alt obicei vechi de mii de ani alatura ideea de casatorie si de purtare a verighetelor cu medicina traditionala. In cultura chineza traditionala se considera ca degetul inelar adaposteste vena iubirii, care duce direct la inima. Inelul marcat pe acel deget exprima astfel faptul ca dragostea este un sentiment unic, care nu poate fi destramat cu usurinta.

Cele mai noi modele cunosc forme si gravuri de tot felul. Daca inainte erau la moda variantele simple, in ultimul timp s-a mizat foarte mult pe personalizarea acestor bijuterii cu gravuri, dar si materiale din cele mai alese. Comanda din Magazinul de Verighete si iti poti alege aur alb, galben sau roz, imprimat cu o gravura specifica tie sau cuplului tau.

Superstitii cunoscute

Se spune ca daca verigheta este prea stransa, atunci inseamna ca relatia sau casatoria in sine intampina probleme. Cei doi nu se simt confortabil unul cu altul, au mari probleme de comunicare, exista gelozie si suspiciuni.

Nu este bine nici sa fie prea larga pentru ca asta indica infidelitate si spirit liber; o relatie in care nu exista intelegere, iar cei doi parteneri nu se mai inteleg si nu se mai sprijina unul pentru altul.

Se spune ca nu trebuie sa iti scoti niciodata verigheta de pe deget. Pierderea sau stricarea ei este semn rau pentru ca asta inseamna ca mariajul nu va rezista sau cel putin nu va fi unul de succes.

Verigheta se da jos doar in momentul in care divortezi. In cazul in care partenerul moare, verigheta se poarta in continuare, insa pe mana dreapta, pentru a indica faptul ca cealalta jumatate nu mai este printre noi.

Inelul de casatorie este asadar simbolul suprem al legaturii dintre doi oameni. Ea trebuie sa fie tratata cu respect si potrivit legilor morale.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo