Criteriul National

Superstitii legate de purtarea verighetelor

Superstitii legate de purtarea verighetelor
martie 10
10:59 2017

Toti le poarta, insa putini stiu care este cu adevarat povestea acestor bijuterii impresionante, care ni se alatura in lunga si frumoasa calatorie a casatoriei. Ati ghicit! Este vorba despre verigheta, simbolul suprem al iubirii si comuniunii dintre doi oameni care aleg sa paseasca impreuna pe drumul infloritor al vietii si sa se bucure unul de celalalt.

Istoria verighetelor

Povestea lor dateaza inca din secolul I, cand primele bijuterii de acest fel erau realizate din fier, pentru ca acestea sa fie rezistente si durabile. Metalele pretioase pentru realizarea verighetelor sunt descoperite ceva mai tarziu, abia in anul 860. Obiceiul a luat nastere din traditia conform careia, la cununie, mirele trebuia sa demonstreze faptul ca reuseste sa o sprijine financiar pe mireasa lui, iar cum altfel putea sa demonstreze acest lucru decat printr-o bijuterie realizata din materiale pretioase.

Regasim termenul marcat si in Biblie, sub numele de „inel prevazut cu sigiliu”. Biserica anglicana este cea care a stabilit purtarea acestui inel deosebit pe degetul inelar de la mana stanga. Obiceiul din zilele noastre il regaseste pe preot, care, impreuna cu nasii poarta verigheta pe mana dreapta a mirilor, dupa care fac trecerea catre mana stanga pentru a simboliza pasul facut de la logodna catre casatorie.

Un alt obicei vechi de mii de ani alatura ideea de casatorie si de purtare a verighetelor cu medicina traditionala. In cultura chineza traditionala se considera ca degetul inelar adaposteste vena iubirii, care duce direct la inima. Inelul marcat pe acel deget exprima astfel faptul ca dragostea este un sentiment unic, care nu poate fi destramat cu usurinta.

Cele mai noi modele cunosc forme si gravuri de tot felul. Daca inainte erau la moda variantele simple, in ultimul timp s-a mizat foarte mult pe personalizarea acestor bijuterii cu gravuri, dar si materiale din cele mai alese. Comanda din Magazinul de Verighete si iti poti alege aur alb, galben sau roz, imprimat cu o gravura specifica tie sau cuplului tau.

Superstitii cunoscute

Se spune ca daca verigheta este prea stransa, atunci inseamna ca relatia sau casatoria in sine intampina probleme. Cei doi nu se simt confortabil unul cu altul, au mari probleme de comunicare, exista gelozie si suspiciuni.

Nu este bine nici sa fie prea larga pentru ca asta indica infidelitate si spirit liber; o relatie in care nu exista intelegere, iar cei doi parteneri nu se mai inteleg si nu se mai sprijina unul pentru altul.

Se spune ca nu trebuie sa iti scoti niciodata verigheta de pe deget. Pierderea sau stricarea ei este semn rau pentru ca asta inseamna ca mariajul nu va rezista sau cel putin nu va fi unul de succes.

Verigheta se da jos doar in momentul in care divortezi. In cazul in care partenerul moare, verigheta se poarta in continuare, insa pe mana dreapta, pentru a indica faptul ca cealalta jumatate nu mai este printre noi.

Inelul de casatorie este asadar simbolul suprem al legaturii dintre doi oameni. Ea trebuie sa fie tratata cu respect si potrivit legilor morale.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei