Criteriul National

Superstitii legate de purtarea verighetelor

Superstitii legate de purtarea verighetelor
martie 10
10:59 2017

Toti le poarta, insa putini stiu care este cu adevarat povestea acestor bijuterii impresionante, care ni se alatura in lunga si frumoasa calatorie a casatoriei. Ati ghicit! Este vorba despre verigheta, simbolul suprem al iubirii si comuniunii dintre doi oameni care aleg sa paseasca impreuna pe drumul infloritor al vietii si sa se bucure unul de celalalt.

Istoria verighetelor

Povestea lor dateaza inca din secolul I, cand primele bijuterii de acest fel erau realizate din fier, pentru ca acestea sa fie rezistente si durabile. Metalele pretioase pentru realizarea verighetelor sunt descoperite ceva mai tarziu, abia in anul 860. Obiceiul a luat nastere din traditia conform careia, la cununie, mirele trebuia sa demonstreze faptul ca reuseste sa o sprijine financiar pe mireasa lui, iar cum altfel putea sa demonstreze acest lucru decat printr-o bijuterie realizata din materiale pretioase.

Regasim termenul marcat si in Biblie, sub numele de „inel prevazut cu sigiliu”. Biserica anglicana este cea care a stabilit purtarea acestui inel deosebit pe degetul inelar de la mana stanga. Obiceiul din zilele noastre il regaseste pe preot, care, impreuna cu nasii poarta verigheta pe mana dreapta a mirilor, dupa care fac trecerea catre mana stanga pentru a simboliza pasul facut de la logodna catre casatorie.

Un alt obicei vechi de mii de ani alatura ideea de casatorie si de purtare a verighetelor cu medicina traditionala. In cultura chineza traditionala se considera ca degetul inelar adaposteste vena iubirii, care duce direct la inima. Inelul marcat pe acel deget exprima astfel faptul ca dragostea este un sentiment unic, care nu poate fi destramat cu usurinta.

Cele mai noi modele cunosc forme si gravuri de tot felul. Daca inainte erau la moda variantele simple, in ultimul timp s-a mizat foarte mult pe personalizarea acestor bijuterii cu gravuri, dar si materiale din cele mai alese. Comanda din Magazinul de Verighete si iti poti alege aur alb, galben sau roz, imprimat cu o gravura specifica tie sau cuplului tau.

Superstitii cunoscute

Se spune ca daca verigheta este prea stransa, atunci inseamna ca relatia sau casatoria in sine intampina probleme. Cei doi nu se simt confortabil unul cu altul, au mari probleme de comunicare, exista gelozie si suspiciuni.

Nu este bine nici sa fie prea larga pentru ca asta indica infidelitate si spirit liber; o relatie in care nu exista intelegere, iar cei doi parteneri nu se mai inteleg si nu se mai sprijina unul pentru altul.

Se spune ca nu trebuie sa iti scoti niciodata verigheta de pe deget. Pierderea sau stricarea ei este semn rau pentru ca asta inseamna ca mariajul nu va rezista sau cel putin nu va fi unul de succes.

Verigheta se da jos doar in momentul in care divortezi. In cazul in care partenerul moare, verigheta se poarta in continuare, insa pe mana dreapta, pentru a indica faptul ca cealalta jumatate nu mai este printre noi.

Inelul de casatorie este asadar simbolul suprem al legaturii dintre doi oameni. Ea trebuie sa fie tratata cu respect si potrivit legilor morale.

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro