Criteriul National

SUPOZIȚIE! Sfinxul din Carpați- Adevăruri, legende și controverse ! Partea a Doua

SUPOZIȚIE! Sfinxul din Carpați- Adevăruri, legende și controverse ! Partea a Doua
martie 28
21:57 2016

simulare holograma

Holograma unei piramide regulate – este un alt fenomen, care nu prea a fost desluşit de oamenii de ştiinţă.Trebuie ţinut cont de alt aspect,  având în vedere ca acest fenomen se întâmplă numai în masivele Bucegi şi Ceahlău şi în nicio altă zonă de pe planetă.

Din start,este exclusă orice reflexie sau refracţie a luminii deoarece, în acest caz sursa luminii ar trebui să fie undeva jos, cât despre reflexie, nici nu se pune problema, pentru că nu există pe masivul muntos vreun astfel de mediu care să provoace separarea luminii pentru a se produce fenomenul de reflexie cum e el explicat în manualele şcolare de fizică elementară. Din punctul meu de vedere nu este altceva decât o “semnalizare”, o atragere a atenţiei asupra acestor două masive.

Holograma apare de obicei anual, pe data de 28 noiembrie, data considerată drept “Ziua Sfinxului”, iar holograma apare de cele mai multe ori proiectată pe Masivul Caraiman împreună cu celebra Cruce de pe Caraiman.

Legendă sau nu, după mai bine de 2000 de ani, mulţi oameni încă aşteaptă apusul în singura zi în care, spun ei, chipul straniu este acoperit de razele soarelui care formează o piramidă magică.

În urmă cu patru ani, în Buşteni, a avut loc o apariţie extrem de rară. Chiar în spatele muntelui, norii luaseră forma crucii de pe Caraiman, iar mulţi turişti n-au ştiut ce să creadă. Meteorologii au explicat atunci că este o simpla iluzie optică produsă de reflexia razelor soarelui într-un strat subuţire de nori.Dintotdeauna, cei care au ajuns în Bucegi şi-au pus întrebarea dacă aspectul particular al stâncii care are o asemănare tulburătoare cu Sfinxul egiptean a fost efectul eroziunii sau avem de-a face cu o lucrare realizată de mâna omului. Sfinxul românesc din Bucegi, nu are doar aspectul sfinxului, ci şi atributele misterioase ale acestuia. Vizionarii spun că în preajma lui au trăit revelaţii şi experienţe aparte.

holograma

La data de 26 iulie 2010, un elicopter israelian al serviciului secret Mossad s-a prabusit in Masivul Bucegi izbindu-se de Coltii Tapului, de pe varful Gultan (2246 m).

Acum, fără să duc atenția de la acest subiect, aș dori să vă aduc aminte de elicopeterul  prabusit.

În 26 Iulie 2010 un accident nedorit de nimeni scoate la suprafata un fapt ascuns opiniei publice si anume faptul ca armata israeliana executa misiuni „ de zbor” in muntii Bucegi, in cadrul unor „misiuni de antrenament” in conditii de zbor „asemanatoare inaltimilor Golan” dupa cum spuneau oficialitatile la vremea aceea pentru a da raspuns unor intrebari normale. Conform altor explicatii date tot de surse MApN, elicopterul participa, „cel mai probabil, la exercitiul comun aerian romano-israelian Blue Sky 2010”. Deci raspunsuri diferite, date pentru a inchide gura curiosilor.

Vrand- nevrand, pe rand au mai aparut unele detalii care au ridicat intrebari, intrebari legate de zona in care a cazut elicopterul, (zona foarte interesanta, cunoscuta din vremea Dacilor cu fenomene paranormale, se spune ca pe acolo ar exista o intrare in celebra „gura de rai” a Bucegilor, apoi intrebari legate de prezenta in zona in acele zile a unor „tineri israelieni paranormali” aflati in zona care se pare au luat contact cu locul accidentului inaintea autoritatilor carora le-au trebuit 20 de ore pentru a „descoperi epava”, intrebari legate de faptul ca tabara de vara a tinerilor „para” israelieni se afla la 15 km de locul pe care il survolau zilnic elicopterele israeliene.

elicopterul-cazut-600x350
Să ne amintim ca locul accidentului este “Coltii Tapului”, deasupra Poienii Gutanu, situata in partea vestica a Masivului Bucegi. Cea mai apropiata localitate este Moeciu de Sus, iar accesul in Poiana Gutanu se face pe un drum de caruta, cu plecare din Simon, Bran. Exact in acest areal se afla celebra “Gura de Rai”. E vorba despre o panta cu o suprafata de aproximativ un kilometru patrat, unde se manifesta o anomalie magnetica atipica, dupa cum o definesc specialistii, zona care are efecte benefice uluitoare asupra organismului uman.

Însa, in egala masura, aceasta zona de anomalie magnetica face praf orice aparat electronic de genul celor de la bordul unui… elicopter. Ei bine, ÎNTÂMPLĂTOR, INVESTIŢIA ISRAELIANĂ ARE LOC ÎN ACEST AREAL. De ce oare?

Soldatii si ofiterii care au avut suficient curaj sa vorbeasca au spus destul de clar: “Am fost amenintati cu moartea si ni s-a spus ca familiile noastre sunt in pericol daca scoatem cea mai mica vorba. Au mutat ramasitele elicopterului ca sa nu coincida cu zona unde s-a prabusit primul elicopter israelian. Deasupra muntilor au aparut niste chestii sferoidale de culoare alba care pluteau incet, deodata s-au marit si am putut sa distingem forma unor barbati inalti, imbracati in alb, cu barba si plete lungi, iar la un moment dat s-a pornit un vant groaznic, in viata noastra nu am vazut o asemenea furtuna. Pentru maxim 10 secunde s-a auzit o voce ca de tunet: “Ce cautati pe pamantul strabun?!”.

dacia
Imediat am vazut cum o mana uriasa, parca eram intr-o alta lume, a apucat elicopterul si l-a izbit de stanca. Dupa ce ne-am dezmeticit, pierdusem notiunea timpului, superiorii s-au repezit la noi racnind: “Cine paraseste zona sau scoate un singur cuvant este impuscat pe loc.

“Israelienii cand au sosit in tara noastra carau cu ei niste cutii imense din lemn, le-am vazut pentru maxim cinci minute cand le-au dat jos din avion si imediat au sarit sa le acopere. Ni s-a ordonat ca nu avem voie sa ne apropiem de ele, sa le fotografiem, sau sa scoatem vreun un cuvant. Ne-au spus ca sunt echipamente specifice armatei israeliene…”

Vestea prabusirii elicopterului a transmis o unda de soc in Israel. De altfel, potrivit agentiei de stiri palestiniene Ma’an, timp de cateva ore, autoritatile au interzis presei israeliene sa difuzeze stirea, pentru a afla ce s-a intamplat si pentru a informa familiile celor sase soldati. Abia dupa lasarea serii, jurnalistii au aflat primele informatii oficiale.

Comisia de ancheta israeliana care a plecat luni seara spre Bucuresti este condusa de un general de brigada al Fortelor Aeriene, au anuntat oficialii militari de la Tel Aviv. Potrivit ziarului Yedioth Ahronot, alaturi de militari, din echipa de investigatie fac parte medici, dar si oficiali religiosi, reprezentanti ai Rabinatului. Alaturi de anchetatorii romani, israelienii urmeaza sa stabileasca daca elicopterul s-a prabusit din cauza unei defectiuni sau a unei erori umane.

Elicopterul CH 53 Yasur apartinea escadrilei 118 a fortelor Aeriene Israeliene, supranumita si „Pasarile Noptii” si provenea de la Tel Nof, principala baza aeriana din aceasta tara. La bord, alaturi de capitanul roman Stefan Claudiu Dragnea, erau piloti si doi mecanici de zbor israelieni, cu totii militari experimentati in operatiuni de lupta si de antrenament, spune ziarul Yedioth Ahronot. Potrivit oficialilor israelieni, aparatul de zbor participa impreuna cu un alt elicopter la exercitiul de luni, din judetul Brasov. In timpul zborului insa, echipajul celui de-al doilea elicopter a pierdut contactul radio, dar si vizual, cu cei sapte.

Ulterior, echipele de salvare au descoperit ca elicopterul lor se prabusise. La Tel Aviv, insa incidentul a fost definit drept „pierdere de contact cu echipajul elicopterului”, iar oficialii israelieni au transmis familiilor militarilor ca acestia sunt „disparuti”. Premierul Benyamin Netanyahu anunțase în prealabil ca urmareste indeaproape evenimentele legate de acest incident si si-a aratat sprijinul fata de rudele celor sase militari.

Oficialii israelieni au explicat ca exercitiul militar desfasurat in Romania urmarea antrenarea a pilotilor pe un teren cu care nu erau familiarizati. Ziarul Jerusalem Post spune ca astfel de exercitii aveau loc de obicei in Turcia, insa, din cauza deteriorarii relatiilor cu aceasta tara, israelienii au ales Romania, cu care, de altfel au un acord semnat in acest sens.

De pe site-ul hotnews.ro aflam urmatoarele:

„Fortele Aeriene Israeliene (IAF) au inceput sa inteleaga ca trebuie sa plateasca un anumit pret pentru doua obiective foarte importante: experienta in situatii dificile si crearea unor aliante viitoare, scrie Haaretz. „Dar de ce se antrena o unitate a IAF pe un alt continent?” se intreaba autorul articolului, referindu-se la tragedia aviatica petrecuta luni, in muntii Bucegi, cand un elicopter cu sase militari israelieni si un roman s-a prabusit.

Exercitiile aeriene israeliene in strainatate au fost reluate pe la jumatatea anilor 1990. „Pana atunci, Israelul practic se autoizolase, incercand sa ascunda strategiile de lupta de teama ca si-ar fi diminuat capacitatile de atac intr-o lume dependenta de echipamentele militare americane”, noteaza Haaretz.

In prezent, nici o armata, nici macar cea a Statelor Unite, nu poate face fata singura unui conflict. O buna cunoastere a modului de organizare, a personalului si procedurilor poate oferi ocaziile adecvate pentru operatiuni viitoare comune”, scrie publicatia.

A fost o luna „proasta” pentru Fortele Aeriene Israeliene, care pun un accent atat de mare pe siguranta, pastrand un echilibru intre masurile de precautie si operatiunile eficiente. Accidentul de luni a aparut in timpul unui exercitiu de formare numit „Blue Skies” – un nume atat de putin reprezentativ pentru conditiile meteorologice la momentul dezastrului.

„Este putin probabil ca echipajul elicopterului prabusit in Romania – unde terenul este mai putin familiar, muntos si impadurit – sa fi putut respecta procedurile israeliene la fel de strict cum ar face-o in Israel.Regulile de transport si antrenament sunt diferite in Romania, fiind intr-o oarecare masura dependente de sustinere externa si supraveghere. Insa Fortele Aeriene Israeliene au tras invataminte din accidentele suferite in trecut, luand in considerare proceduri pentru situatii periculoase”, noteaza editorialistul.

Din pacate tragedia de luni este o parte a unui proces lung si costisitor de pregatire pentru operatiuni in diverse teatre de lupta din lume.

Un elicopter militar israelian s-a prabusit luni la granita dintre judetele Dambovita si Brasov, intr-o zona montana greu accesibila. Spre locul impactului au plecat mai multe echipaje de ambulanta si un elicopter Smurd. Cautarile au fost pornite inclusiv de Jandarmeria Montana si de salvamontisti. In urma prabusirii elicopterului, au decedat sase militari israelieni si unul roman

Citat pe scurt din cartea “Viitor cu cap de mort” vol. 1 de Radu Cinamar:

“O a doua întâlnire cu marele mason Massini a avut loc în vila luxoasă a unei diplomaţii străine. Deşi întâlnirea a ţinut mai puţin de o oră, informaţia oferită de Massini a fost ca o bombă. El a spus că dispune de o informaţie ultrasecretă care provine direct de la Statul Major al Pentagonului, şi că acea informaţie se referă la un anumit loc din România.
Mărturisind că grupul Bilderberg are reprezentanţi în cele mai importante dintre organismele politice, economice şi militare ale SUA, a afirmat că există câteva grupuri oculte a căror putere este foarte mare. Dincolo chiar si de aceste grupări foarte puternice, există formaţiuni de elită care supervizează viaţa ştiinţifică şi tehnologia pe întreaga planetă, economia mondială şi curentele politice globale. Deasupra tuturor se află grupul Bilderberg. Tot ceea ce e mai important şi se descoperă pe planetă este adus imediat la cunoştinţa celor din elita mondială. Acesta a fost şi cazul observaţiilor secrete în ceea ce priveşte teritoriul României.

Pentagonul spionează cu sateliţi

Pentagonul are mai multe programe militare secrete şi de spionaj geodezic, folosind mai mulţi sateliţi geostaţionari de înaltă tehnologie. Unul dintre aceştia, care se bazează pe tehnologia bionică şi pe cea a undelor de formă, a reperat în anul 2002 o structură aparte într-o anumită zonă a munţilor Bucegi. În primul rând, spaţiul gol identificat în interiorul muntelui nu comunica cu exteriorul, ci începea direct din interiorul muntelui, la o anumită distanţă de panta acestuia. În al doilea rând, avea forma unui tunel foarte regulat care cotea brusc spre centrul muntelui, sub un unghi de 26 de grade. Traseul tunelului era perfect plan. Cel de-al treilea element a pus pe gânduri echipa Pentagonului.
Scanarea din satelit a muntelui a evidenţiat două blocaje majore ale structurii din interiorul solid de piatră care mărgineau începutul tunelului şi sfârşitul lui şi respingeau orice tip de sondare sau analiză, ca şi cum ar fi protejat ceva în acel loc. Erau baraje energetice artificiale: primul era plan, drept ca un zid, ca un perete care bloca accesul în tunel. Al doilea era imens, ca o cupolă sau semisferă, care se afla la capătul opus tunelului, aproape de centrul muntelui. Massini a recunoscut că acolo se afla ceva extrem de important şi care era foarte bine protejat. Ansamblul tunel-hemisferă se afla într-un plan paralel cu solul, iar barajul hemisferic se află pe verticala ce corespunde stâncilor de pe creastă numite Babele. De fapt, verticala ieşea la aproximativ 40 de metri între Babele şi Sfinxul din Bucegi.

O amforă misterioasă

După tabloul de comandă există un pătrat mare cu latura de trei metri pe care se află o amforă. Conţinutul ei reprezintă unul dintre punctele forte ale descoperirii. Aceasta este ceea ce îşi dorea cu atâta ardoare venerabilul Massini pentru el şi pentru elita masonilor. Amfora conţine un praf alb foarte fin. Cercetătorii americani au rămas consternaţi să constate că substanţa are o structură cristalină necunoscută a aurului monoatomic care este foarte dificil de obţinut mai ales în formula de puritate foarte mare.
Venerabilul Massini era informat încă înainte de a pătrunde în sală de existenţa amforei. Pulberea de aur în forma ei pură stimulează foarte mult anumite fluxuri şi schimburi energetice la nivel celular şi neuronal. Adică provoacă un proces accelerat de întinerire. Teoretic, un om poate să trăiască în acelaşi corp fizic timp de mai multe mii de ani cu condiţia să consume, la anumite intervale de timp, şi în cantitate bine determinată, pulbere de aur monoatomic. Aşa se explică multe aspecte enigmatice legate de longevitatea incredibilă a unor personaje importante şi arată intenţiile ascunse ale elitei mondiale ale masonilor.

Declaraţia oficială a României

Când diplomaţia americană a fost informată că România va transmite un comunicat mondial de presă de o importanţă crucială pentru omenire, totul a devenit un haos. Nimeni nu ştia, dar toţi bănuiau că se întâmplă ceva foarte grav şi important. Preşedintele a fost chemat pentru o convorbire telefonică directă cu Casa Albă. În câteva ore fuseseră blocate toate tranzacţiile şi înţelegerile statului român cu organismele financiare internaţionale. Se aştepta din clipă în clipă ordinul de declarare a stării de urgenţă în zona montană şi în capitală.
Discuţiile dintre oficialii americani care sosiseră de urgenţă la Bucureşti şi partea română s-au făcut fără translator. Au fost atât de violente încât nu puţine au fost momentele de criză în care diplomaţii strigau unii la alţii cât puteau de tare, proferând multiple ameninţări cu represalii. Celelalte state ale lumii nu cunoşteau nimic din această problemă, iar americanii ştiau bine că existau oricând câteva ţări foarte puternice care s-ar fi coalizat imediat cu România pentru susţinerea declaraţiei publice.
Declaraţia ar fi cuprins principalele date ale descoperirii din munţii Bucegi, punând la dispoziţia întregii lumi dovezi, fotografii şi alte elemente esenţiale pentru clarificare. Ar fi fost invitaţi cei mai mari oameni de ştiinţă pentru studii şi cercetări. Dar cel mai important aspect l-ar fi constituit dezvăluirile despre trecutul extrem de îndepărtat al omenirii şi despre istoria reală care a fost aproape complet contrafăcută.

“În nici-un caz!”

Americanii au reacţionat cu vehemenţă pentru că acea declaraţie ar fi spulberat într-o clipă influenţa lor planetară, şi poate ar fi aruncat în haos economia şi societatea ţării lor. Acesta a fost motivul principal invocat de ei, acela de a nu crea panică. Dar au uitat să recunoască că această posibilă stare de angoasă şi perturbare socială ar fi apărut ca rezultat direct al minciunii şi manipulării realizată deliberat de-a lungul secolelor de către francmasonerie. S-a primit şi o intervenţie specială a Papei care îndemna la o mare cumpătare înainte de acest pas fundamental pentru omenire. Papa a transmis chiar că va pune la dispoziţia statului român anumite documente străvechi din arhiva secretă papală care sunt de o mare importanţă pentru România şi sprijină dovezile descoperirii din munţi. După 24 de ore de discuţii s-a ajuns la un acord final de colaborare româno-american în nişte termeni precişi. Poziţia statului român a fost aceea de amânare a dezvăluirilor, de prezentare a lor în mod gradat omenirii.”

Un general DGIA a făcut unele dezvăluiri incendiare despre „accidentul” din Bucegi !

„Doi ani de zile m-am rugat de o gramada de oameni, ma refer la ofiteri superiori din cadrul serviciilor noastre secrete, sa imi spuna ce s-a intamplat in realitate in anul 2011: elicopterele israeliene au luat foc in muntii Bucegi. Nimeni nu vroia sa scoata niciun sunet si era un subiect tabu, intr-un final, in vara anului 2013, aflat tot in zona Bucegi, am stabilit o intalnire cu unul dintre generalii din cadrul DGIA-ului. Intalnirea a durat cam trei ore si amandoi am urcat foarte sus pe munte, fara telefoane mobile la noi de teama sa nu ne intercepteze cineva, si efectiv “ne-am ascuns” intr-o coliba de lemne folosita in anumite scopuri.

Sambata, ora 11:47, am primit un mesaj: “Poti sa le spui tot ce s-a intamplat…”. In fata bunului Dumnezeu ma leg cu juramant ca nu am adaugat nimic de la mine, nu am modificat niciun cuvant, si va spun ce mi s-a povestit timp de aproape trei ore.

Noi am fost anuntati de misiunea lor in tara noastra in urma cu trei saptamani de zile si-n prima instanta au spus ca exercitile militare se vor desfasura in zona Eforie pentru ca litoralul nostru seamana foarte multe cu al lor si zona de unde ataca Fasia Gaza si Libanul. Cu trei zile inainte de misiune am fost anuntati ca s-a anulat misiunea “Albastra” si vor merge catre o zona muntoasa din Romania, pentru a simula un atac de pe inaltimile Golanului”.

” In dimineata zilei respective am fost la birou la ora 04:00 pentru a pune la punct tot planul de bataie si sa stabilim ce urmeaza de facut in ziua respectiva. Cateva ore mai tarziu am fost anuntati ca se pregatesc sa aterizeze in Romania si in corpore ne-am prezentat la aeroport. A sosit primul avion militar si de la bun inceput ne-am dat seama ca ceva nu este in regula: se deschide trapa si imediat ofiterii lor au inceput sa gesticuleze la modul “descarcam noi si nu se apropie nimeni”. Soldatii romani au asigurat perimetrul, grupul nostru de ofiteri a ramas in sala de asteptare, in timp ce ei descarcau niste cutii imense de lemn invelite cu doua randuri de prelata militara de culoare verde.

Soseste unul dintre generalii lor si ne transmite ca in cutii se afla un anumit gen de aparatura ultraperformanta pe care doar ei stiu sa o foloseasca. Ne-a rugat ca imediat sa formam un culoar rutier pe zona Bucuresti-Ploiesti-Azuga-Predeal-Sinaia si sa avem grija sa nu existe complicatii pe drum. Imediat am dat dispozitii in acest sens si am stabilit, fara sa stie ei, doua puncte de control in zonele…

Au incarcat totul foarte rapid si convoiul a plecat cu masina a Politiei Militare pe post de deschidere. Am stabilit ca, camioanele care transporta tehnologie si armamentul adus din Israel sa mearga in mijlocul coloanei pentru o protectie mai buna. Avand in vedere ca era misiune de risc zero am ordonat soldatilor sa aiba incarcatorul plin si atentie maxima pe drum. Noi am plecat inaintea lor si cum am ajuns acolo m-am deplasat la punctul de control…pentru a stabili cum urmeaza sa impartim echipele. La aproximativ 30 de minute dupa ce am ajuns in locatia respectiva am primit un telefon pe canal inchis din partea SRI-ului si urmatorul mesaj: “Atentie la ce vor sa faca pentru ca este sinucidere curata”. Misiunea era exclusiv a Armatei Romane si iti spun sincer ca si eu aveam emotii din cauza accidentului precedent petrecut in Bucegi.

Ajunge coloana in zona unde trebuiau sa descarce armamentul, eu deja trimisesem echipele pe zona de monitorizare, si-n timp ce discutam cu ofiterii lor mi s-a transmis ca executa misiunea pe zona Padina-Bolbosi-Valea Gaura. Din momentul respectiv am stiu ca in ziua respectiva urmeaza sa se petreasca ceva extraordinar de urat. Cam la doua ore dupa ce am inceput pregatirile efective pentru exercitii am primit un mesaj de la echipa operativa…si mi s-a transmis ca pe platoul de langa Sfinx sunt sase indivizi cu statii de emisie receptie in mana si vorbesc in limba ebraica. Am dat ordin ca sa fie tinuti sub monitorizare atenta si din pacate ofiterii nostri nu aveau la ei aparatura pentru captarea sunetului in mediul ambiental si din cauza aceasta nu am putut intercepta ce vorbesc.

Eu am ramas la punctul de control… pentru a coordona echipele operative trimise pe teren, in timp ce ei au plecat sa incarce elicopterele cu aparatura adusa din Israel.

Sunt peste 30 de marturii scrise identic…

Soldatii si ofiterii, unii dintre ei fiind cu mintea aproape pierduta, mi-au relatat identic urmatoarele lucruri: “Am ajuns acolo si singuri au incarcat elicopterele in timp ce noi monitorizam zona cu atentie. Cand s-au ridicat in aer pamantul a inceput sa se cutremure usor si nu am dat importanta foarte mare acestui lucru, am spus ca totul tine de vibratiile de la elice. Cinci secunde, zece secunde, oricum un interval de timp foarte scurt si dintr-o data pamantul a inceput sa se cutremure la modul cel mai serios cu putina si ne-am speriat…am spus ca este un cutremur foarte puternic. Vantul a inceput sa bata cu putere si habar nu am avut cand s-a transformat intr-un adevarat taifun si majoritatea dintre ei noi am fost aruncati la pamant. Locotenentul … are capul spart in patru locuri din cauza ca s-a lovit de niste radacini in cadere.

Deasupra copacilor au aparut cateva sfere de culoare alba ce pareau incarcate electric si imediat au inceput sa se mareasca cu repeziciune si sa capete forme unor batrani imbracati in haine albe. S-a auzit ca un tunet, muget, vuiet, ceva foarte puternic a urlat ca un suierat de vant intr-o romana perfecta: “Ce cautati in pamantul strabun?”. Unii dintre noi spun ca au vazut destul de clar o mana imensa, ceva fantomatic ca un abur, cum a apucat elicopterul si efectiv a dat cu el de pamant. Habar nu avem cat a durat totul, minute sau secunde nu putem sa ne dam seama, dar am vazut elicopterul la pamant si din el se scurgea ceva ca un metal in stare lichefiata si trupurile erau carbonizate, unele dintre ele facute cenusa. In haosul creat ofiterii superiori au inceput sa urle si sa ameninte ca cine se ridica de jos este impuscat fara somatie. Unii dintre noi au lesinat, altii au inceput sa vomeze foarte puternic, o atmosfera generala de haos si panica. Ne-am apropiat cu atentie de elicopter si tot ce fusese inauntru se transformase intr-o masa lichida de metal…”.

“Cand am primit stirea despre prabusirea primului elicopter am pus mana pe telefonul cu linie inchisa si imediat am contactat echipa operativa din zona Sfinxului: o jumatate de ora am incercat fara sa primesc niciun raspuns. Am format o echipa de trei oameni, eu, colonelul…si maiorul… si in cea mai mare graba am plecat dupa ei. Am cautat ore in sir, am dat ordin ca sa vina soldatii acolo, si nici pana in ziua de astazi eu nu pot sa imi dau seama cum au disparut zece oameni de pe suprafata pamantului. Ultimul mesaj primit de la ei, scos pe banda si pus intre probe, a fost: “Sunt foarte agitati si monitorizeaza zona prin binocluri. Ceva se intampla aici…”.

Noaptea, cam pe la ora 00:50, au sosit la fata locului doua masini de negre de tip Jeep cu opt oameni care s-au recomandat ca Divizie Speciala din cadrul SRI. Am pus mana pe telefon si l-am sunat pe generalul…din cadrului SRI-ului si el mi-a confirmat ca sunt oamenii lor. Unul dintre ei, un colonel cam pe la…, foarte surescitat si speriat mi-a spus: “De ce mama dracului i-ati lasat acolo? Stiati bine ce intampla si ca nimeni nu se poate apropia…”.

Pana la 06:00 am pus la punct rapoartele despre misiune, separat de israelieni, si o comsie speciala a colectat tot ce inseamna raport scris, probe audio si inregistrari din noaptea respectiva, dupa care ni s-a spus ca totul se incadreaza la ultrasecret de stat! Am semnat declaratiile respective si cam asta a fost…

Ulterior am aflat ca soldatii au fost pusi sa mute ramasitele elicopterului la o distanta de zece kilometri pentru a nu coincide cu zona unde se prabusisera alte elicoptere cu mai multi ani in urma!

Sunt om in varsta, am zeci de ani in Armata Romana, am participat la sute de misiuni internationale, dar ai cuvantul meu de om ca din ziua respectiva eu mi-am schimbat efectiv perceptia asupra lumii si nici in ziua de astazi creierul meu nu poate procesa ca asa ceva s-a intamplat in realitate. Am mers la zeci de manastiri, preoti si duhovmici, sihastri si pustnici, dar nici unul dintre ei nu a stiut sa imi explice ce se intampla acolo”.

In luna octombrie a anului 1987, cabinetul NR.1, Nicolae Plesita ii spune lui Nicolae Ceausescu: “Sa-i fereasca dracu’ pe rusnaci si americani sa scoatem din pamant ce trebuie”. Plesita a fost primul comandant al Diviziei Speciale “Umbre peste Carpati”, pusa la punct in anul 1978 dupa tradarea lui Mihai Pacepa. In luna decembrie a anului 1989, ziua 19, ora 13:00, am fost la un pas sa declansam apocalipsa pe intreg globul si sa trimitem omenirea la nivel de epoca de piatra. Fiul lui Plesita, colonel in cadrul SRI, a fost “sinucis” din cauza a cinci dosare si multi care lucreaza in ziua de astazi prin SRI nu inteleg sub nicio forma ca aumite lucruri trebuie sa ramana asa cum sunt.”

SURSE DOCUMENTARE

1. http://adevarul.ro/news/eveniment/un-elicopter-militar-israelian-s-a-prabusit-bucegi-7-morti-printre-roman-1_50aea45e7c42d5a6639eae9b/index.html#

2. http://www.hotnews.ro/stiri-international-7634756-haaretz-despre-prabusirea-elicopterului-bucegi-antreneaza-fortele-israeliene-atat-departe-casa.htm

3. http://www.buciumul.ro/2013/07/10/militarii-romani-rupe-tacerea-pana-unde-merge-amabilitatea-guvernelor/

4. http://www.crimetime.ro/eveniment/stirea-despre-prabusirea-elicopterului-in-bucegi-interzisa-in-israel-pentru-cateva-ore.html

Sursa foto anatolbasarab.blogspot.com,stirileprotv.ro,dacul-mailo.blogspot.com

 

Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa,redactor șef al ziarului Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo